Стиснаха си ръцете: Още 27 млн. за здравето на българина

Допълнителните пари обаче ще дойдат от резерва на НЗОК
16
Стиснаха си ръцете: Още 27 млн. за здравето на българина
Снимка: flickr

27 милиона лева повече се намериха за здравето на българина за следващата година. Това стана ясно след среща на ресорния министър Кирил Ананиев и депутатите от "Обединени патриоти".

Допълнителните средства обаче ще дойдат от резерва на НЗОК, а не от друго перо на държавната хазна.

Аниниев обясни, че патриотите са настоявали за повече средства за извънболничната помощ, за денталната медицина, за болниците.

В крайна сметка при окончателното приемане на бюджета на НЗОК ще бъде записано увеличение на първичната извънболнична помощ със 7 милиона лева, за специализираната болнична помощ също със 7 милиона, с 3 милиона лева отгоре за медико-диагностичните дейности.

10 милиона лева допълнително ще получат и стоматолозите.

"Само че всички тези пари идват от резерва и те ще бъдат записани там по този начин, има ограничение от 3% да е този резерв и не бива да бъде намаляван, така че този начин ще бъде показано разпределението му", обясни Ананиев.

Патриотите пък останаха доволни от него. Депутатът Калин Попопвски отсече, че за първи път се срещат с финансист министър, който разбира проблемите на здравеопазването.

"Той с преразпределение стигна до една позиция на разходите, каквато досега не сме имали", похвали той Ананиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До IDEALISTБе какъв е този "избор на екип", за който пациентът плаща три-четири цифрени суми. Какво е това мракоБесие!? Как така се нарушава Конституцията.?! Къде е поркламираното РАВНОПРАВИЕ, РАВЕН ДОСТЪП ДО ЗДРАВНИ УСЛУГИ? Чии са тези лъжи. Та и комунистите не лъжеха така нагло. Какво е това антихуманно управление, което се гаври с демокрацията? Какво е това развращаване на морала? Или вече няма морал? Браво, псевдодемократи! Не мислете, че целта ви не е ясна на хората. Все повече.
14
0
 
1
 
! Отговори
крадат милиарди преди 6 години
Нарко мафията държи над 70% от фармацефтиката . Събират лекари на семинари тровят ги с спец наркотици ..Които продават повече хапчета ходят на безплатни екскурзии/вижте ги по данни на гранична полиция.
13
0
 
1
 
! Отговори
Тровят милиони преди 6 години
Баща ми с 41 години стаж като учител взема едва 198 лева пенсия.Преглеждат го в съседен град. Предписват само една ампула витамин месечно.Отива при лична лекарка и получава рецепта за над 45 лева месечно.Отравя се по рецепта с нагло вредни хапчета..От чешмата им тече остро токсична течност гадно миришеща години наред. Една супа и хоп остра тахикардия.
12
0
 
1
 
! Отговори
Няма здравеопазване преди 6 години
Нагли престъпници на власт в София ограбиха хиляди милиони от народа за тежко терористични педофилски камери.Увредиха тежко и нелечимо милиони деца вкл в училища ,градини и ясли,Провеждат показна ликвидация на Народа БЪлгарски,.Оставят го без ЧОВЕШКИ МАЙКИ..\Новост са нано скенери и импланти микро и нано чипове подавани с храни и напитки .жертвите са следени постоянно .
11
0
 
0
 
! Отговори
Има мед мафия преди 6 години
Мед мафията от години трови жестоко милиони българи предимно с хлор токсични канцерогенни разтвори подавани вместо питейна вода.Отровени са всички вкл деца ,военни и полiция.Жертвите се следят автоматично през лични документи и се разболяват поименно с облъчване. Колкото повече отровени и болни има толкова мед мафията и лекарите повече милиарди крадат от народа.
10
0
 
1
 
! Отговори
IDEALIST преди 6 години
Граждани, не си мислете,че тези пари ще ги получат лекарите или ще достигнат до вас. Ще заминат във фармацевтичната мафия. Раждане във фактически фалиралата Областна болница Враца струва: 400 лв по клинична пътека и 900 лв избор на екип. В Плевен в частна болница таксата 400 КП + 700 лв такса. Основните крадци са в държавните болници, защото управителите се назначават от партиите, които са на власт!
9
0
 
1
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Тати каза ,че ще ми купи колело ,ама друг път.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой българин по-точно?
7
0
 
0
 
! Отговори
11 преди 6 години
Напълно прав, подкрепям!
6
0
 
8
 
! Отговори
факт преди 6 години
Важно е под заглавието!колкото и пари да наливат когато няма реформи всичко е напразно.....за да се промени нещо трябва болниците да излязат от режима на търговски дружества,там се крие кучето....
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма начин да не е от шайката на Суджуците.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още 27 млн в нечий джоб.Честито.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Автор: Камелия ЦветановаБРАВООООО!!!!"Допълнителните средства обаче ще дойдат от резерва на НЗОК, а не от друго перо на държавната хазна."ИНФОРМАЦИЯ ЗА ГРАБЕЖ И ЗА УБИЙСТВОТО НА НАЦИЯТА
2
1
 
5
 
! Отговори
КрадЦИ преди 6 години
касата касата до нея да се докопат и забравят и болни ...
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честито на този българин. Това е като печалба от тотото.