Комисия за санирането? Безсмислено, отсече ГЕРБ

МРРБ: Програмата не е спряна, изпълнява се!
23 ное 2017 16:15,
24
Комисия за санирането? Безсмислено, отсече ГЕРБ
Архив: Булфото

Програмата за саниране не е спряна и продължава да се изпълнява, а създаването на временна анкетна комисия по темата е безсмислено. Така от ГЕРБ отговориха на БСП, които искат парламентарна комисия да нищи има ли средства за саниране и какво е бъдещето на програмата.

"Програмата не е спряна, тя продължава да се изпълнява, към момента има над 850 сгради, които са завършени. Близо 600 са в процес на изпълнение, останалите са в различен етап на договаряне на обществените поръчки. Средствата за сградите, които се изпълняват, са осигурени и ще бъдат финансирани от бюджета, а бъдещето на програмата е в пряка зависимост от разработваната жилищна стратегия", обясни зам.-министърът на регионалното развитие Малина Крумова.

Тя допълни и че вече има ефекти от програмата и за първия зимен сезон бенефициентите са намалили сметките си за отопление с между 40 и 60%.

Николай Сираков от ГЕРБ настоя, че от парламентарната група няма да подкрепят създаването на временна комисия, тъй като през юни след разискване в Народното събрание е взето решение регионалният министър да изнесе информация и подробности за изпълнението на програмата, което Николай Нанков вече е направил.

"Регионалното министерство си свърши работата, всичко е в Народното събрание. Затова е безсмислено създаването на тази комисия", заключи Сираков.

По думите му програмата продължава, защото тя е изключително важна и хората я искат.

Даниела Савеклиева от ГЕРБ също изброи предимствата на санирането и даде пример с Благоевград - по-ниски сметки, подобряване на градската среда, покачване на цените на имотите.

"Това, което искат от БСП, е абсолютно недопустимо. Таско Ерменков се похвали, че неговият апартамент е бил от първите санирани. Ако е имал съмнения, защо се е включил в програмата", запита Савеклиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо комисия от прокурори трябва да се направи. Всичко друго е бошлаф работа.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо да няма комисия? Нали сте открити, искате прозрачност, броите всяка стотинка за да има за бедните, болните, пенсионерите? Направете комисия и покажете сметката, а не само гледката!
22
1
 
14
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
С доста милиарди се нагушиха гербаджийските от.репки, 4 милиарда от КТБ и още толкова от санирането,а да не говорим от калпави магистрали,НДК и други...
21
0
 
14
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Много даже е належаща комисията. Въпросът на който искам отговор е - Как публични средства се харчат за частни имоти??? Поле за кражбите , за качеството и т.н. Първо на това да ми отговорят!!!
20
2
 
7
 
! Отговори
Владислав преди 6 години
За "добро" незнам колко. Е добро.Да питаме хората дето им падна изолацията на първия месец? За завистта, незнам кой завижда? Аз на къщата си теглих 10,000лв заем и ми направиха изолация само че аз се спрях на американската или така наречения "сайдинг" така че който завижда незнам ама аз съм патил от такива черномръскави "бригади" и повече не.Само доказани фирми,може да е по скъпо но знам че се прави/ купува един път
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До meryКакво да кажем ние будалите дето си санираме сами къщите и влагаме най-качествените материали и пак е по евтино от това което лапат за панелките, пък си плащаме и данъците не е ли странно държавата за едни майка за други мащеха.
18
16
 
1
 
! Отговори
mery преди 6 години
До Joko Не мисля че ако бях тръгнала сама да си санирам панелната кутийка щяха да използвам по качествени материали! Стиропор, лепила и мазилака на Декоратор, какво лошо има, работа за български производител, строителните работници роми, но старателни и възпитани, работили доста време в чужбина!
17
2
 
26
 
! Отговори
Joko преди 6 години
До meryMery, този стиропорец с който изолират, има живот ден до пладне. Това всички го знаят, но не знам защо всички мълчат ? Сега ви е без пари, но след малко време ще започне да пада И.... тогава кой ще плаща ремонта ? А?!
16
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де ние дето си санираме сами къщите що да радиме ние по смахнати ли сме? Как така от бюджета за едни има, за други нЕма нали там влизат и моите данъци ?!?!?!
15
1
 
30
 
! Отговори
Боковист преди 6 години
Еми, безсмислено е!Щеше да има смисъл, само ако беше реализирана по времето на предишните, или служебното правителство!Тогава, можеше да вадим компромати за тях, *** да не сме луди, да си разкриваме пред всички далаверите))!?
14
35
 
6
 
! Отговори
mery преди 6 години
Може и да плюете програмата за санирането, но тя има ефект за хората които живеят в панелкие и не могат да си позволят саниране. Този месец при нас приключва санирането, да, мръсотия и неудобстваса няколко месеца,но в моята панелна кутийка - крайна, изложение север/изток, всяка стая с по 2 външни стени още не съм пускала климатик, а е 16 градуса!
13
32
 
6
 
! Отговори
Байфидан преди 6 години
Червени глу.пости не ми се четат. Дрън-дрън, претоплени манджи. Ами хората продължават да се натискат за санирането, значи е добро. НО, естествено, завистта е отчетлива черта на ***.
12
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само едни хора където завиждат и ли не разбират от хубаво ,могат да плюят така , хорската злоба край няма , че изглежда добре не е толкова важно , важното е да плюеме
11
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тук и преди час по БНР репликите са: БСП - Контрол, комисия!Герп - Санирането не е спряло, програмата се изпълнява! Оглушки за какво иде реч!
10
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Контролът е необходима и задължителна част от всякаква дейност! Също така Ленин е казал, че е висша форма на доверие! Факт!
9
33
 
9
 
! Отговори
Румен преди 6 години
плюйте и завиждайте на хората в санирните блоковевсеки с радостите си
8
6
 
41
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Заради 1 мрд за самолети, съставиха комисия, а за 4 мрд за 3 год, няма комисия. Нека краденето продължи.
7
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плюс това нали даваха по телевизора как някакви си местни феодали са санирали своите къщи вместо някакви блокове!
6
4
 
25
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
Е нали постоянно си преизбирате оня много кадърния ***, който носеше перални заедно с Цветанов.
5
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нама да плащам за саниране на някакви селяни!ууууу