НС реши: По-малко документация за временна работа

Депутатите приеха поправки в Закона за насърчаване на заетостта
2
НС реши: По-малко документация за временна работа
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

По-малко документи ще изисква Агенцията по заетостта при регистрацията на предприятия, които осигуряват временна работа. Това решиха депутатите като приеха окончателно поправки в Закона за насърчаване на заетостта.

Поправките са внесени от правителството, след като премиерът Бойко Борисов разпореди да се вземат мерки, с които да се намали административната тежест за граждани и фирми.

Измененията в закона предвиждат за кандидатстващите, които ще наемат временно на работа служители, да отпадне задължението да представят документи за регистрация или единен идентификационен код.

Агенцията по заетостта ще проверява по служебен ред и в съществуващите публични регистри необходимите обстоятелства, свързани с физическите и юридическите лица, кандидатстващи и извършващи дейност като предприятия, които осигуряват временна работа.

Агенцията ще проверява по служебен път и необходимите обстоятелства, свързани с физическите и юридическите лица, кандидатстващи за регистрация за извършване на посредническа дейност по наемане на работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Arbeit... преди 6 години
Това е престъпление.