Решиха: МВР взима регистрацията на коли без преглед

Депутатите приеха и тестовото внедряване на системата eCall
16
Решиха: МВР взима регистрацията на коли без преглед
Архив: Булфото

МВР ще отнема временно регистрацията на автомобилите, които не издържат годишния технически преглед. Това записаха депутатите в приетите окончателно промени в Закона за МВР.

Искането за тази мярка дойде от правителството.

С новите разпоредби МВР и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" ще обменят технически данни за регистрираните превозни средства и за периодичните им технически прегледи.

В случаите, когато при периодичен технически преглед се установи опасна техническа неизправност, Изпълнителната агенция ще уведомява МВР за временно отнемане на регистрацията на неизправното превозно средство.

МВР ще отнема временно регистрацията и ще уведомява собственика на превозното средство.

След отстраняване на опасната техническа неизправност МВР ще разрешава ползването на превозното средство. В такива случаи няма да се осъществява нова процедура за неговата регистрация.

С приетите от парламента днес поправки се въвеждат изменения и в други закони сред които са Законът за движение по пътищата и Законът за националната система за спешни повиквания с телефон 112.

С промените от следващата година се регламентира и тестовото внедряване на системата eCall. Това е спешно повикване към тел. 112, направено от превозно средство при катастрофа. Системата подава спешен сигнал при задействане на въздушните възглавници на автомобила и подава автоматичен сигнал за точното време и място на катастрофата.

Системата може да бъде задействана и ръчно.

Служителите на МВР вече ще могат да оказват съдействие при наблюдение на държавната граница и да задържат нарушителите. Те ще могат да осъществяват охрана или пропускателен режим в района на охраняван от МВР обект.

Оградата по границата беше включена в списъка на обектите и дейностите, които МВР охранява с полицейски органи, включително и със сигнално-охранителна техника.

С окончателните промени парламентът допусна функционирането на пожарни екипи от двама души в населените места до 5000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната глупост нямам спомени МВР някога да е потвърдило, че някой от участниците в катастрофа е бил с неизправен автомобил. Това с нищо няма да промени тъжната картинка по пътищата при ГТП не може да се разбере кой колко е луд.
10
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ти защо не станеш премиер да оправиш държавата ,а ръсиш мозък тук .
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как така МВР ще вземе на някого нещо за което той си е платил?Това си е чист обир и кражба!А МВР защо не се заеме да хване трафикантите на наркотици,крадците на милиони и милиарди в НС които измислят подобни малоумщини?
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пунктовете за тех. преглед е като всичко друго , имаш пари може и без преглед и колко коли минали какво отчетено, колко влиза в бюджета. Най сигурно беше прегледите в диагностичните пунктове на КАТ - прегледа преглед и таксата в бюджета. Но тези пунктове кито ги имаше във всяка община ги отдавна демократично разпродадоха.
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само хора с IQ на "управляващите" може да измисли такова нещо.Преди време, Деситу "Умнуту" (юрист!), предложи да не се издават лични документи на хора, които не си плащат здравните застраховки. Нещо такова се предлага и сега. :)
6
3
 
11
 
! Отговори
До 4... преди 6 години
Не минаваш прегледа, ама се прибираш с колата. Сега вече свалят табелите и се прибираш пеш. А колата на репатрак до сервиза...
5
0
 
28
 
! Отговори
Иван преди 6 години
*** да *** съсипахте го тоя народ , оставете ги тея хора на мира бе , няма оправия тая държава !!
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то и сега е така, ако си неизправен не минаваш прегледа . С тази поправка какво се цели подобряване на нещо си или създаване проблеми на хората като гледам е второто.
3
5
 
26
 
! Отговори
шматка преди 6 години
По селата работата е огЪн.Преглед застраховки винетки тва там са непознати думи
2
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам направо да се премахнат всички закони и Гроб и ушевите да си правят каквото искат!То не че сега не е така...
1
2
 
22
 
! Отговори
Духай в КАТ преди 6 години
Супичката... бедните...