Йончева на премиера на "Граница": Чакаме отговори от Борисов

Тя представи своя филм в Бургас
25 ное 2017 12:03, Александър Попов
35
Йончева на премиера на "Граница": Чакаме отговори от Борисов
Снимка: БСП

Елена Йончева представи своя филм "Граница", копие от който е предоставен на премиера, а също и на президента Румен Радев, главния прокурор Сотир Цацаров и посланиците на страните-членки на ЕС в България.

"Министър председателят Бойко Борисов трябва да отговори на изнесените факти, защото са засегнати въпроси, касаещи националната сигурност. А той не казва нищо. Защо? Чакаме отговори от него", заяви Йончева.

Йончева посети морския град по покана на колегите си инж. Петър Кънев, Николай Тишев и Тодор Байчев, които уважиха прожекцията.

"Валери Симеонов определи филма като скучен. Той обаче не е филмов критик, а вицепремиер", коментира Елена Йончева.

Тя заяви още, че тази тема е само едно малко повдигане на завесата, свързано с корупция, с бежанските канали, свързано с това как се охранява границата.

"Повдигам темата доколко служители на Гранична полиция участват в този бежански канал, доколко държавата покровителства бежанските канали. Основната тема е корупцията при изграждането на това съоръжение, а не дали оградата пада вследствие на различни метеорологични условия. Става въпрос за това, че от тази ограда се е крадяло и това е за сметка на функциите на това съоръжение, защото то се минава изключително бързо и лесно, буквално за минути", допълни Йончева.

По думите й, информационната система за наблюдение не работи повече от две години и половина и това се знае от управляващите.

„Въпросът е защо не работи. И когато имаме тази комбинация между неефективно съоръжение, за което сме дали 200 млн. лева и не върши своята възпрепятстваща функция, а в същото време системата за наблюдение не работи ефективно, тогава си задаваме въпроса "Кому това е изгодно?" Защо се случва така? Дали става дума за безхаберие и непрофесионализъм или става дума за целенасочена политика? Това е въпросът, който аз поставям и търсим отговор от управляващите, каза още Елена Йончева.

Тя информира, че е внесен сигнал в прокуратурата и ДАНС на 9-ти юни и той се разглежда. В момента се разследва тази афера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И коя е др. Йончева , че чака отговор от Премиера. Станишевица е свикнала да се прави на велика , а е едно нищо .
33
8
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "пфу": Кандидатствай за рекорд на Гинес за най-п'росташки коментар.
32
6
 
11
 
! Отговори
пфу преди 6 години
Опасявам се само, че в безсилието си, Шпиончева ще вземе да показва собствените си дупки...
31
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ааааа,не чакай отговори от Борисов,той "оправя" международното положение.Целува се с Ангела(тя вече за него не е г-жа Меркел)за да я "подкрепи" за новото правителство,сиреч без неговата подкрепа госпожата много ще закъса.Така че нашите проблеми да ги решава някой друг,а бутафорната ограда му е бял кахър.
30
0
 
4
 
! Отговори
Zoiandron преди 6 години
Nai-setne nov igralen film v bg culture miserable...neprofesionalnite filmi v youtube sa mnogo po-dobri...s minimum razhodi i maximus interes...
29
22
 
18
 
! Отговори
Резил! преди 6 години
Хората открито излязоха по телевизията, за да докажат колко много лъжи и манипулации има в този филм, но тя упорства, ще прави официална премиерна прожекция!То от комунист по-нагъл има ли?
28
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шпиончева *** да снимаш оградите на Путин.. ...може да му намериш някоя дупка... на чорапите...
27
15
 
18
 
! Отговори
Венци Мицов преди 6 години
Тая ограда е за много по мащабно приложение ! прескочиха я 7 човека и тая като се разкрещя ?. Да ги беше нахранила поне тия хорица . Те бягат от войната .
26
10
 
18
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
Шпиончева може да е права?! В Съвесткия Съюз оградите сигурно са по-хубави...
25
17
 
18
 
! Отговори
ХРИСТОВ преди 6 години
До Анонимен: МНОГО ИМ СТАНАХА ДАЛАВЕРИТЕ НА ГЪРБАВИТЕ. ВРЕМЕ Е ДА НАПУСКАТ КОРАБА/КАКТО СДС ГО НАПУСНА ,НО БОРИСОВ ГИ ВКАРВА В ПРАВИТЕЛСТВОТО/.ВЖИВЯВА СЕ КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА. НЕ *** ТОВА ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ПАРЛАМЕНТАРНА ТАКАВА. ЦАЦАРОВ СИ МЪЛЧИ И ЧАКА ДА МУ ИЗТЕЧЕ МАНДАТА.
24
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напразно чакате. Падишахът не говори с простосмъртни. Само с началници.
23
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да го .... долните лицемерни бесепарчета! Нещастници!
22
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шпиончева, в курника ти още бая курици ли има?
21
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Валери Симеонов определи филма като скучен" - ДАЛАВЕРИ СИМЕОНОВ ВЕЧЕ Е ПРИБРАЛ ПАРИТЕ, ФИЛМА ГО Е ГЛЕДАЛ ОЩЕ ПРЕДИ ЗАСНЕМАНЕТО МУ, И Е НОРМАЛНО ДА МУ Е СКУЧЕН; ОЧАКВАМЕ ВТОРИ ЕПИЗОД С УЧАСТИЕТО НА "ДАНС" ДА ВДИГНЕ НИВОТО НА АДРЕНАЛИНА , ДА РАЗДВИЖИ СЕРИАЛА И ДАЛАВЕРКО, НО Е ПО-ВЕРОЯТНО ТОВА ДА НЕ СТАНЕ (ВСЕ ПАК ДАНС СЕ ГЛАСЕХА ДА Е ПОД ОПЕКАТА НА ШИШИ ПЕЕВСКИ, АМА ПАРОДИЯТА ЩЕШЕ ДА Е ПЪЛНА И СМЕНИХА ОПЕКУНА БЕЗ ДА СМЕНЯТ СТАТУКВОТО)
20
8
 
16
 
! Отговори
Боко Кратуната преди 6 години
Цецо натисни!
19
28
 
11
 
! Отговори
1 преди 6 години
Ех тези грипени голяма беля ни отвориха. За прецедента шума на парите са като музика за ушите.
18
35
 
26
 
! Отговори
аз преди 6 години
Чакаме отговор от баба Елена колко пари похарчи за ненужните си филми когато беше държанка на Станишев. Какво търсеше по дяволите във военните ни бази и кой и плащаше? Тази жена няма морал, след като знае какви ги е вършила. Щеше ли да стигне до тези бази, ако не беше държанка на министър-председателя? Вместо да задава въпроси, първо да отговори. Аз като неин работодател чакам отгорор. Иначе отказвам да и плащам тлъстата заплата. Да се откаже от нея и тя да отиде за деца в риск.
17
39
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарко Йончева,минаха времената на минните полета по границата,когато се стреляше на месо и имаше закопани танкове! Имаше и филм по тази тема и със същото заглавие,който получи международно признание! Разбрахме, че такава граница като днешната не ви харесва! Ако има корупция,докажете с документи и покажете свидетели, а не само преправения глас на вашия шофьор!
16
3
 
30
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
До хааа 12 Ама ние ги питаме защо има кражби , ама те казват че кражбите били в главите на комунистите.
15
20
 
10
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
Я се скрий бе няма нищо лошо ако граничарите изкарват по некой лев от бежанците пък и не можем да оставим бежанците в беда щом искат в Германия нека ходят какъв ти е на тебе проблема и какъв и е на тая проблема Ами да ходи на границата и да пази па тая нали има син да го записва в армията и готово.