БСП скастри мнозинството, дърпали се за Шенген

Причината – декларацията на социалистите
10
БСП скастри мнозинството, дърпали се за Шенген
Снимка: Булфото

БСП скастри мнозинството в парламента като го упрекна, че не защитава националния интерес като не приема декларация за присъединяването ни в Шенген.

"Червеният" Драгомир Стойнев дори обвини ГЕРБ, че явно са против членството ни в Шенгенското пространство.

Декларацията на социалистите е внесена на 12 декември и в мотивите към нея е посочено, че приемането й от всички парламентарни политически сили ще бъде силен знак, че присъединяването ни към Шенген е общонационална цел, по която има единство.

В декларацията е отбелязано, че парламентът приветства включването на темата за разширяването на Шенген в дневния ред на заседанието на ЕП в Страсбург и
оценява високо декларираната последователна подкрепа на основните групи в ЕП за присъединяването на България и Румъния към Шенген.

"Потвърждава още веднъж, че България изцяло е приложила достиженията на правото на Шенген и е изцяло за присъединяването. Възприема продължителното отлагане на членството ни като прецедент, който подкопава доверието и солидарността между държавите членки и обезценява ангажиментите, поети на най-високо равнище", пише още в документа.

На упреците на Драгомир Стойнев шефката на парламента Цвета Караянчева обясни, че декларацията е разпределена на парламентарните комисии, които трябва да я обсъдят преди да се разгледа в пленарна зала.

Така че според нея обвиненията на социалиста не са справедливи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
До Хитър ПетърЦитат от Е-вестник: ..........В момента Росенец е де факто българска територия, окупирана от руснаци, охранявана от руски гардове от Лукома и български от Ипон, която не се контролира нито от Гранична полиция, нито от която и да било власт. Дали европейските държави ще толерират дълго тази пробойна в Шенген предстои да научим. Съдейки по реакциите на Холандив и Финландия на българската кандидатура за Шенген, ерата на съмнението не е отминала в историята.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама не е ли ясно,защо ни мотаят за Шенген?Ами хората правят разлика между социалисти и комунисти,с смяна на името не можеш да ги излъжеш!
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ооо , Пак декларация от името на ПГ на БСП ? Вие сте против ние сме За ! Драго е свободен
4
0
 
7
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Да питам: С декларации влиза ли се в Шенген?
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
той Шенген умря, нашите се бутат да влизат... Няма Шенген, реално остана само на хартия, какво членство, какви 5 лв?!?
2
12
 
8
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Само БСП и ДПС искат България да влезе в Шенген, никой друг в България освен тях не иска това! Не може България да влезе в Шенген само заради интересите на Доган и Нинова. При един референдум ще се види как българите са против влизането на България в Шенген.
1
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повдигами се да гледам лъснати лъжливи червени ***