Симеонов: Премиерът ме саботира! Борисов: Стабилни сме

Концесията и вторият лифт на Банско предизвикаха размяна на реплики
14 дек 2017 20:34, Анисия Иванова
20
Симеонов: Премиерът ме саботира! Борисов: Стабилни сме
Снимка: Булфото

Сгроежът на втори лифт на Банско стана повод за размяна на реплики. По време на телевизионно интервю вицепремиерът Валери Симеонов обвини министър-председателя в саботаж на предложението му за промяна в концесионния договор за ски зона Банско.

"Премиерът компроментира и саботира моето предложение за промяна на концесията в Банско. В Програмата за управление пише, че трябва да се развива туризмът, да се насърчават инвеститорите, а това са текстове, които не се изпълняват, а саботират“, е заявил той пред BIT.

От своя страна Бойко Борисов каза, че уважава всичките си заместници, а коалицията е стабилна.

В Брюксел, помолен за коментар на днешните изявления на вицепремиера, свързани с промяна на концесионния договор за ски-зоната в Банск, премиерът също коментира.

"Не считам, че темата за концесията трябва да се продължава преди да имаме план за управление на Пирин. За да няма никакви спекулации, съм казал на Нено Димов – ако има възможност да се приеме точка за втори лифт на Банско, вносител ще бъда аз... Но нито в концесията, нито в плана фигурира изграждането на втори лифт", подчерта той и допълни, че по-стабилна коалицията не е била никога.

Едва когато имаме план за управление, ще разгледаме въпросната концесия, поясни още Борисов, цитиран от БТА.

Факт е, че тази концесия много правителства от 2001 г., включително президентът Румен Радев със служебното правителство, се опита, но бързо се дръпна от тази тема, защото има още тогава фактическа грешка при подписването на концесията. Пожелах всичко това да се разгледа, за да не се създава обществено настроение срещу правителството, че обслужваме нечий интерес. Всичко е в рамките на правилата, по които се води Министерски съвет, заяви премиерът.

"Аз се отнасям с уважение към моите заместници, имам споразумение с тях и го спазвам. Не знам какво е казал Валери Симеонов, не мога да гледам всички негови участия по телевизиите", каза още Борисов.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами Пампорово е цялото на Цветелина Бориславова, разбирай дефакто на ББ естествено че то трябва да дръпне за сметка на Банско.....
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стабилнилни сте , но сте коалиция . Колко може да е стабилна една коалиция в балканска държава ? Ако Ванга беше жива би казала - Помнете датата 17. 01. 2018 год .
15
2
 
3
 
! Отговори
Pilot преди 6 години
Този Цеко не се накраде ;) Няма ли господ да го прибере стига е мъчил софиянци ! Едно време се убивахме да караме ски на Витоша , сега трябва да ходим до Австрия заради този м.ушеник !!!
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ниска главица сабя я не сече.Робска немотия нема угодия.
13
3
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Винкеле,много си малък за Бочко.Няма ффтори лифт в Банско,защото трябва Пампорово да дръпне напред.Сигурно си наясно кой купи там 3-4 хотела.Кат вземеш власта ти,тогаз се прави на мъж и обещавай...лиффтове;може и един да пуснеш до Долно...нанадолнище,че да го прекръстят на Горно.
12
0
 
21
 
! Отговори
Ами,стабилни сте преди 6 години
Ако бяхте в друга държава,отдавна да сте по затвирите с доживотни.
11
0
 
18
 
! Отговори
Айде бе преди 6 години
А днес го подкрепихте за орязване лекарствата на болните.Виж в окото да не плува корабче.
10
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винкел, единствената положителна черта на Борисов е че умее перфектно да се възползва и унижава иб-рикчиите си, след което да ги захвърли като използвана тоалетна хартия! След време и теб ще те захвърлят също като разните му СДС - та, РЗС - та, Куневици, Лукарчовци, Московци и много другиТака или иначе ще изпълняваш, защото много добре знаеш че при избори днес си аут
9
0
 
16
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ-прод. преди 6 години
Тъй като Разложката долина е оградена и от още две велики БЪЛГАРСКИ планини: Рила, и Родопите, може да се изградят и нови ски зони в тях. Ако на кабинката има много хора, ще може да караш по пистите на Добринище -Безбог, Беталовото, Семково и по други бъдещи нови писти. Сега, като се закотвиш в Банско, вариантите са само Чалин валог или Тодорина орница, или да си опропастиш почивката!ТОВА ЕЛЕМЕНТАРНО РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА ОБАЧЕ НЕ Е В ИНТЕРЕС НА ЦЕКО МИНЕВЦИТЕ!!!
8
1
 
16
 
! Отговори
да бе преди 6 години
Не се сърди ,човече!Утре пак ще плеснете е с ръце и ще се прегърнете!В името на някаква България /точена вита баница/сте готови да си простите!
7
1
 
21
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Втори кабинков лифт не е потребен. Проблемите на Пирин и Банско ще се решат с оформянето на теснолинейката в Разложка долина като ЖП пръстен и се свържат селищата: Белица, Якоруда, Разлог, Банско, Добринище.... и т. н. Влакчетата по "Пръстена" да бъдат луксозни, с отопление и най-важно -на често. При лошо време е неземно удоволствие за скиора, да разпусне в минералната баня на Добринище, а и други минерални извори има в долината които могат да се използват. СЪЩЕВРЕМЕННО ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ ОТ СКИОРИТЕ И СЪСЕДНИТЕ СКИ ЗОНИ, КОЕТО ЩЕ ПРЕМАХНЕ СТРУПВАНЕТО ПО ПИСТИТЕ НА ВРЪХ ТОДОРКА.
6
1
 
18
 
! Отговори
Валери Винкела преди 6 години
Абе саботира ме, ама поне докато не изхарча милионите за оградата, не мърдам от коалицията!
5
1
 
14
 
! Отговори
Иванчо преди 6 години
Борисов постъпи добре! Нора, Нено, Цеко, ... ще духат за сега, но няма да се откажат, защото има гювеч!
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СИМЕОНОВ Е СКРИЛ ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ КОРУПЦИОННАТА ВНОСКА ОТ БОРПИСОВ, НЕ ИГРАЕ ЧЕСТНО.
3
2
 
19
 
! Отговори
ники преди 6 години
Валката е обещавал разни неща на разни хора и сега Боко му мъти водата.
2
2
 
14
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Отиде европредседателството...а дали тия чапкъни не искат да се самосвалят за да не берат срама от провала и некадърността си....
1
12
 
9
 
! Отговори
Кутев преди 6 години
Ето! Случи се! Случи се! Скараха се!Давайте сега хибриди мои юначни! Давайте, ваш ред е! Забийте последния пирон в ковчега!В управляващата коалиция се скараха! Почти успяхме! Още малко, съвсем малко, последен натиск и скоро пак ще сме на власт и ще заредим хладилника в тролската стая с цял тон херинга!