За Възродителния процес: Да сведем глава без партийни знамена!

Местан призова да не се партизират трагичните събития
14 дек 2017 22:26,
83
За Възродителния процес: Да сведем глава без партийни знамена!
Снимка: архив "Булфото"

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан призова да не се партизира трагедията от Възродителния процес.

На 26 декември се навършват 33 години от събитията, дали началото на последния етап от така наречените майски събития.

"Комунистическата власт на диктатора Тодор Живков разстреля с калашници мирни български граждани заради съпротивата им за светостта на името и вярата. Сред жертвите бе и 17-месечната  Тюркян. Лобното място на Тюркян и площадът на Момчилград са свещени места за неопетнена от партиен егоизъм човешка памет и почит", обяви Местан в позиция, изпратена до медиите.

Още по темата

Според него героизмът на жертвите е гражданският влог на турците и мюсюлманите в българската демокрация.

"През студената декемврийска зима на 1984 г. един срещу друг се изправиха войските на комунистическото МВР и един героичен народ. Тогава беше само БКП и лакеите й стратези на мракобесния асимилационен фронт на Възродителния процес. Нямаше ДПС, нямаше ГЕРБ, нямаше СДС, ДОСТ и прочие", пише още Местан.

Затова според него нито една партия няма право да си присвоява тези дати и да ги включва в партийния си календар.

Лидерът на ДОСТ припомни предложението си те да влязат в историческия календар на страната и да се почитат по държавен протокол.

"Не бях чут, за съжаление. Не беше чут и синът на убитата Айше Моллахасан – Фикри, на 26.12. миналата година, когато призова депесарите: "Махнете партийните си знамена. Това е денят на майка ми, на Тюркян и на другите жертви и герои . . .", пише още Местан.

Той обяви, че партията му ще подкрепи този призив и всички ще сведат глави на гроба на жертвите по човешки и без партийни знамена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До Анонимен 61Ти ще си преди нас,верицата ти.
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не забравяйте и централна гара Пловдив .Там също има паметна плоча на загинала жена от същите тези сатанински ръце !
62
0
 
6
 
! Отговори
Агджата преди 6 години
На тоя *** Лютвито, няма ли кой да му тегли ножа? Много нагъл.
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците ни мразят защото осъзнават че са по-глупави от нас.Все пак ние сме им дали куртура и от там идват комплексите им.
60
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 6 години
През онези години Братския народ на Башкириа заяви че те са Българи.И защото са мохамедани, Русия реши че трябва да внесе разкол в България на верска основа. Техните *** в България наричащи себе си русофили организираха деянието за кефа на Москва.България трябва да се върне към транициите си и да не се делим на Християни и Мюсулмани.
59
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде нацистки бг-та колко и когото и да мразите - вас природата ви изчиства от лицето на земята.*** , брадясали , трътлести азиатци довлекли се тук да цапат преди 13 века.Още малко ви остава.
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
mnogo barzo klacna Komentarite be bat IT
57
7
 
3
 
! Отговори
ИСМАИЛ преди 6 години
Референдум за Разградска Република и Кралство Кърджали!Защо за Каталуня може а тука не?Ааа и после Сливенски Индийски Щат (все пак Индия им е пра родина).Благоевград - към Македония. Силистра, Никопол, Видин - Румънеско.То за българите ко остана? Стара планина - : ))) Да ги турят там в един резерват и те тва е.
56
2
 
3
 
! Отговори
До 67 преди 6 години
Явно нищо не знаеш за Възродитенен процес в България , сигурно си нов Бежанец у нас ..... хахаха .........другия път да не се излагаш така детинско
55
2
 
4
 
! Отговори
Джъстиса преди 6 години
Тоя за това ли живее? Всеки ден да говори за възродителния процес? Работа няма ли за вършене тоя безделник? ***! С ръкавели за по 1000 лв единия. Скъпоплатена чужда слугиня.
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Възродителен Прицес за едни е Приказка от Шехерезада за други изживян Кошмар , за това сме различни
53
6
 
3
 
! Отговори
Трибунала Хага преди 6 години
Внучката на Тодор Живков е жива има кой да застане пред Трибунала в Хага но как да стане като не искат , не им стиска
52
1
 
5
 
! Отговори
TOP SECRET преди 6 години
Самите Христоянизирани/славянизирани се опитаха други да християнизират , Док. Фолм по немската ZDF показа че Християнизиране е имало още през 3-5 век но само в България няма информация
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Местан, Доган и тн са много вредни за всички граждани на България. За съжаление не са по - вредни от Бойкян и Станишян.
50
4
 
17
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Трагично събитие е атентатът при гара Буново ,където турските терористи убиха майки и техните невръстни деца !!! Да сведем глава пред жертвите на дивия турски терор !
49
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трагичните събития турците в България си ги заслужиха. Дори за това, което заслужаваха не бяха достатъчно трагични. Никой нямаше да ги пипа и гони ако не бяха започнали разни движения за отцепване ана територия. Да се радват и да черпят, че с толкова се отърваха. Навремето в Копривщица, Перущица и Батак не са се отървали толкова леко.
48
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
63, потомъкът на диви главорези да ни нарича расисти си е нонсенс!Ако бяхме расисти щяхме след Освобождението да ви натирим в Диарбекира, имаше възможности до 89г. и да ви претопим,и да ви изселим!А генетични отпадъци като вас, плод на изнасилвания и смес от поне 10 народности е смешно да говорят за еволюция.Сега имаме проблеми точно защото не сме расисти и не се отървахме от вас и другото проблемно малцинство .
47
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде бг нацистчета, расистчета , комунистчета , русофилчета - стига сте врещели като коледни прасенца .Хайде заминавайте у небитието или в азия от където сте се довлекли преди 13 века .Още малко ви остава на тази планета . На доизживяване сте .
46
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
разстреля с калашници??? Местанчо мама, хайде да не помним, разбирам, ама... Прословутата Тюркян е смачкана неволно от стадото подивели чаалми, изоставена от майка си в тълпата... Имам роднина, бивш милиционер, който е присъствал. Ако беше другояче, той щеше поне на нас, най-близките си, да разкаже. Калашници, дрън-дрън. Имало е един случай, когато чаалма с брадва напада милиционер и е гръмнат при самозащита. Това са ви "героите". А че не трябваше да ви преименуват-да трябваше да си ви изселят.
45
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бг расистчетата са станали рано да сеят злобата си. Обожателите на джинко къде краде и мародерства бежанци .Каквото и да правите природата е гениална и с еволюционните си механизми бавно и неумолимо ви избърсва от лицето на планетата .с по 50000 че и повечко годишно.