Без билети в градския – за инспекторите на антикорупцията

Те ще имат още безплатни застраховки и първа категория труд
36
Без билети в градския – за инспекторите на антикорупцията
Снимка: архив, Булфото

Без пари в градския транспорт, застраховка за сметка на хазната, първа категория труд за пенсия. Всички тези облаги ще се ползват от членовете на новия антикорупционен орган.

Правото да се возят без билети и карти в автобуси, трамваи, тролеи, метро имат и депутатите, полицаите, общинските служители. Сега това ще важи и за тези, които ще се борят с корупцията.

Според предложението на шефа на правната комисията в НС Данаил Кирилов представителите на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, трябваше да се возят без пари само при изпълнение на служебните си задължения.

Това според соцдепутата Филип Попов обаче водило до абсурда контрольорите да питат къде отиват.

Друг бонус за членовете на комисията ще са застраховките "Злополука" и "Живот" по повод изпълнение на служебните им задължения за сметка на държавния бюджет.

Освен това депутатите решиха, че трудът им ще е първа категория, което им дава право на ранно пенсиониране.

Според гласуваните текстове, информацията, която е станала известна на членовете на Комисията, както и на служителите в администрацията по проверките и производствата, свързани с отнемането на незаконно придобито имущество, при или по повод изпълнението на задълженията им, представлява класифицирана информация по смисъла на Закона за защита на класифицираната информация.

При встъпването си в длъжност лицата, както и останалите служители в администрацията, подписват декларация, че няма да разгласяват информацията, станала им известна при или по повод изпълнение на задълженията им и след освобождаването им. Членовете на Комисията, директорите на дирекции, инспекторите и служителите в администрацията подписват декларация за частни интереси и декларация за частен интерес по конкретен повод.

Друг текст от закона гласи, че членовете на Комисията няма да носят имуществена отговорност за причинени вреди при упражняване на възложените им по този закон правомощия, освен ако вредите са настъпили в резултат на престъпление от общ характер.

Депутатите решиха също Народното събрание да осъществява контрол върху дейността на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като стана дума за градския транспорт да попитам какво стана с решението на съда за цената на билета? Нали уж ги осъдиха? Някой да е усетил промяна? Нищо не се чува, нито със стара нито със нова дата. А въздухът е все по-мръсен, защото никой не иска да слезе от колата и да се качи на скъпите таралясници!
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май е време да фанем по едно дърво...
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 30"Господа", осъзнахме ли се най-после, т.е. осъзнаха ли ни?! Аре ся, да идеме да поподскачаме малко, кой не скача е червен, ама сега посиняваме от студ с "евтиното парно", а от 1 януари 2018 ще покафенеем от водата, която ни осигурява концесионерът, който ни взема предварително пари с увеличението, за да правел "инвестиции". Ми той откак заграби нашата вода все прави инвестиции, ама водата все по-миризлива става и все по-кафява. А чешмите по паркове и градинтки са само соц спомен.
33
0
 
3
 
! Отговори
dp преди 6 години
LOL, тоя селяшки манталитет никога няма да ги напусне ей.Толкова ли беше трудно вместо да създават изключения просто да им купят по една годишна карта, 350 ли 370 лева ли беше.
32
0
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Вече и аз ще се боря с корупцията билети нема да дупча!
31
0
 
4
 
! Отговори
\m/ преди 6 години
Ей поне сега със сигурност няма да са корумпирани, нали ще пътуват без билетчеата, за какво са им пари!
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой ако може да обясни защо секретарка работеща в този орган не знайно какво ще има първа категория труд, а общият работник мъкнещ по цял ден тухли и чували да бачка до 70 години.Господа последните 20 години си създадохме недосегаема каста изпиваща и последната капка кръв от трудещият се народ.
29
0
 
17
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Айде,пак ! Най-богатите без билети ?!?!?И какво общо има градския транспорт с комисията против корупция ? Авантата....
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистическа работа. Депутатите щели да установяват контрол върху дейността на комисията. Т.е всичко се обезсмисля.
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето - поредната въйпиюща глупост на управляващите. Малко са всички агенции, комисии, министерства, знайни и незнайни държавни институции, сега още една. На всичкото отгоре - ПЪРВА категория труд и осигуровки за сметка на нашите пари. Ало - това да не са миньори, летци или моряци, че категорията им да е първа бе? Не се нядоха и не се накрадоха тези лентяи.
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно кой ще ги назначава, кой ще ги одобрява, кой ще им иска сметка за дейността?Ако това е парламентето всичко отива на кино, защото те в тази комисия именно с парламента трябва да се борят. А така като са назначени шуреи и баджанаци няма да има никаква антикорупция, а просто се създава още една корупционна служба към НС.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Българин 1Ами той не си е отивал изобщо. Кои са най-големите банкери и "капиталисти"? Ами - най-големите комунисти и децата им. Сега навлизат вече яростно и безпардонно и внуците - нагли кофеленца с перфектен английски. Единствената надежда е, че малките стръвничета са свикнали на луксозен живот в Дивия Запад и тук смрадта, удушаваща българина като БОВ под управлението на татковците им ще ги накара да избягат.
24
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До КолчоПАРИТЕ ---6000 ТРЯБВА ДА СА 10 ПРОЦЕНТА ОТ СВЪРШЕНА РАБОТА---ВКАРАН В ЗАТВОРА КОРУМПИРАН АМА ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО СЕГА ----НЯМА КАК ДА СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ГЛАВАТА НА ЗМИЯТА---ГЕРБ--ОП---БСП --ДПС-------ЕДНИ И СЪЩИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КолчоНе се коси Колчо, тя пазарната икономика и либерал-СДС-то "шъ упрайът сичку" - качеството ще се повиши, цените ще паднат, търговецът няма да лъже и краде, щото няма да купуваме от лошите и те ще фалират, кварталният аптекар няма да те кара да си поръчваш лекарството за утре или другиден, т.е. да му вършиш работата и да му правиш печалбата, а ще те среща с "Ето, заповядай". Шъ стани, ЧЕКАЙТЕ! Та и заплатата дето я предлагаш ще свърши работа - С ТИЯ ЩЕ СЕ ДОБАВЯТ ОЩЕ ПО-КОРУМПИРАНИ!
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е корупция, те с какво ще се борят
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом започват с привилегии,ясно е как ще борят корупцията.Ще смятат,че всички са им задължени
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А може ли всеки уличен в корупция да се разстрелва на площада?
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка прилика със социализЪМЪ е абсолютно,ама абсолютно случайна.Един комунист нищо ново не научава и нищо старо не забравя.
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първа категория ,за да си покажат новите тоалети ако изобщо благоволят да отидат. А колко от тях не са стъпвали
17
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещастници. Още не са свършили работа з 5 стотинки, но вече имат привилегии като активните борци.