Каракачанов за казуса Банско: Ще има лифт!

Еколози пречат на икономическите проекти, смята той
16 дек 2017 12:42, Петя Славова
78
Каракачанов за казуса Банско: Ще има лифт!
Снимка: архив, Булфото

Лифт на Банско ще има, заяви пред Дарик вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"Нито Валери Симеонов, нито аз, нито който и да е от Патриотите е дошъл да папка, а пък известно е, че ние слушкаме. Казусът Банско ще бъде решен, защото това повелява нормалната логика, икономическата логика на държава, за да се развива туризмът, а не да се стопира, защото едни измислени герои, които са си намерили много добро препитание, усвоявайки всевъзможни чуждестранни фондове, да се прехранват с това да спират или да забавят икономическите проекти за развитие на България", така коментира Каракачанов темата за това, че на 28 декември се очаква Валери Симеонов да обяви решението си, както сам той посочи, дали ще остане да "слушка и папка", при положение че няма да мине промяната на концесията за Банско.
 
По думите му една част от екологичните организации непрекъснато се опитват да пречат и да забавят икономическите проекти за развитие на България.

"Кажете ми един голям проект, в който тези хора не са се опитали да попречат? По един от проектите заявиха, чеса видели черен щъркел и проектът трябва да спре, защото това е много ценно. По друг проект бяха видели бялата лястовица. При трети проект бяха намерили крастав гущер. Айде стига с този рекет! Истината е проста. Няма да цитирам по памет колко са пистите и лифтовете в държава, като Австрия, която териториално е по-малка от България. Или пък Словения, която е на една четвърт от България. Андора също - там има два пъти повече писти и лифтове, отколкото в цялата държава България. Кажете ми къде е логиката да се стопира икономическото развитие", допълни той.
 
Според него и останалите министри мислят по същия начин."На 28 декември ще настояваме да се вземе решение по въпроса. Минимумът, който може да се случи, е приемането на плана за управление. Лифт на Банско ще има", каза още министър Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Чакай бе, Краси, те не отговаряше ли за войската? Или откакто онзи крадец, дето щяха да го вкарат преди 3 г. в затвора - сержант Цуци от с.Шума заедно с танкиста Христов се намъкнаха за комисионите с изтребителите, ти се захвана с втория лифт? И оттам ще те изгонят, защото Главчо и Айшето от Дулово искат да се доредят до парите за втория лифт. А там ще паднат милиони . Затова и ДПС иска да влезе в кабинета ББ-3. Девизът е Крадем ама има и за съюзниците!
57
0
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Каракачанката е послушно куче!
56
0
 
3
 
! Отговори
АКО ЩЕШ преди 6 години
ДЖАВКАНЕ НА ГЛАДНИ П СЕТА
55
0
 
4
 
! Отговори
ПФУУ, МИЗЕРНИЦИ преди 6 години
КАРАКАЧАНКАТА НА БОКО ТИКВЕТО СЕ ИЗХОДИ ПО ВЪПРОСА. НЯКОИ ПРЕЗИДЕНТИ СИ ИМАХА ПУДЕЛИ, НИЕ ОВЧАРСКО КУЧЕ КАРАКАЧАНКА. ВЯРНО НА ЧОБАНИНА ОТ БАНКЯ. НА ЧОБАН БОЙКО, КАРАКАЧАНКА. ДРУГО НЕМА, Е ПА НЕМА. ТО И ЗАТУЙ УПРАВЛЕНИЕТО ИМ Е ДЖАВКАНЕ НА ГЛАДНИ ***.
54
0
 
2
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 6 години
Лифт ОК, но искате 2/3 от гората и планината на офшорката на безимотния Георгиус от Кипър да дадете за това премълчавате което е поредната лъжа ала "300 лв за старите и болните" ,а са на 170лв -55 кубика вода.
53
2
 
1
 
! Отговори
Паприот преди 6 години
Следващия кабинет- ГЕРБ с подкрепа от Воля и 10 "независими" от БСП/ДПС/АТАКА
52
1
 
2
 
! Отговори
Карагьозов преди 6 години
Само дето не е лифта проблема ,а че се дават 10 пъти повече от сегашните на офшорка за стотинки.Къде е държавният интерес?Иначе при всеки дъжд ревете ,че има потоп и в Банско мина потоп преди години....Нека да има лифт, но не и хиляди декари за сеч и строежи на апартаменти за чужденци за по 10 000Е....
51
1
 
3
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
До ью2000Идеята е да се продават колкото се може повече ЦЕКОВИ ЛИФТ КАРТИ.а БЕЗУМНОТО СТРОИТЕЛСТВО В БАНСКО НЕ ИСКАМ ДА КОМЕНТИРАМ, ЗАЩОТО ПОБЕСНЯВАМ....
50
1
 
3
 
! Отговори
ью2000 преди 6 години
До ИМПЕРИАЛИСТ-прод.Ама идеята не е да има други ски зони. Идеята е да се развива Банско и ако може да няма абсолютно нищо друго. То ако имаше идея за развитие на други зони, щеше да функционира Витоша, можеха да се направят и ски зони на места с далеч по-подходящ климат от почти субтропика на Югозапада, на които в същото време не е необходимо да се изсече толкова растителност
49
0
 
4
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ-прод. преди 6 години
Тъй като Разложката долина е оградена и от още две велики БЪЛГАРСКИ планини: Рила, и Родопите, може да се изградят и нови ски зони в тях. Ако на кабинката има много хора, ще може да караш по пистите на Добринище -Безбог, Беталовото, Семково и по други бъдещи нови писти. Сега, като се закотвиш в Банско, вариантите са само Чалин валог или Тодорина орница, или да си опропастиш почивката!
48
0
 
4
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Втори кабинков лифт не е потребен. Проблемите на Пирин и Банско ще се решат с оформянето на теснолинейката в Разложка долина като ЖП пръстен и се свържат селищата: Белица, Якоруда, Разлог, Банско, Добринище.... и т. н. Влакчетата по "Пръстена" да бъдат луксозни, с отопление и най-важно -на често. При лошо време е неземно удоволствие за скиора, да разпусне в минералната баня на Добринище, а и други минерални извори има в долината които могат да се използват. СЪЩЕВРЕМЕННО ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ ОТ СКИОРИТЕ И СЪСЕДНИТЕ СКИ ЗОНИ, КОЕТО ЩЕ ПРЕМАХНЕ СТРУПВАНЕТО ПО ПИСТИТЕ НА ВРЪХ ТОДОРКА.
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоа Толуп се прави на Патриот щото никой няма му цепи басма , с Хипноза и Манипулация всичко става
46
0
 
13
 
! Отговори
Избирател преди 6 години
Менте воевода оправи армията ще оправи и лифта и екологията....
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не били дошли да папкат, казва Каракачанов, ама видът му говори друго. Гушата му стана като на пеликан.
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е луд който яде баницата, а който му я дава. Спрете финансовото кранче на екоталибаните и те ще изчезнат от самосебе си.
43
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
когато ДЕНОНОЩНО се секат гори от индо българи, и не само, къде са въпросните еколози? оставете каракачанката, питам какво правят и какво всички тези ама наистина измислени организации за черноморието, за язовирите с митничарски селища и за горите? знаете ли на какво е заприличал районът около самоков? май наистина някой им плаща и се появяват, само когато имат финансов стимул.
42
0
 
5
 
! Отговори
Shilin преди 6 години
Koi e lud da ide u Bansko i da chaka sred oblacite i maglite za lift 4 chasa?! Pfff...
41
3
 
12
 
! Отговори
aa180 преди 6 години
Само сравнението с Австрия показва пълната некомпетентност и бръщолевене. Австрия наистина е по-малкс от БГ, но две трети от територията и са Алпи и скизоните са огромни наистина, но са масово над 2000м където гори няма. Да се сравнява Пирин и Алпите е нелепо. Поздрави от Австрия! А и в БГ като става въпрос за природа, по добре нищо да не се прави, т.к.просто не го умеем. Пример миризливото и бетонирано черноморие. Ако бяхме читав народ щяхме да печелим от качество, а не количество!
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради измисленото председателство се пробват да дават тон но няма да стане по добре е да се разпадне тази коалиция дето всеки се има за началник
39
3
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Лифт от Боровец до Банско няма ли да спретнете,плюс една пистичка няколко десетки километра?