Столетницата с пет сигнала за корупция, един срещу Цветанов

БСП ще продължи със сигналите и през седмицата
21 яну 2018 18:22,
56
Столетницата с пет сигнала за корупция, един срещу Цветанов
Снимка: БСП

БСП внася в прокуратурата пет сигнала за корупционни схеми, съобщи на пресконференция днес Атанас Зафиров от БСП.

Първият сигнал е свързан с действия на един от знаковите кметове на ГЕРБ - на град Стамболийски, като една от първите му работи е била да уволни 42 служители, а на тяхно място според получения от нас сигнал са назначени близки персонално до кмета, заяви Зафиров.

Вторият сигнал е срещу кмета на Тетевен за безпринципни назначения, третият е във връзка със състоянието на охранителната фирма на МО МОБА. Четвъртият сигнал е за съмнения за злоупотреба в община Дулово, свързана с процедура за обществени поръчки.

Петият сигнал касае заместник-председателя на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов. Зафиров обясни, че в интервю бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев казва, че благодарение на Цветанов са заловени "Наглите" и че Цветанов го бил запознал с човек, вътрешен за "Наглите", който го запознал с друг човек. Според БСП тези обстоятелства поставят въпроси, свързани с морала и закона при осъществяването на срещите между министър и човек, определен от Георгиев като "вътрешен за "Наглите".

БСП ще продължи и следващата седмица с внасянето на сигнали и за други български общини като Шумен, Бургас, Септември, каза още Зафиров.

От БСП ще настояват също на утрешното извънредно заседанието на парламентарните комисии по вътрешните работи и на финансите, освен изслушването на финансовия министър и директора на агенция "Митници", да бъдат изслушани и представители на МВР, ДАНС и прокуратурата във връзка със системата БАЦИС, която функционира в агенция "Митници".

Иван Иванов посочи, че не може да се установи кой, кога и защо е влизал в системата. Според него от докладите на ДАНС и прократурата е видно, че ако едно лице има паролата за достъп, може да изтрие например три ТИР-а с цигари, без да има притеснения, че ще бъде заловено и ще му бъде търсена наказателна отговорност. Според БСП става въпрос за много сериозно източване на държавния бюджет чрез неплащане на акцизи, ДДС и мита.

Ще искаме още утре да бъде разсекретен протоколът от заседанието на комисията за контрол върху приходните агенции, както и докладът на МВР с данни за престъпления, свързани с корупцията, заяви Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: БСПкорупциясигнали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Столетницата БКП никави сигнали не е подавала.БСП са самозванци,те са недъгавав клонинг на Столетницата и си присвояват дълголетието и,иначе са първите назначени капиталисти след като Горбачов чрез съветския посланик в България Виктор Шарапов,им нарежда да свалят Тодор Живков от власт.Превратаджии за собствен интерес.Такива са и до днес-послушници на руското посолство.
49
0
 
3
 
! Отговори
22222 преди 6 години
ЗАЩО УБИХА ДАНЪЧНИЯ ИНСПЕКТОР ?????????. зАЩО ЛИ !!!!!!!! Толкова почтени хора ни управляват -борци с корупцията ??????? СТРАННИ РАБОТИ СЕ СЛУЧВАТ В КРАЛСТВОТО !!!!!
48
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов с тези 6 апартамента си е направо бедняк в сравнение с тези от БСП ! - там всички са милионери и то в ? и с честен труд.
47
0
 
8
 
! Отговори
мдаа преди 6 години
Пенсионната система -скапанаЗдравната система -скапанаСъдебната система -скапанаБорба с корупцията -никаквакачество на вода ,въздух ,екология -никаквое докога да ги чакаме да се натуткат
46
1
 
4
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 6 години
До такива заблудени и платени като ognyanz.Разликата ни е че аз цитирам ФАКТИ неоспорими а на празни думи като вас.И те са вярно история .Но не ги подминавайте нито ги забравяйте.Няма държава в която на убийци и криминални престъпници ДА СЕ ДАВАТ държавни почести и бонуси.За тероризъм ДАВНОСТ И МЕДАЛИ НЯМА.Такива като вас на който рода им е близал и ближе прага пред вратите им не им отърва.ФАКТ ли е че са терористи.Факт ли е че е имало геноцид към народа и сега същите ще гонят корупцията.
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тука някои го изкараха Бойко по богат и по властен от Тръмп и Путин взети заедно ! - ти да видиш той бил световен Капо ди Тути Капи а ние не знаем.Почваме да се съмняваме дали света не работи за него ! - я го виж ти каква скрита лимонка бил.
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП създаде корупцията с назначените от тях куфарни милионери.БСП да се пребори първо със себе си.
43
3
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "смехурко: Ти това май взе да го слагаш с копи/пейст. Това, че е имало корупция преди, не е оправдание да има корупция и сега. Бат' ти Бойко управлява вече трети мандат и корупция все има. И все има *** като теб, които обясняват това с нещо, което е ставало преди него. Докога все така?
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повечето от коментарите изглежда оправдават корупцията на ГЕРБ. Казвате, че столетницата е създала корупцията, сега и вие (ГЕРБ). БКП е правила геноцид срещу собствения си народ, защо пък сега ГЕРБ да не правят?!И нито дима за проблема, че данните в системата на митниците са манипулируеми и че само за 6 месеца са изчезнали данни за 300 хил. транзакции и това са стотици милиони левове ... не ви интересува. И с право ако влизат в правилният джоб.
41
3
 
4
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 6 години
Наглост Наглост .Тез който правеха геноцид срещу собственият си народ и ограбиха държавата .От партия която е забранена със закон .С водач другарката лъжа и избран от тях президент с лъжи.Да говорят за корупция и щели да я борят.По голяма наглост от това няма.А са за затвора.Тез който лансираха убийците от Буново и ги направиха борци за свобода с облаги.................сами си направете извода
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тикви, компири... всичко друго е по-добре от комунист на власт.
39
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Децата на червените крадци пускат сигнали за някаква измислена корупция. Да пуснат и сигнали за схемите на родителите си!
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пънат се червените бoклyци да си изсмучат какви ли не предполагаеми схеми от пръстите. Съдейки по активността, БСП скоро няма да я бъде. Змията хапе най-бясно преди да умре, но всичките й опити са ялови. Надяват се, че зимата и европредседателството са най-добрият момент за атака. Ние обаче знаем как се краде и какво е корупция при коалицията БСП+ДПС и не трябва да допускаме баш най-корумпираните хора в страната да имат наглостта да говорят за корупция.
37
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който е бил на власт е крал. Защо Тиквара не ги вкара по затворите? Хайде да видим кой повече е крал. Колко милиярда има Тиквата в офшорни фирми на Великденските острови, над 30! Колко струва имението му в Калифорния, над 350 МИЛИОНА долара. Колко милиярда му блокираха американците в Делауеър,ТРИ МИЛИЯРДА.Не вярвате за имението, чукнете в google, Имение на Б.Борисов в Лос Анжелис и ще ахнете.Този чук ли ще победи корупцията?Кой му вярва на този бивш сикаджия?Гласувайте за него и тънете в бедност
36
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само 5 сигнала, лелееее, те са 50 000 най-малко! Герберастката по!!мия трябва да бъде изрината. България е опустошена от тях.
35
6
 
19
 
! Отговори
Кика преди 6 години
Столетницата кога ще даде обяснение за корупцията на своите членове
34
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като раздаде куфарчетата на Комсомолските Секретари,Луканката вече не беше нужен.И от там като се започнаха едни международни далавери,едни кражби безмерни нямам думи.Народа чуваше от-тук,от-там само за личните наказателни групировки на ,,Столетницата''.Трепане на корем беше през 90-те,а нас ни лужеха с Борци-морци,частни милиции сикаджии,микаджии и прочие.Незнал дали БКП-то,беше майка,ама БСП-то стана майка на цялата престъпност и показни убийства до сега.Където се краде,там стават убийствата.
33
4
 
18
 
! Отговори
Бай-Кольо преди 6 години
Оооо...завалийте..само с 5 сигнала...Апропо...коя партия създаде корупцията,мутрите,кредитните милионери,забравихме нали...Да...ама НЕ !
32
4
 
11
 
! Отговори
?!? преди 6 години
Другарите от БСП имат ли нещо, което е престъпление или ги е страх да не им изкарат техните кирливи ризи? То ако е само това нека ГЕРБ да управляват.
31
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и срещу Масларова,Р.Петков,Р-Овч имаше не сигнали,ами пожарникарски аларми,*** кво от тва ? Някой нещо да ...??