Визитата на Меркел: Мониторинг дали всичко е точно

България получи мълчаливо съгласие за срещата с Турция
22 яну 2018 12:00,
57

Как ще се справи България с ролята на помирител между Европейския съюз и Турция, и получи ли реална заявка за поетапно влизане в Шенген? Отзвук от срещата между българския премиер Бойко Борисов и германския канцлер Ангела Меркел с най-важните теми и решения, взети в резиденция Бояна, коментирахме в "България сутрин" с бившия служебен премиер (1994-1995) Ренета Инджова.

Още по темата

Визитата на Меркел е един вид проверка на място дали всичко е точно, въпреки че още от 11.01 се е разбрало, че нещата вървят в перфектна форма, смята Инджова.

"За първи път виждаме посрещане както отива на среща - мъж с букет цветя и гардове, поставени на рядко, което показва, че не се притесняваме. Целувките са израз на пълно съединение, докато цветята поставят една преграда", посочи гостът на Bulgaria ON AIR.

Според бившия служебен премиер са зададени два съществени въпроса от журналистите - единият за скоростта на движение в ЕС, на което по думите ѝ премиерът Борисов е обявил, че кохезионните фондове и инфраструктурните проекти могат да продължат и след 2020 г. Другият въпрос е за вътрешните проблеми на Меркел в Германия и това, че служебно изпълнява задълженията на канцлер, на което според Инджова е отговорено изключително тривиално, че това е в реда на задълженията.

България е сложена в ролята да направи среща на върха, на която да доведе Ердоган и получава мълчаливо съгласие от Меркел, което означава, че страната ни я чакат големи висоти, посочи още тя.

Тя е на мнение, че за влизане в Шенген ще трябва да търсим ден, в който председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер е в добро настроение. Към това ни тласка цялата неолиберална плеяда.

"Ще има наплив от чиновници, които ще дойдат да гледат нашите постижения в борбата с корупцията и ще започнат да ги разпространяват. Имах надежда, че отвън ще дойде пробивът в борбата с коруцпцията - сега се оказа, че ще изнасяме ноу-хау в тази област", каза още Ренета Инджова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Vertrauen ist gut,Kontrolle ist besser.
36
0
 
2
 
! Отговори
На бесилото .... преди 6 години
До 35 - Скоро и теб и всички предатели .... сега се коват много такива хуммани устройства .... гад м.. ....
35
0
 
2
 
! Отговори
На бесилото .... преди 6 години
До До:33Скоро и теб и всички предатели .... сега се коват много такива хуммани устройства .... гад *** ....
34
0
 
8
 
! Отговори
кекс преди 6 години
Няма работа,вкъщи е студено,асвалта е в дупки,но всичко е точно.
33
0
 
5
 
! Отговори
Kекс преди 6 години
Но всичко е точно......защото снощи правих кекс! Кекс! Кекс!
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те погребаха България!
31
0
 
9
 
! Отговори
Зoзo преди 6 години
Путин може да върти газта и през Луната ако иска. Стъпи ли тръбата в ЕС важи З-ти енергиен пакет, включително и за Сев. поток 2! Останалото са форумни писаници.
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как се е ухилил ***, като разцепена зелка. Наистина този да ни е премиер е подигравка с историята ни, с всички тези загинали за Свободата и Демокрацията, с Ботев и Левски, с Караджата и Бенковски, с Раковски и Балканджи Йово. Този *** в продукт на БКП, на ДС като агент БУДА, на мафиозите братя Маргини, Маджо и Пашата. Подигравка с България, с цялато Българското население. И се питам, знаем колко е омазан в убийства, кражби, грабежи, изнудвания, лъжи и измами, докога ще го търпим???
29
3
 
8
 
! Отговори
богослов преди 6 години
До Знае ли?КАКВА СА ЛИКА-ПРИЛИКА. Жената трябва да слуша мъжа а не обратното!!!
28
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел ще признае сега Възродителен Процес за Геноцид както призна Арменския , браво на Меркел все така работи е името на Народа а не против както у нас
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел дойде да Го инструктира какво да прави и какво да не прави за да не би случайно, както в САЩ, народа да му писне да си избере някой по - реалистичен, човеколюбив и родолюбив управител. Който, вероятно поради качествата си, ще краде по - малко и ще мисли повече за държавата и хората.
26
1
 
12
 
! Отговори
КЕКС преди 6 години
Е, разбира се, че всичко е точно...
25
1
 
5
 
! Отговори
До:33 преди 6 години
Внимание Дезинформатори които пишат и заблуждават с FAKE NEWS , да се разследва от Европол защото ДАНС не са в състояние
24
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И двамата са пътници. Уточняваха кой първи ще си ходи.
23
8
 
6
 
! Отговори
Внимание преди 6 години
Внимание! Има голяма вероятност 30 да е агент на друга държава или най-малко да работи против България. Необходимо е ДАНС да започне проучване кое е лицето писало коментар под номер 30 и да започне съответните действия срещу него! Агентите трябва да се откриват и премахват незабавно ........
22
1
 
11
 
! Отговори
Откъдя да знае! преди 6 години
Не можем да сравним смяна на име със смяна на пола-на дръвника.Ние им викаме трите прасета,а те си знаят как се казват
21
14
 
7
 
! Отговори
Знае ли? преди 6 години
Меркел знае ли за Възродителен Процес в България по Комунизмъ? А какво ли е и мнението че Делото се съхранява в Архивите а не в Хага там където му е местото.
20
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали всичко е наред, да пита българите които гърбят за никакви заплати и плащат ненормални цени на тока, водата, парното, храните, горивата и лекарствата. Рапона занити Булгария като най-бедна и изчезваща, най-болна и умираща. Но на Танте не и пука как живеем, как се оцелява с 250 лева пенсия, как краде Сикаджията краде от всичко и не спира да изнася в офшорки. Корупцията му е тотална, геноцида се усеща, умират два пъти повече отколкото се раждат.Послушко е Рапона, търпят го, а България се срива
19
1
 
28
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
баба Меркел му го турга на Бойко и на нас всички. Да припомня само за южен поток от които щяха да влизат 500 милиона годишно в бюджета. В същото време Германия си прокарва Северен Поток2
18
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Визитата на Меркел е един вид проверка на място дали всичко е точно, въпреки че още от 11.01 се е разбрало, че нещата вървят в перфектна форма"Е да де, точно там е проблема, че Тиквата разпространява новината, че всичко било перфектно. Меркел като му знае "перфектните" пътища, как да не дойде да провери.