За 1 година на поста: Карадайъ похвали Радев с половин уста

"Нашите избиратели, които гласуваха за него, имат по-големи очаквания"
Обновена: 24 яну 2018 11:59 | 24 яну 2018 11:55, Камелия Цветанова
16
За 1 година на поста: Карадайъ похвали Радев с половин уста
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Макар и изключително лаконично, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ похвали президента Румен Радев, който днес отчете първата си година, откакто влезе на "Дондуков" 2.

Още по темата
"Оценяваме положително първата година от мандата на Румен Радев. Той се опитва да бъде обединител на нацията, но нашите избиратели, които гласуваха за него, имат малко по- големи очаквания", кратко коментира той.

А държавният глава пък не си спести критиките към парламента. Според него България е в критичен момент от своето развитие.

Радев нарече Българското председателство на Съвета на ЕС амбициозно, но обясни, че то не трябва да суспендира демокрацията и да е алиби за бездействие по болни за страната теми.

Президентът похвали макроикономическите показатели на държавата, но и предупреди, че те не могат да скрият липсата на чужди инвестиции и обезлюдените райони в страната.  Според държавния глава на този фон стабилността на държавата е тържествен марш на място. 

"Парламентарната република атрофира", каза още Радев. Според него свободната воля на депутатите е убита, а те единствено одобряват волята на правителството. Президентът припомни, че рейтингът на Народното събрание е критично нисък и допълни, че го казва с тревога и болка, защото това е най-висшият орган  в държавата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Гербаджии, я с ръка на сърцето, признайте, Цачева ли беше по-успешния кандидат за президент? И какво би направила тя, ако я бяхте избрали, конструктивно, в полза на страната, което не е направил Радев до сега? За визия -да не говорим, да говорим да дела?
15
0
 
1
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен8 А ти въобще слуша ли това, което каза Президента?Много добре обясни човекът, къде и какво е правил. И за твой ужас, 99% от народа го харесва, а не 68-70% , както срамежливо и между другото, споменават медиите. Най -после имаме достоен президент, който не го е страх да казва право куме в очи, къде , какво и как.А ти какво искаш, според теб, какво трябва да направи, което е в пълномощията му, и не го е направил до сега? Да ти вдигне заплатата, или да вдигне Брутния Вътрешен Продукт
14
1
 
1
 
! Отговори
Emosd преди 6 години
Radev e nai-obiknoven cherven simulant...zatui se dupi da celuva racete na padriarha i na Simeon...zaradi Radev ruinira bg republikata i demokraciata v bg....radev pravi ot rbg religiozna ortodoks monarhicheska kolonia ...
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какви очаквания бре,да вдигне изкупните цени на тутуна може-би ама той и това дори не може
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"лидерът" на дУпИсЕ която е антиконституционнен обръч от фирми ръководени от сарая не ни интересува.
11
2
 
5
 
! Отговори
Поздравления .... преди 6 години
...за г-н Радев. Браво за думите му на място. Тук има някой който му търси сметка какво е направил през изминалата година. Човекът от когото почти нищо не зависи наложи вето на 2 пъти ,но мафията не му позволи да прокара закона. Опълчи се срещу мафията. Кое му е сложно да разберете. Другото хубаво нещо е ,че е в опозиция с управляващите и им изкарва кирливите ризи на показ. За разлика от оня квазимодо преди него ,който приветстваше всяко решение на Герб
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А очаквате ли една медия собственост на западна фирма да бъде обективна и да хвали своите опоненти. Просто не е логично, тяхната пионка е Борисов, той винаги ще е добрият и Радев лошият.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карса.....ъ да ходи да се хвали в Сараите. И у Банкя.Ние Президента си го харесваме
8
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така и не разбрах, какво е свършил Радев и Йотова за изминалата година
7
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една година Тръмп и една година Радев, чудя се кое е по-зле.
6
6
 
13
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
Като ви е омръзнало от бъркотии и разни партии минете на президентска република щом толкова одобрявате президента
5
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очакванията на народа са не от президента , той си върши каквото трябва . Вчера се нагледахме на цирк от нашите избрани .Видяхме и с какъв език борави един от тях .Видяхме също и как искат да ни пришият към една чужда за нашия морал и вяра конвенция .Въпреки несъгласието на повечето хора и декларациите от религиозните ни общности . Тези хора не работят за нас и в наш интерес , а напротив .
4
2
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До somebodyИска ти се, нали!
3
12
 
6
 
! Отговори
somebody преди 6 години
До annybodyПред президентсвото на Хвърчилков, дори кръговете на Доган са по приемливи!
2
5
 
18
 
! Отговори
annybody преди 6 години
В качеството си на какъв един ***, който дори не говори български, се опитва да каже каквото и да било за един достоен мъж?
1
9
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Атрофирал ти е мозъкът...