Шефът на НЗОК - под строг контрол на парламента

Депутатите от ГЕРБ обаче не били тези, които да искат оставки
15
Шефът на НЗОК - под строг контрол на парламента
Снимка: Булфото, архив

Заради скандала с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев шефът на НЗОК Камен Плочев ще бъде под постоянен парламентарен контрол. Това обяви шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Още по темата

Следващия вторник парламентарната група на ГЕРБ ще изслуша проф.Плочев, а утре това ще направи здравната комисия на Народното събрание.

"В писмото до Народното събрание се говори за актуализация на бюджета, за суми над 140 млн. лв. Но не е от компетентността на парламента да правим такава", обясни Цветанов след среща на депутатите от ГЕРБ с Кирил Ананиев, които поиска оставката на Камен Плочев, защото поиска актуализация на бюджета на Касата зад гърба му.

"Не оспорваме професионалните качества на Плочев, а административните проблеми, които са възникнали от неговото действие, и възможността с тях да се заиграва политически", уточни шефът на ПГ на ГЕРБ.

Депутатите от ГЕРБ не са тези, които трябва да искат оставки, ще се вслушаме и в мнението на Надзорния съвет и шефа му - зам.-министър Жени Начева, допълни Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
9
 
! Отговори
фон преди 6 години
Самозабравил се нахалник с власт.Поне да не го виждаме,че е неприятен и дразни погледа.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До сминдух енд чесънДа върнат двата милиарда,които откраднаха от здравната каса и ще има за плащане.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боговете от парламента ще решават кой боленще живее о кой не.
8
3
 
7
 
! Отговори
aaaa преди 6 години
Плочев е прав да иска пари за да се разплати с чуждите каси... Досега са 207 млн ,но съм убеден че 2018 ще са много повече от 200 млн лв .Да не забравяме че документ S 1 дава право на пенсионерите да се регистрират в друга държава от ЕС и там да се лекуват безплатно ,а да плаща НЗОК..За 2 месеца са ме питали четири семейства за този документ .Възрастна двойка чиито деца са в Париж ще се регистрират там за да си сменят БЕЗПЛАТНО коленни стави ,после безплатна рехабилитация .и т.н Не знаеха стойността на цялото лечение ,но тук им искали за ставите 5000 лв.Там безплатно +рехабилитация и плаща НЗО
7
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Говори се за НЗОК, а има снимка на maлоymeн запъртък, на григор шоповото шофьорче изтърсака. Що така?
6
4
 
5
 
! Отговори
ПРИОМИ..... преди 6 години
ХОМОСОЦИАЛИСТИЧЕСКИ.......
5
2
 
28
 
! Отговори
nekoj преди 6 години
Цецо Конецо - както бил известен в годините си в МВР ('комунистическото!") и 'издигнал' се в кариерата си в това същото МВР - до 'носител на папки' (видно и на картинката - не се е променило много!) ще срази всички 'схеми' - които не се отчитат на ГЕРБ!
4
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ли е заплашвал шефа на НЗОК, кой може да е тоя с претенции да управлява страната пък да не е баце??? Така като гледам май мераклията е на снимката.
3
3
 
23
 
! Отговори
приходи преди 6 години
Измислили са го.Сега ще плащаме земята под блоковете,въпреки че има давност.За цуци сумата е шесторна,но бълха го ухапала..
2
3
 
23
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Този път грехът на шефа е ,че дава гласност на поредната черна финансова дупка,а знаем че когато трябва да се връщат дългове българските политици започват само да вдигат рамене и да гледат към тавана
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селянинът без колело