Президентът с ново вето: Законът за КТБ отново в НС

Обществото трябвало да знае колко е откраднато и кои са крадците
21 фев 2018 11:30,
78
Президентът с ново вето: Законът за КТБ отново в НС
Снимка: архив, Булфото

Държавният глава Румен Радев връща за ново обсъждане в Народното събрание Закона за изменение и допълнение на Закона за банковата несъстоятелност, който касае пряко фалиралата КТБ.

Поправките бяха внесени от Делян Пеевски, Хамид Хамид и Йордан Цонев от ДПС, но в пленарната зала минаха с подкрепата на управляващите от ГЕРБ.

От прессекретариата на държавния глава уточняват, че президентът подкрепя усилията на Народното събрание за по-голяма ефективност при защитата на публичния интерес в производството по банкова несъстоятелност, но тя следва да бъде постигната с конституционносъобразни средства.

Още по темата

В тази връзка държавният глава има възражения по някои от Преходните и заключителните разпоредби на приетия закон. С тях се преуреждат с обратно действие в нарушение на правовата държава настъпили правни последици, придобити права и погасени задължения.

В мотивите си държавният глава подчертава, че обществото има нужда да знае конкретните измерения на последиците от приетия закон.

"Когато решава да приложи такава крайна мярка, Народното събрание би следвало открито да дебатира колко са обезпеченията, които ще бъдат нищожни, колко са прехвърлянията на акции и дялове, които ще бъдат относително недействителни, приблизително каква ще е стойността, с която ще бъде увеличена масата на несъстоятелността на КТБ след прилагането на закона. Само по този начин защитата на обществения интерес, изтъквана като основна цел на ЗИД ЗБН, ще придобие конкретни измерения", смята Румен Радев.

По време на дебатите в НС вносителите на промените настояха, че с тях се дава правен способ да се върне разграбеното на държавата.

Според Йордан Цонев промените ще са ефективен правен инструмент в ръцете на синдиците, ако спечелят делата, да възстановят заграбеното от КТБ. Той отсече, че фалитът на банката е грабежът на века и е направен от мажоритарния собственик и неговия екип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Иванa преди 6 години
Президентът да вземе да се позасили малко в действията си по екстрадирането на Цветан Василев и изправянето му пред съда. Май тази тема вече е табу за него. Помоли го веднъж миналата година да се върне по собствено желание и до тук. Никакви действия повече не чух да е предприел.
56
0
 
1
 
! Отговори
Не си прав, колега преди 6 години
До отлагай и живей: Бандата, наречена от Ант.Тодоров "Шайката" , се ръководи от Б.Б., Цв. Цветанов - Цецо Кадесето, Цвета Караянчева и др. Ген.Радев се бори срещу тази шайка и е избран чрез пряко гласуване от над 2 млн. човека. В момента Радев има рейтинг 65%, а Б.Борисов - 32%. Мисля, че това говори нещо. Рейтингът на МС е 27%, а на НС - 12-15%. Това стига ли? Борисов и МС са обвинени за корупция по всички нива на властта и те са радетели на джендърската идеология. Това стига ли?
55
0
 
1
 
! Отговори
БиБи преди 6 години
Хамид Хамид за ветото на Радев на поправката за КТБ: "Мотивите му показват неразбиране". Прав си Хамид ефенди, ти с твоето юридическо образование, придобито в Бургаския СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ очевидно много ги разбираш тези работи. И друго: в чужбина президентско вето се отхвърля с квалифицирано мнозинство 2/3 отдепутатите. В бойковска България то се отхвърля с обикновено мнозинство 50% + един глас. Вие направо унижавате и се подигравате с президента, нищоправещи мърлячи.
54
1
 
0
 
! Отговори
Бай Кольо преди 6 години
Този президент май че ще остане в историята,като Румен ветото.
53
1
 
3
 
! Отговори
отлагай и живей преди 6 години
Възпрепядстването на правото в САЩ се санкционира!Тука ми намирисва на правни препядствия докато виновниците укрият парите.На кого служите генерале? На народа или на бандата?КОЙ ви подсказва?
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чрез това нещо на снимката, генерал Деси и Сла Нинова наложиха вето на закона. Все пак много другари се облажиха, докато беше под надзор, вкл. и ментора на последната - небеизвестния Заврян зет, водещ се по документи Иван Костов и прякори Лихвата, Гаргамел и т.н.
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глей го тоя ква ентелегентна физиономия има бе! ***- ентелектуалец :)
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая *** няма ли да се уволнява? Много изпростя напоследък.
49
1
 
9
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Мъжага си ! С орлов властолюбив нос си ! Генерал със сто и малко подчинени си ! Президент на някой си ! Но си пионка ,пионка ,пионка ... и никога няма да станеш царица!!!
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На някои групи никой закон не се приема, но на ДПС се приема? Ясно е защо има УСЕЩАНЕ за КОАЛИЦИЯ с Доган
47
4
 
2
 
! Отговори
До 51 преди 6 години
Какво о шествие бе Джаном? Ту част от обществото ли си? Какво значи за теб да си част от общество? -да пуснеш някой умен коментар във мрежата(анонимен ) и да чакаш развитие за да коментираш? Радев не е супермен, и барман не е. Той само показва че не е съгласен със разграбването! До там се простират функциите му на този етап. Но ти, аз и другите от обществото можем да подкрепим неговите и на всеки друг който е против мафията действия, но не със коментари. Революция е нужна отчаяна и спешна!!!
46
4
 
6
 
! Отговори
очакване преди 6 години
Радо ветото президент на опозицията и нищо не може да предложи.
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като извършиха първичното ограбване на КТБ двете прасета,задкулисно подкрепени от третото,внесоха и приеха закон за вторичното ограбване.Да се смееш ли,да плачеш ли.Най-0лошото е,че целият масраф ще го плати народа.
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех,Радев,твоята мечта е утопия.Обществото никога няма да научи колко е откраднато и КОЙ най-много е откраднал.Тяхната спойка е по-яка от бетон и никой не може да ги разбие.
43
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иво Христов, синче на ченгето от РУМНО Христо Петков, да каже как и с какви пари замина да учи в Белгия 1984-та, коя е сестра му, и коя е жената, за която е женен - Галя Горанова и дали майка му е алкохоличка от пазарчето Ситняково?
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Radev kakvo stana s korupziata tosi krastin deto go praschtasch v moskva poslanik ne e ok toi r ok mom4e bkp pluk4ieva babata mu besche na4alnik v brd a toi gen konsul dano da se spravi naseto vodka pone schte ima v moskva
41
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жена му на Радев го е срам от него и никъде не иска да се появи с него, не случайно попечителството над децата е нейно! Той може да ги вижда два пъти месечно по 1 час всяка втора неделя! И това ми било баща нанацията!!! Хахахах, сираци сме бие българите, сираци!!!
40
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бедна майка България с тая марионетка Радев и кукловода й Иво Христов ехидната змия
39
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като се замислиш, за какво е тази злоба и злъч относно правото на вето, което по конституция е в правомощията на президента. И защо се залага на обиди и нападки към личността на президента, а не се обсъжда целесъобразността на това вето. Кой ще се опита да обясни, че не поръчково, има ли такъв?
38
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСмешен си ти, че защитаваш Пеевски и общите им кражби с Тиквата!