Политици използват историята, генерират напрежение

Имало изказвания на Жаблянов, издигащи в култ комунизма
22 фев 2018 21:40, Красимир Ангелов
31
Политици използват историята, генерират напрежение
Снимка: Bulgaria ON AIR

Историята постоянно бива използвана за генератор на политически аргументи. Въпросът е дали тези аргументи служат в полза на обществото или обратното - водят до противоречие и разделение. В последните месеци и отляво, и отдясно, бяха широко използвани исторически факти за катализиране на напрежение. Това каза народният представител от "Обединени патриоти" доц. Милен Михов в предаването "Денят ON AIR".

Според него за пореден път е имало изказвания от страна на левицата и Валери Жаблянов, които издигат в култ комунистическата идея.

"Според бившия вече зам.-председател на Народното събрание, Народният съд и репресиите са част от демократичното развитие на Европа", отбеляза депутатът. Той смята, че в случая с отстранения от поста си Валери Жаблянов не може да става дума за ограничаване на свободата на словото.

"Казусът "Жаблянов" поставя под въпрос темата за националното помирение и националното съгласие по такива важни исторически събития. Определено трябва да се поставят на разглеждане тези исторически въпроси, за да може веднъж завинаги да се затвори тази тема. Не трябва историята да е източник на вражда в днешно време", подчерта Михов пред Bulgaria ON AIR.

Народният представител коментира и искането на ВМРО да се криминализира безотговорното родителство.

"Трагичният случай в "Люлин" тези дни ни показа, че тази тема трябва да бъде сложена на масата. Не бива да позволяваме на родителите да възпрепятстват развитието на децата си. Законът трябва да гарантира и защитава правата на децата", завърши Михов.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
кир Михалаки преди 6 години
Най-видният Европотворец и мегадържавник, поставил началото на Франкистана и изпратил саксите в Британия, организирал и уредил с владетелски домове всичко, що мърда дори и тези в сегашна Средна Азия е човекът с висше образование, сведущ в римското право, женен за имперската принцеса Хонория. От българския владетелски род Дуло и прякоросван като ''Флагелус Деи'' - Бащицата Атила. Какви славяни, какви 2 евра и 50 евроцента? Четете бре! Който чете може и гладен да умре, но пък просветлен.
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Взе да ми писва вече от тези крадливи и продажни политици,накрая ще спретнем нов народен съд и този път до девето коляно .
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всички сте комунисти над 50 г иначе няма как да изучите и стигнете до там . Колкото и да не понасям Волен каза нещо вярно че не може партийни членове да критикуват комунизма. Сутринта Делянчо каза че и да се отдръпнат Атака , опозиционера Магарешки ще ги замести . Да така е само че на следващите избори Магарешки , Далавери и Шкембе воевода ще гледат от местата на реформаторите а Воленчо пак ще е вътре
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КомунистДаа... Че и "комунист"!? А знаеш ли защо Петко Енев е оправдан на съд през 1923 г за участието му в Септемврийското въстание? Защото попитал съдията и прокурора (военен между другото!): "По силата на кой закон в България на Александър Цанков е разрешено да прави преврат, а на Петко Енев - не?"...И го оправдали! За да го убият после (през 1925 г), но вече без съд и присъда...Учи момче, учи! Може пък и да ти се отрази добре, но надали...
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КомпетентенЯвно "компетентността" ти е от много ниско качество! На Нюрнбергския процес е съдена върхушката на Райха! Осведоми се колко други процеси са проведени и колко са смъртните присъди по тях! Тогава евентуално би имал правото да се "проявиш" с някакво мнение! Сегашното е откровена неграмотна наглост!
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доскоро преди да фалшифицират историята ни историците по цял свят пишеха че сме един от славянските народи, Паисий пише история славянобългарская, византийците пишат че българи и сърби не се бият помежду си така както с гърците защото са едни по език и род.
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички местности в Западна и средна България са със славянски имена. В Източна има много турски имена на местности. нЕ ПЕРСИЙСКИ, НЕ ПРАБЪЛГАРСКИ, ТУРСКИ. сТО ГОДИНИ СЛЕД ТУРСКО НАШЕСТВИЕ Гандев пише, че имената са били славянски не библейски - Двусъставни - Стан-и-слав, Драг-о-слав, Рад-и-вой, Добр-о-слав, Стана, Драга, Брат-и-слав, Мил-о-слав... Ей това е спасило България, родовата памет а не само религията.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Славянските имена даже са приемани от преставителите на прабългарската аристокрация, когато са се женели за славянки, тези жени, пазителки на рода са надделявали и са кръщавали децата си със славянски имена. Толкова са били патриоти прабългарите жените са им кръщавали децата - хан Маламир от династията Дуло или Вокил коя беше там - майка му го е кръстила със славянско име, Енравота - Воин също славянско име. Славянската майка е спасила България 1300 години.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Божидар Димитров прави стотици преувеличавания на ролята на прабългарите и се подиграва на славяните. Например най-безпочвено твърди, че седемте славянски племена и северите всъщност северите не били славяни. А те просто са дадени в историческите извори отделно, защото не са били в тоя 7 племенен съюз срещу Византия. Византийски историк пише че вождът им се казва Славун, а с голяма наглост Димитров твърди че било немско племе. стотици неверни измислици от фалшивата ни днешна история.
20
2
 
1
 
! Отговори
Славянин преди 6 години
До Анонимен 16В Сорбоната българския език се изучава в катедрата за близкоизточните езици. Не при славянските. Имената ни в голямата си част са гръцка транскрипция на библейските имена. И т.н. ДПС, както и останалите партии в България без ДОСТ и на Касим Дал са създадени от ДС. Всичко е бутафория за 80-те процента.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпреки рецесивния рус ген, днес има много руси българи и българки, което доказва широката основа на славянския ген за нашия народ. А колко хора сме синеоки че и руси. Още повече пък са със светла кожа. Христо Гандев в книгата си българската народност през петнайсти век въз основата на турски данъчни документи показва че огромна част от населението и в турско е пазило въпреки изкушението да дава на децата имена на светии славянски имена. Къде са прабългарските имена - нямааа претопена народност
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дОГАН Е ЕДИН ОТ МНОГОТО ПОТУРЧЕНИ ПРАБЪЛГАРИ ОТ лУДОГОРИЕТО. Днес на света съществуват петнайсет славянски държави и само една българска, тая пак запазена от славяните, а Божидар Димитров може да говори врели-некипели че прабългарите били държаватворен народ а славяните не - всички български държави са изчезнали а славянските си стоят. Всички потурчени са от прабългарите а славанобългарите са пазели име род, религия и език. В Западна българия турци няма, а имената им са били славянскивижтеГандев
17
3
 
3
 
! Отговори
Компетентен преди 6 години
До AndreshkoЯ виж Нюмберския процес колко присъди е издал и колко от тях са смъртни. Въобще не говорим за мащабите спрямо Народния съд. Ще ги давят по шлеповете. Като избиват невъоражени лекуващи се войници, изнасилват непълнолетни и ограбват заплати на работници. Дядо ми са вкарали в кауша защото преди 9-ти е набил комунист, крадещ царевицата му. Кръсника ни е убил на нивата най-образования човек в селото, защото отказвал да влезе в ТКЗС-то. Ястребинчетата ремсист ги е разтрелял. Ако не знаеш.
16
2
 
8
 
! Отговори
Ники13 преди 6 години
До Анонимен 11Най-малко ГЕРБ може да е морален стожер по темата Народен съд. все пак лидера им е член на БКП. Така че колкото БСП имат общо толкова и ГЕРБ с народния съд
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Десните и фашистите в България се опитват всячески да фалшифицират историята ни. Проблемът им е че тези фалшификации са само от полза на олигархията и нейните слуги политиците и естаблишмънта, хората на пропагандна хранилка, дежурни гости из медиите, втръснали на българския народ. Най-трудно за фалшифициране е народната памет - имената ни са славянски, реките ни са със славянски имена, селата и местностите около тях са със славянски имена. България е една от многото славянски държави а Доган е
14
2
 
2
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
До Анонимен 11Предишните 30г. Да не би тези репресии да са отговор на сопаджиите от "Оранжевата гардия" и "геройствата" на компартията целящи да разрушат законна власт? Взривяване на църкви, побой над опозиционни политици, убийства по улиците на офицери, безчинстващи шумкари. Действията на "Кръволока" Цанков от това са били продиктувани. Да предотвратят гражданската война инициирана от земеделци и комунисти. Всяка крушка си има и опашка. С оръжие ще буташ законна власт?
13
0
 
3
 
! Отговори
жаба, преди 6 години
ай тръгнете с темата за нар. съд на избори, да видим какви резултати ще получите...половината от банките ви ще опустеят...
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами добре де,ако те са социалисти и част от европейската партия ПЕС,коя идеология да защитава?Нормално е.Такава е идеологията на партията им социалистическа, комунистическа.
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Думите "народен съд" предизвикват страх, защото някой може да поиска такъв съд и за престъпленията на прехода през последните тридесет години. Защото тези престъпления друг, нормален съд не може да осъди.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази идиотщина беше поутихнала и гербаджиите решиха да включат народния съд в учебните програми на учениците - избирателното включване на части от историята за удобството на определени политически среди има като ефект конфронтация и скандали. Подобно на народния съд десните са извършвали беззакония и убийства предишните тридесетина години, но тях никой не иска да включи в учебните програми. Лошото е че прехвърлиха политическите си каляния върху образованието на децата.