Скандалът с НЗОК – инсцениран, смятат от ГЕРБ

Дариткова смята, че може да се бави Националния рамков договор
Обновена: 23 фев 2018 11:42 | 23 фев 2018 11:30, Красимир Ангелов
22

Националният рамков договор, който сега се гласува, е с постигнати параметри, които са най-добрите от години. Той ще даде шанс хората да получават по-добра здравна грижа, а работещите в системата да получат по-добро възнаграждение за труда си, обясни председателят на здравната комисия в Народното събрание Даниела Дариткова.

Още по темата

"И в този момент се инсценира този скандал и виждаме, че като краен резултат може да се блокира подписването на договора", заяви тя пред Bulgaria On Air.

Според Славчо Велков от БСП обаче скандалът не блокира подписването на рамковия договор, а го блокира призивът да не бъде подписван на финансовия министър Владислав Горанов.

"На път е да се срине системата за здравеопазване", заяви социалистът и подчерта, че разликата в задълженията на НЗОК, които според управителя на Касата са над 130 милиона, а в официалните отчети-около 7 милиона лева, е защото тези пари са скрити.

Според Даниела Дариткова обаче проекта за бюджет на НЗОК е внесен именно от управителя проф. Плочев и той е изчислен на базата на дадените параметри на изпълнение на бюджета за миналата година.

"Тогава е трябвало да има ясни данни колко са дължимите суми към чуждите здравни фондове", обясни депутатът от ГЕРБ.

Дариткова каза още, че в Народното събрание са били изненадани от писмото на проф. Плочев миналата седмица с искане на актуализация на бюджета, като е имало разлика в цифрите между дадените в писмото и от надзорния съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
Ако не знаете,тази давиткова е балдъза на бившия земеделски министер миро найденов,знаете за подслушванията в банкя,и той е присъствал там,а при посещение в Япония,вожда го беше сритал по краката там.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не скандал няма, само липсват едни 264 000 000 лв.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със какво го нахраните бе герберчета ? Мишо бирата , Вальо Танов , сега и Камен Плочев , поръчахте данъчния и Петър Христов - утре кой да очакваме ?
16
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Дали тоя стенарий не е хибридна атака на Русия и Путин?
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да питам Дариткова ,защо не си замразиха заплатите на нивото когато бяха с потребителска такса от 2,90 така както замразиха тази такса а продължават да си ги актуализират с мин.раб заплата или при тях средната за да са още по високи ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ДОКАТО НИ ЗАТРИЯТ ЛИ
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки лекар, ако не практикува няколко години си губи квалификацията
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 10ТОВА ЗА МАГАРЕТО БОКО НАИСТИНА ГО КАЗА, АМА НЕ СРАБОТИ ПРИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ
12
0
 
4
 
! Отговори
БАЛШОЙ ТЕАТЪР преди 6 години
...ВСИЧКИ В НЗОК---СЕ ИМАТ ЗА ДЕПУТАТИ В НС!ИСКАТ --ДИРЕКТНО ДА ИМ СЕ ДАВАТ ПАРИ ...ВЕДНАГА НА КОРЕМ , ПРИ ПЪРВО ЖЕЛАНИЕ!!!КЪДЕ , ДАВАТ ТАКА , БЕ БАКЕ....ХА,ХА,ХАААААААААААААА
11
1
 
4
 
! Отговори
Ala-Bala преди 6 години
Далавери в енергетиката, НЗОК пред фалит, вкарват Джендъска идеология в образованието, закон за борба с корупцията, който на практика ще служи за политическо изнудване. Какво повече да чакаме?
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чичака от Банкя нали ви каза "Аз и магаре да пусна за кмет от ГЕРБ и него ще изберат".Партийната номенклатура израстна,вече е в ч(Е)астният бизнес ,ТАМ СИ ИМАТ УГОВОРКА ДА КАРАТ РАБОТНИЦИТЕ ДА ГЛАСУВАТ САМО ЗА ГЕРБ! Герб управлява България и я държи здраво от към общините ,за това са 10 години на власт .Модела Ахмед Доган работи . Време е на местно ниво да си ходят ,само така ще измрат политически .Парламентарните избори са слаба работа и да паднат от мин съвет ТЕ още държат общините за тва ги бутайте от кметските столове .
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво става с излишъците ? Ужким пращи от пари ,от събрани левове ,милиарди излишъци,а няма за болници ,пенсии , все няма .
8
2
 
16
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
Кой разрешава на тази *** Празноговориткова, да бъде и депутат и едновременно с това и личен лекар с 3000-4000 пациента?
7
3
 
19
 
! Отговори
!!!!!!!! преди 6 години
Г-жи и г-да гербаджии, стига с Вашата демагогия! И Господ да поставите за шеф на НЗОК, нещата не могат да се оправят, защото с Вашата национализация на нашите здравноосигурителни вноски и вкарвайки ги в републиканският бюджет, нищо не зависи от НЗОК. Министър Горанов държи кранчето , а не проф.Плочев! Г-да лекари, ревете пред Министерството на финансите, а не пред НЗОК. Надзорен съвет- от МЗ и МФ, управителя на НЗОК-само присъства! Нищо не зависи от него!
6
1
 
23
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Госпожо, със селското име Дариткова, не кой е подписал финасовите отчети ( в случая проф.Плочев). Въпросът е кои са го изготвили и по чия поръчка са скрити дефицитите ?Не си завирайте главата в пясъка ! Няма как да не се знае, че НАОК дължи маса пари на чуждестранни болници !!! Сега лъснаха много голи зад ници.
5
1
 
17
 
! Отговори
Muppet show преди 6 години
Госпожо *** Дариткова....един истински лекар си стои в кабинета,при пациентите,а не обикаля студията като пеперуда.Като гледам какъв капацитет и потенциал имате и си мисля,че вие ставате само за цирк Балкански-в ролята на *** например.А иначе отнасна този шеф на НЗОК.Като ги хванат в крачка се оказва,че те до един са с по пет/шест заболявания.Живи да ги ожали човек!
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимните преди 6 години
Не знаех, че в БГ има здравеопазване?
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко срещу Гроб е инсценирано! 100%!
2
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ да поемат отговорност , еми това значи да си подадат ОСТАВКАТА. По лесно е друг да опере пешкира , а те да са света вода ненапита :)))))
1
3
 
39
 
! Отговори
Xaxaxaxa преди 6 години
Вече трудно се смята ГЕРБ колко години управляват (много са), а все някой друг им е виновен. Няма жив човек който се е сблъсквал с високите дрържавни институции и да не знае, че всички важни и възлови постове са на ГЕРБ от мноооооого години. Наистина си правят т...к с нас като прехвърлят топката винаги на друг... поемете отговорност вече!!!