МВнР съветва: Не пътувайте на Балканите заради снеговете

При кризисна ситуация - тел.: 00359 2 948 2404, имейл: crisis@mfa.bg
Обновена: 24 фев 2018 16:01 | 24 фев 2018 15:17, Анисия Иванова
12
МВнР съветва: Не пътувайте на Балканите заради снеговете
Снимка: БТА

Външно министерство съветва българските граждани да избягват пътуванията на Балканите заради очакваното влошаване на времето.

Във връзка с усложнената зимна обстановка на Балканите и очакваното влошаване на метеорологичните условия в Хърватия, Словения, Република Македония, Румъния, Босна и Херцеговина,Черна гора и Сърбия, изразяващо се в минусови температури, силни ветрове и обилни снеговалежи, Министерството на външните работи съветва всички български граждани, които имат намерение да пътуват до или през териториите на посочените държави през следващите няколко дни, да отложат своите планове до нормализиране на обстановката.

В случай на неотложни пътувания МВнР съветва гражданите да се осведомят подробно за актуалната метеорологична и пътна обстановка за дестинацията на пътуване, да следват стриктно инструкциите на местните вла‎сти и указанията на пътните знаци и да потеглят на път напълно подготвени за придвижване в зимни условия - зимни вериги за гумите, пълен резервоар на автомобила, подходящо топло облекло и мобилни апарати с напълно заредени батерии.

В случай на кризисна ситуация, МВнР съветва гражданите да уведомят своевременно близките си за своето състояние и местоположение, да означат своето местоположение в социалните мрежи и да подадат сигнал до Дирекция "Ситуационен център" на МВнР, която приема денонощни сигнали за бедстващи хора на телефон: 00359 2 948 2404 или на имейл: crisis@mfa.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не отпътувайте от Балканите. Изчакайте новите сметки от ЧЕЗ.
10
0
 
2
 
! Отговори
маларт преди 6 години
Добре е, че не беше Не пътувайте НА Европа
9
0
 
3
 
! Отговори
Лунчова преди 6 години
С младото гадже отиваме за Сърбия и хич не ли пука. Ако иска и камъни да валят. Взела съм 5 презервативи и газ
8
1
 
10
 
! Отговори
ha ha ha преди 6 години
До ХахаАбсолютно сте прав.По същия начин е написано и в друг сайт, което означава, че дори и прогнозата за времето не е наше, българско творение.Само се питам защо имаме тогава синоптици, след като централно им се спуска прогнозата за времето от...някъде.
7
4
 
18
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
МВнР карта на Европа виждали ли са? Или вече директно преписват бюлетин от Американското посолство и го публикуват :) То къде по-големи Балкани от самия Балкан
6
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По онова недонесено соц време нямахме нито айфони нито телефони. Зимата започваше от началото на ноември и приключваше в краят на април. Като паднеше първият сняг не се топеше а върху него се трупаше нов и така до 45 см а преспите достигаха да 1.50 м. Пътното почистване беше денонощно на три смени. Във всеки Москвич Лада и Жигула имахме лопата и пясък. Ако се случеше някъде да закъсаме вадехме лопатите и ринехме а след това посипвахме пясък и се измъквахме. А сега тръгват на сватба без х..й!
5
1
 
6
 
! Отговори
Георгиева преди 6 години
До ha ha haА то има ли още такова нещо "журналист"?Ха-ха
4
3
 
23
 
! Отговори
ha ha ha преди 6 години
Според МВнР ние не сме част от Балканите или журналистът, сътворил това смешно заглавие мисли, че се намираме примерно в Северна Европа.Чия е недомислицата?
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те пък ще ми казват дали да пътувам или не.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И преди съм пътувал, и сега пак ше пътувам! Газ на джета, бат Кольо!!
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе ваншното ами ние дет сме на балканите кви да ви ги приготвин бе гиотверени тапи