500 000 лв. за поразиите от урагана във Враца

Бойко Борисов обеща парите да бъдат отпуснати в четвъртък
4
500 000 лв. за поразиите от урагана във Враца
Снимка: Булфото

Враца ще получи половин милион лева помощ от държавата, за да се справи с пораженията от урагана, който отнесе покриви и събори стълбове в града.

Още по темата

"Днес бяхме на съвещание заради урагана, който беше във Враца, и около 500 хиляди лева в четвъртък ще дадем за пораженията, които има в училищата, по детските градини, за стълбовете и т.н.", съобщи днес премиерът Бойко Борисов.

През последното денонощие на територията на община Враца е преминал ураганен вятър със скорост над 160 км/ч. Силните пориви нанесоха щети както в града, така и в населените места от общината.

Най-сериозни са проблемите в квартал "Кулата", където има къщи с напълно разрушени покриви,съборени електрически стълбове, както и паднали дървета.

Комисия от общината вече проверява местата, където има нанесени щети, ще направи оценка и ще поиска от междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет финансова помощ.

"Тепърва ще се определят начините, по които ще се помогне на тези хора. Екипи от инспектората на община Враца в момента са в комуникация с кметове на населени места, така че има готовност да се действа от страна на общината", каза днес зам.-областният управител Мирослав Комитски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не си застраховайте нищо в България,хем ви прибират парите,хем нищо не плащат,от личен опит го казвам.
3
0
 
6
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Стига с тези застраховки вече.Ако си мислиш че срещу стотина лева годишно някой ще ти изплати щета за хиляди явно си наивник.Като дойде време за плащане ще разбереш с потрес че в застраховката ти няма клауза за щети от ураганен вятър.Преди 7г имах застраховка.Пукна се водопровод на улицата и ми напълни мазето.Платиха ми точно 0,00лв.Не било бедствие а авария.
2
0
 
5
 
! Отговори
Malee преди 6 години
Предния път като във Враца имаше буря и събори 1 покрив на мноого стара къща казаха че трябват поне 150к за тия щети. Е къщата все още е неоправена, старите хора които я обитаваха са на др място, 2 паднали дървета са махнати....а някой пак е със 150к напред
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
500 000 LV. ZA DVE PADNALI DARVETA.DA SI E ZASTRAHOVAL KASHTATA I SEGA SAS ZASTRAHOVKATA SHTE SI OPRAVI POKRIVA.A I KOI LI SHTE RAZSPREDELIYA TEZI PARI,HORATA OT NASHATA PARTIA-GERB.