Борисов за срещата ЕС-Турция: Готвим се, от нас очакват много!

Премиерът настоя, че истината по случая "Скрипал" трябва да бъде разкрита
Обновена: 23 мар 2018 06:49 | 22 мар 2018 18:15, Веселина Йорданова
188
Борисов за срещата ЕС-Турция: Готвим се, от нас очакват много!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов обяви, че си е поставил за цел продължаване на споразумението за мигрантите с Турция, макар да призна, че това трудно ще се реализира.

Пред журналисти в Брюксел премиерът припомни вълненията в бежанските центрове у нас - "Харманли, "Овча купел", бунтовете, палежите, боя, знамената, националистите" и каза, че станалото преди месеци може да се възобнови "със страшна сила".

Още по темата

"Тази алтернатива на мен не ми харесва и затова заедно с колегите Туск и Юнкер ще се опитаме да водим този диалог", заяви Борисов по повод предстоящата във Варна среща на 26 март с представители на ЕС, на която се очаква турският президент Ердоган.

Борисов коментира, че може би тя е последната възможност "да останем в диалог" с Турция и че за момента ще се състои.

"Толкова много са се влошили отношенията на много места по света, водят се войни, агресивни действия, обличат се с различни хубави думи - свобода, демокрация, правда, но всъщност гинат хора, това е реалността", каза той.

По думите му не е най-приятното нещо да се организират подобни срещи, но в ЕС всички имат надежда, че чрез диалог може да се постигне някакво съгласие.

"Подготвяме се много и всички много очакват от нас и това ни натоварва, защото никак не е лесно", обясни Борисов.

По случая "Скрипал" премиерът коментира, че цялата разузнавателна общност по света трябва да се заеме.

"Който го е направил - дали е Русия или терористична организация, трябва на всяка цена извършителите и поръчителите да бъдат разкрити, защото това означава, че щом могат в ресторант във Великобритания да пуснат боен отровен газ, те могат да го пуснат и тук, в Брюксел. Само преди две години тук се извършиха няколко терористични актове", припомни Борисов атаките срещу летище "Завентем" и в метростанция, при които загинаха 34 души и бяха ранени близо 200.

Обикновено в такива случаи никога не е това, което изглежда на пръв поглед, коментира той пред български журналисти в кулоарите на Европейския съвет в Брюксел. От една страна е много плоско, видно, брутално, насочващо, добави премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
1
 
! Отговори
4040 преди 6 години
Имам лошо предчувствие за тая среща.Що си мисля за нещо поставено между буферите на два вагона.Какво ли остава от него след срещата?
145
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не очакват от нас . Освен да ни прогонят навън . 3.5 млн . мигранти от Турция няма как да влязат в ЕС .
144
0
 
4
 
! Отговори
от нас очакват много преди 6 години
И какво точно? Не се разбра. Според мен никой не очаква каквото и да е от нас, т.к. от нас нищо независи. От една страна самозабравил се диктатор, който хвърли десетки хиляди хора в затвора и доста уби, без причина. От другата страна една богата държава и то такава, че мже да си отстоява правата и преследва целите си. А ние тънещи в мизерия, мафиотско управление и един опасно луд начело. Нищо не зависи.
143
7
 
3
 
! Отговори
СТАРА ЗАГОРА преди 6 години
ВЕЛИК,МЪДЪР,РАЗУМЕН! ТОВА Е БОРИСОВ!
142
2
 
13
 
! Отговори
ПРОЧЕТЕНО преди 6 години
През последните 28 години от България са избягали:- 18 270 лекари- 9 241 физици-- или общо около 920 000 висшисти. И нито един катаджия или пожарникар!
141
1
 
3
 
! Отговори
, преди 6 години
Чета ви глупостите и вече съм убеден, че повечето сте жалки подметки - за колко кебапчета го правите. Нямата собствена мисъл в главата си и ви я наливат, нали ???
140
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименОткъде намираш толкова жлъч и злоба бе - представям си такива като тебе да са на неговото място - ТРАГЕДИЯ
139
4
 
10
 
! Отговори
Тото преди 6 години
Ако Бат Бойко обясни колко Папи са му докосвали темето... Ердоган ще избяга като дявол от тамян. :D
138
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
баце, за ердоган суджукът трябва да е телешки..:)..и наистина викнете зъболекар, че ще им изпадат пломбите на евро министрите от дупките по пътищата.
137
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера гледах по интернета едно проучване.Там казват, че от как Русия тъгва нагоре, на всеки 4 години Англия прави по едно брутално и гръмко убийство, което по няколко години разтяга за да вреди на Русия.Там са описани Литвиненко, Березовски и други играчи та чак до предателя Скрипал.Странното е, че по нито един от случаите не са дали никаква информациия и всичко пазят в тайна. За тях има множество признаци, че са инспирирани от властите.Тоест UK прислужва на САЩ, за да вреди на Русия.
136
2
 
9
 
! Отговори
LosHo преди 6 години
Г-н Борисов,пътя към Златните и Двореца е целия с дупки. Път с Винетка. От Летище Варна до там с хеликоптер ли ще ги превозвате или с луноход?Поздрави от Варна.
135
2
 
1
 
! Отговори
ПАзете Европа преди 6 години
Границата ЕВропа МАЛА АЗИЯ върви по сегашната нова ограда между Турско говорящи и БЪлгаро говорящи граждани.Ердоган пое висока отговорност и блокира преврат ..ДА не се допуска Евро наркомани да командват и Анкара както София ,Лондон<Париж,Брюксел и Москва
134
0
 
3
 
! Отговори
бае ви Герги преди 6 години
Ахааа, видяхме го при случая Скрипал, диалог та скърца на клевети! Интересно как ли ще постъпят със Сноудън , ако го докопат? А колко време дебнат Асандж за да го предадат на американците?Направо им вярвам, а нашичкия какво да каже, ще повтаря каквото му наредят.
133
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1 До 142Има няколко столици в света, където управляващият екип не може да се откаже от имперските си амбиции, понастоящем в нова форма. Оказва се ОБАЧЕ,че без военни конфликти новите форми не са успешни. Затова въоръжавайте се! Иначе АГОНИЯ.
132
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продали им мигранти на добри цени,те си купили на бройки и ята заради добрата предложена цена без проверки що за мигранти влезли в доставката караштисана кой от къде доставен,че и като брой щот цената била обща,а изпращачите после ще делкат цените между тях си и ако не им харесва сделката ще търсят повече като добавка,както някой от тях се изказаха вече,ако ме бяхте попитали на време преди време щях да ви докарам класна стока стока за таз цена,че на по-малка но зависи от бройката как навсякъде.
131
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 6 години
Положението е много деликатно наистина !Ако Борисов си изиграе добре картите може да се окаже, че България е печаливша в тази ситуация !Например ако успее да остане буфер между Турция и Европа това е много добре !Ако успее да уреди затопляне на отношенията това ще е великолепно макар и малко вероятно. Стискам му палци ! От това зависят много неща !
130
0
 
4
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Ролята на Баце, а оттам и на България , е на добрия сервитьор в заведени, където има бизнес среща. Стои от страни, дискретно, и гледа бързо да се отзове на повикването, да изпълни поръчсата бързо и без излишно да приковава вниманието върху себе си, и пак за отиде в ъгъла, в очакване. Да носи и налива шербет, и ако добре се е представил-очаква малко бакшиш. Сервитьорите не опрадалят темата на бизнес срещите, нито решават какви ще са резултатите им.Чакат си бакшиша само.
129
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сещам се за една мисъл:Ако нямаш нещо съществено за казване, мълчи. Не дрънкай празни приказки само защото ти е приятно да се слушаш.Ама еднокнижният няма товар горе за да разбере как се излага.
128
10
 
3
 
! Отговори
България преди всичк преди 6 години
Такъв празник въобще не трябва да има. Поставянето на България на вечно задължена пред Русия има два негативни ефекта:1. Ние ставаме жертва на Руско - Останалите взаимоотношения.Например Америка - РусияПри тези условия Америка ни сритва, а Русия очаква от нас безрезервна подкрепа.2. Америка - Русия взаимоотношения се затоплят.Ние сме сритани, и нашите отношения с Америка не се подобряват.В същото време Русия не се чуства задължена да ни обезщети /защото сме им вечно задължени/.
127
6
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Наблюдаваме особена активност от страна на Москва във форума.По време на срещата вероятно ще се активизират и комшиите от босфора.Трябва да бъдем внимателни и да отчитаме националните интереси.