Чужди държави финансират забавачки! Така ли е и в Момчилград?

Каракачанов убеден: Винаги трябва да се реагира
132
Чужди държави финансират забавачки! Така ли е и в Момчилград?
Кадър: YouTube

Има цели райони от страната, където част от детските градини и училищата се финансират от чужди държави и от фондации и там децата се възпитават само на базата на една религия, а не на някакви други ценности.

Така вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов коментира скандала, който провокира тържество под звуците на ориенталка музика в детската градина в Момчилград.

Каракачанов отказа да коментира дали в конкретния случай става дума за провокация, но пък беше категоричен, че при всеки подобен трябва да се реагира.

Още по темата

От ВМРО още вчера излязоха с декларация,която пък възмути ръководството на забавачката, според което воеводите се опитват да трупат политически дивиденти.

Директорката на детска градина "Щастливо детство" в Момчилград Виолета Джарова отсече, че клипът с турския танц е изваден от контекста на цялото тържество.

"Тържеството се водеше на български език. Аз също поздравих на български език и няма как да е иначе, защото съм етническа българка", твърди Виолета Джарова.

Тя допълни, че празникът е започнал с българско хоро, след което са изпълнявани руски и турски танц.

Красимир Каракачанов коментира и срещата във Варна на 26 март ЕС- Турция, която официално беше потвърдена късно снощи.

Според него това е хубава инициатива, при която България не само като председател на ЕС играе и своята роля на Балканите.

"Ние можем да сме много по- активен фактор на Балканите, аз съм за това България да поддържа добри отношения с всички и свои съседи, но на базата на равнопоставеност и взаимно уважение", каза вицето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много шал///варковци са изпълзяли тук!! Що не ди идете в турско, там нали ви харесва? Какво дращите тук за Мохамед и разно други ваши любимци, хайде чао.
88
5
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Да ти пи кам на тази държава, която не може да се грижи за своите деца, граждани и се налага чужди фондации да плащат. Който плаща естествено ще поръчва музиката. Да вземем да откопираме американския закон от 1938 година ли беше, дето Путин го откопира в Русия и забранява всякакви не правителствени организации, които получават пари от чужбина. Сега *** ще скочат да реват, че не можело да се забраняват, не било демократично.
87
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 80 Живея в България и ме интересуват зверствата на полу-хората ..т.е. турците !В Европа и голи да са ходили ми е все тая !
86
5
 
1
 
! Отговори
речник преди 6 години
До Анонимен...а турцизмите са предимно от персо-арабски произход
85
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво стана с минималната пенсия от 300 лв? И сега пак лъжа. До кога народа ще търпи лъжи?
84
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОСТАВКА за партии и личности, които правят политика на гърба на децата!
83
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лъжите му са по-големи от шкембето
82
6
 
10
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
"АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ В АНАДОЛА--ЧЕ ДИРЕКТОРКАТА ЩЕ И РЕЗНАТ ЗЕЛКАТА НА ЧАСА..ДА СЕ УВОЛНИ НЕЗАБАВНО--ТУК ВСЕ ОЩЕ Е БЪЛГАРИЯ--ВСЕ ОЩЕ..ДО КОГА НЕ СЕ ЗНАЕ,И ГОСПОД БОГ НЕ ГО ЗНАЕ..."Колега в Анадола в кюрдските местноси има деца, които не знаят турски в детската градина се учат на турски. Учителите докато свикнат малчуганите им говорят понякога на кюрдски, ако не се разберат, ако детето не разбере какво му вика на турски... И никой не прави драми!Вие сте тръгнали за една песен да правите драма...
81
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ние също имаме български варианти на градовете в Турция населени с българи - Одрин, Лозенград, Цариград!"Нали казах всеки да се обръща както иска... Не го драматизирвайте!!! :-)
80
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НОНАНали от българската общност в Тр искаха учебници и помагала на български език. Никой не пречи България да финансира образование в Тр.
79
2
 
8
 
! Отговори
турчин преди 6 години
Оставка от Каракачанов. На човека трябва още година да сложи 20 кг. че догодина ще има избори и ще види парламента през крив макарон. Няма да е на държавна ясла.
78
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A ZASHTO BALGARSKOTO PRAVITELSTVO NE OTDELYA PARI ZA DETSKITE GRADINI,A CUGDI DARGAVI IZDARGAT I GRADINI I UCILISHTA.ZASHTOTO MNOGO SE KRADE.
77
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добрютрю, аркадашлъ!
76
7
 
5
 
! Отговори
УЖАС преди 6 години
АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ В АНАДОЛА--ЧЕ ДИРЕКТОРКАТА ЩЕ И РЕЗНАТ ЗЕЛКАТА НА ЧАСА..ДА СЕ УВОЛНИ НЕЗАБАВНО--ТУК ВСЕ ОЩЕ Е БЪЛГАРИЯ--ВСЕ ОЩЕ..ДО КОГА НЕ СЕ ЗНАЕ,И ГОСПОД БОГ НЕ ГО ЗНАЕ...
75
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 47В качеството на какъв квалифицираш турската реч като "скверна"?
74
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 56Вместо да даваш акъл(турцизъм), вземи ТИ прочети малко ЕВРОПЕЙСКа литература и ИСТОРИЯ, да научиш каква е била епохата и дали кланета, изнасилвания, грабежи и пр. е нямало из цяла Европа. И тия неща из Европа НЕ ги правели турците. Обаче ограниченият националист, който е чел само "Под игото" и са го откърмили с омразата към турците, не може да мисли, разсъждава и вижда по- далече от носа си.
73
0
 
8
 
! Отговори
Су 34 преди 6 години
Ние също имаме български варианти на градовете в Турция населени с българи - Одрин, Лозенград, Цариград!
72
11
 
7
 
! Отговори
НОНА преди 6 години
А ТОВА МОЖЕ ЛИ ДА СЕ СЛУЧИ В НЯКОЯ ТУРСКА ДЕТСКАГРАДНА!???ТОЛЕРАНТНОСТА Е САМО ФАСАДА, МИМИКРИЯ ЗАБЛУДА И ПРИКРИТИЕ НА ИСТИНСКИТЕ ЕРДОГАНОВИ МЕРАЦИ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА СТАРАТА ОСМАНСКА ИМПЕРИЯ! ТОЙ И НЕ ГО КРИЕ ТОВА!!!!
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 68Заради това ТВОЕ изказване трябва някои органи да се самосезират.
70
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пропагандата, която вървеше срещу Турция по комунизма продължава да дава своите резултати. *** с промивани от десетилетия мозъци реват по форумите. Другари, руснаците се сприятелиха с турците. Спрете да ги мразите!