Да не прибързваме със случая с Желяз. Съдът ще реши!

На този етап няма възможност за реакция, каза Цецка Цачева
11 апр 2018 11:45,
95
Да не прибързваме със случая с Желяз. Съдът ще реши!
Снимка: Архив, БТА

Министърът на правосъдието Цецка Цачева призова да не се предпоставят нещата по случая с искането за екстрадиране на 29-годишния Желяз Андреев.

Още по темата

Той бе задържан от полицията по искане на прокуратурата в Маями във връзка с водено разследване във Флорида срещу 11 души, които са обвинени, че са нарушили ембаргото за търговия със Сирия.

"На този етап няма възможност за отношение и реакция от страна на Министерство на правосъдието. Ние сме информирани, но с оглед процедурите, съдът е този, който трябва да се произнесе", каза Цачева пред БНР.

Тя посочи, че по силата на договора за екстрадиция между България и САЩ в рамките на 60 дни ще възникне задължението да се осъществи тази екстрадиция.

По отношение на проблемите в местата за изтърпяване на наказанията, Цачева заяви, че в актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система се включва и системата за изпълнение на наказанията.

"Действително, оказа се, че в тази част от актуализираната стратегия е необходимо да се извърши много работа", коментира Цачева и обясни, че там проблемите са натрупани с години.

По думите й тези проблеми не са само в недофинансирането на системата, а и в необходимостта от по-добра организация в затворите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сте го дали,излизаме на площада
74
0
 
4
 
! Отговори
МАХАЙ СА МА преди 6 години
ТАЯ НЕКАДЪРНА НАХАЛНИЦА, ДОКОГА ЩЕ СЕ ПРАВИ, ЧЕ ДЪЖД Я ВАЛИ, КОГАТО Я ПЛЮЯТ С ОСНОВАНИЕ И И ИСКАТ ОСТАВКАТА. И САМО ОТКЛОНЯВА ВНИМАНИЕТО С ПОРЕДНИ ИЗМИСЛИЦИ И ЛЪЖИ
73
0
 
3
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Тя казва, де факто, спокойно, нищо страшно няма. Ще го екстрадираме, няма как. Нов световен ред!
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало, самозабравили се жалки американски васали, как ще екстрадираме български граждани?! САЩ могат да си налагат ембарго на когото желаят. България и българският народ не са съпричастни към политиката на САЩ. Ако някой във властта поема ангажименти към САЩ то те са лични и не са съгласувани с народа, който ще го смени с друг по-разумен и по-малко продажен политик.
71
0
 
0
 
! Отговори
радев преди 6 години
До СатаНАТОима да чакаш
70
0
 
2
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
А БРЕНДО ЕКСТРАДИРАХА ЛИ ГО?
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Желязо най-големият престъпник. Къде е държавата и защо тази фирма си е работила спокойно и е правила това. Нито фирмата е на това момче, нито бизнеса, нищо. Просто изпълнител, ало ало предлагаме това, пратете. Американските шефове са дошли в България именно заради това. Всеки може да бъде замесен. Шефовете са го правили именно с ясна умисъл.
68
1
 
8
 
! Отговори
НА КОЛЕНЕЕ... преди 6 години
Ще го екстрадират. Не защото аз го казвам, а защото от 2008 година, по договора със САЩ сме длъжни да екстрадираме българи без доказана вина (По договорите с другите държави не сме длъжни да предаваме български граждани, за да бъдат съдени в друга държава, за разлика от договора с Америка. Това обаче може да се промени), но аз лично СИЛНО СЕ СЪМНЯВАМ, че ще се случи).
67
0
 
6
 
! Отговори
ex преди 6 години
Тая още ли не е дала оставка?!!!!Днес още един е избегал от затвора.
66
1
 
3
 
! Отговори
полтъргест преди 6 години
кат искати на мутрити дисата да учат в юесей, ся ши трайти...много ясно малките държави все някой ги е е особено ако народа е *** и без амбиции да се развива с останалия свят нали обичате вкиснато муеко, рози и народна музика и да си траете като ви еът еми тва е бъдещето свиквайте:))
65
1
 
12
 
! Отговори
на оръжие преди 6 години
От руска колония, станахме американска колония. Затова ли ни мряха дедите, за да можем сега да се чудим на кого да прислужваме?!!?? Дейбааааа и мършииите скапани, които търпите да ви е.ат, скубят и мачкат!!!!!!!!!!!!
64
3
 
13
 
! Отговори
HELL преди 6 години
Много ми е смешно от хора или един, който пише за 50 как през океана е "рай".Чичо ви "САМ" харесва промити хора изпълняващи като роби заповеди. Пример: САЩ- чичо ви "САМ" каже да се хвърлите от най-високото място който и да е град да умрете ще го направите ли. По тази логика САЩ да ме викат защото съм бил на почивка в Полша ама съм почивал близо до границата с Украйна! Искам да отида на почивка в Япония, САЩ ме викат защото съм минал близо до КНДР(Северна Корея)!
63
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 66Къде бе там дето още трпат хора щото са с черен цвят на кожата, по добре сме си на балканите
62
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно ми е обаче, как народа веднага скача да защитава престъпници! Особено такива, търсени от САЩ. Предвид факта че САЩ са една от малкото читави и цивилизовани държави в които има ясни правила и закони....интересна ми е реакцията на бегейците. Големи сте примитИИИИви бе балканци.
61
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами права е, ако бяхме независима държава изобщо нямаше да го има това споразумение за екстрадиция, или пък бързо щяха да го прекратят като непропорционално и позорно. Но понеже сме колония администрирана от жалки и крадливи мишки, не ни остава нищо друго освен да чакаме бантустантския съд с 0,1% рейтинг да решава дали да оближе топките на метрополията или не
60
1
 
4
 
! Отговори
SS преди 6 години
До Анонимен 59Ма бива бива да не си силен в главата, *** чапък като тебе.Кой продава оръжейни части по телефона бе УМНИК и за какво са им на сириците американски части като всичките им бойни самолетио са руски, става въпрос в случая за части за не военни машини и компании, които обаче са под ембарго както и някой руснаци да речем, *** то си иска акъл за да го проумееш.
59
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корумпирания съд в Добрич освободи Желязко под гаранция подписка.Интересно сега като духне зад граница, кой ще е виновен.
58
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде Желязко зад железата. Да видиш кон боб яде ли и как се нарушават Международни закони.
57
2
 
25
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
За тези които не са наясно - ТОВА ДЕЙСТВА САМО В ЕДНАТА ПОСОКА!Примерно за военните на САЩ на БГ Територия, полигона Ново Село и прочие - ТЕ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ СЪДЕНИ У НАС, НЕЗАВИСИМО, ЧЕ СА ИЗВЪРШИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ У НАС. Изричнно е записано в спогодбата. Бе .... като си обръщаш г..за , не се чуди ако оня отаде па си разкопчава панталона. Това е.
56
4
 
14
 
! Отговори
тиквар преди 6 години
Утре САЩ обвиняват В. Сидеров в русизъм и трябва да се екстрадира, и кво праим? Стига слугинаж за БГ гражданите важат БГ законите, ЯСНО !!