Пенсионер с 200 лева, а депутат – с 4 000. Нормално ли е?

Идея: Депутатите безплатно в градския, но без коли
Обновена: 20 апр 2018 14:06 | 20 апр 2018 13:55,
175


Орязване на депутатските заплати и привилегии? Необходима мярка или евтин популизъм? Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи заплатите на депутатите да се намалят от сегашните 3540 лв. на 2976 лв. и драстично намаляване на ваканциите в Народното събрание. Управляващите реагираха мигновено, обвинявайки социалистите в евтин популизъм.

Според политолога и бивш депутат Минчо Христов на хората им писна народните представители да си вдигат заплатите с 600 лв., а след няколко месеца, за да си направят евтин ПР, да я намалят с 500 лв.
 
"Добре ли работят депутатите? Приемат престъпни закони и текстове. И какво, ако са високи заплатите, те няма да крадат? Въобще защо Корнелия Нинова се сеща чак сега да направи тази стъпка. Аз бих поставил и въпроса за престъпно високата партийна субсидия", подчерта в "България сутрин" политологът.

Още по темата

По думите му не е нормално една партия да взима за депутат около 13 хил. лв., което е 11 лв. на глас по време на изборите.

"Нека депутатите да пътуват безплатно в градския транспорт, а не да се возят в служебни автомобили. Освен това за година депутатите почиват безбожно много. Ако е само заплатата - да махне човек, но ако си вършеха работата. Не може един пенсионер да взима 200 лв., а един депутат с всички бонуси около 4-5 хил. лв.", допълни още бившият депутат пред Bulgaria ON AIR.

Журналистката Кристина Кръстева също е на мнение, че големите ваканции на депутатите трябва да бъдат намалени значително, но заплатите не, защото все повече ще се влияят от външни фактори.

"Ако в България депутатската заплата е 3 пъти над средната, то в Италия народните представители получават пет пъти над средното възнаграждение. Все пак там и доходите са по-високи и не може да говорим за сравнение", завърши Кръстева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
35
 
! Отговори
Хрис преди 5 години
Е гати заспалите българи сме ние. Гладуваме, оскотяваме, родителите ни си броят стотинките всеки месец, а тези 240 *** си живеят като шейхове с тези заплати. Да не говорим, колко от тях са милионери. И си мълчим, вместо да ги изхвърлим от властта и им отнемем тези незаслужени пари. А този президент на какво отгоре получава по 11000 лв на месец. Ей хора то такава наглост направо ме изумява. С нашите пари си живее царски жена му, която е никоя....в тази смешна държава. Няма край всичко това
156
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ЗАЩО МЪЛЧИТЕ ПО ДЯВОЛИТЕ. НАПРАВЕТЕ НЕЩО.
155
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление сме много *** народ че ги търпим тези бирници.
154
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 159Ти си пуяк!
153
1
 
43
 
! Отговори
Анонимна преди 5 години
Нищо не е заплатено във България!!!!Синдикатите къде бяха до сега,че не се застъпваха за работещите???? Чак сега казват,че и нощния труд не е заплатен!!!! Къде бяхте всички институции -и синдикати и министри и инспекцията по труда????Само заплати вземат и никой нищо не прави за българите!!!! Всеки ден се пише,колко са зле българите,а никой нищо не прави!!!! Депутатите и те взимат големите пари,а нищо не правят за народа!!! До кога само ще се говори и пише!!!!
152
1
 
38
 
! Отговори
Aйва преди 5 години
На тази държава и трябва един СТАМБОЛОВ!!!
151
4
 
36
 
! Отговори
Американец преди 5 години
Президента ни взима 400 000 $ ,аз взимам 3000 $ .Нормално ли е !!!!!
150
1
 
38
 
! Отговори
Кучето преди 5 години
Дааа, без да се коментира ,че може и 150 да стане пенсията, а заплатата 4500! За жалост .....
149
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се, че може, ние сме простолюдието, те "движат" цяла България. Макар, че за нас сиренето 12 лв и за тях 12 лв.....
148
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може всички да станете депутати!!
147
2
 
44
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Пенсионерите които най-малко са работили получават най-високите пенсии. Навсякъде безумия. Искаме справедливост. Не можем да обичаме държава в която няма справедливост.
146
1
 
44
 
! Отговори
???? преди 5 години
.... и значи до 90-те всичко беше държавно .... а "едни хора" станаха от раз много богати!? И се носят "притчи" за куфари, приватизация, мутри.... и нищо. Ни съд, ни прокуратура, ни народ.... "абе ..... мамата" и това е!
145
1
 
49
 
! Отговори
???? преди 5 години
Като работник в западна страна, може да си докарваш по 2000 евро. Тираджийте вземат по толкова. Та питам аз: Как така, една страна, богата на природа, с добри залежи на полезни изкопаеми, с плодородна земя, с гори, разположена в центъра на съвременната цивилизация е най-бедната в Европа?!А тези.... БСП, ГЕРБ, ДПС, АТАКА и до без край ... играят в една "театрална трупа". Добрите и лошите - и се въртят едни и същи...
144
1
 
41
 
! Отговори
Не мога да ги гледам преди 5 години
ШУМИ СЕ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ ОКОЛО НЯКОЙ ДЕПУТАТ И ПОСЛЕ ИЗВЕДНЪЖ ШУМОТЕВИЦАТА ПО МЕДИИТЕ СПИРА И ВСИЧКИ ЗАБРАВЯТ ЗА НЕГО. ИМАШЕ ДЕЛА СРЕЩУ ДЕПУТАТИ, ЗА КОИТО НИЩО НЕ СЕ ЧУВА ОТ ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНИТЕ ОРГАНИ. АЗ СЪМ НА МНЕНИЕ, ЧЕ НЕ НИ ТРЯБВАТ 240 ДЕПУТАТА, КОИТО ОЧЕВИДНО НИЩО ДОБРО НЕ СА НАПРАВИЛИ ЗА НАРОДА СИ, А САМО ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ, КОЙТО МНОГО ПО ЛЕСНО МОЖЕ ДА БЪДЕ СВАЛЕН ЧРЕЗ ИМПИЙЧМЪНТ ПРИ ДОКАЗАНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. ПО ДОБРЕ ДА ХРАНИМ ЕДИН ОТКОЛКОТО 240. ТОВА МИСЛЯ АЗ.
143
3
 
44
 
! Отговори
Не мога да ги гледам преди 5 години
НЕ МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ Е ВРЕМЕ ЗА ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА И ОТ ПАРЛАМЕНТАРНА ДА СТАНЕМ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ??? НЕ Е ЛИ ПО ДОБРЕ ВМЕСТО ДА ХРАНИМ 240, КОИТО ОЧЕВИДНО НИЩО ПОЛОЖИТЕЛНО НЕ ПРАВЯТ ЗА НАРОДА СИ ДА ХРАНИМ ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ, КОЙТО ДА ВЗЕМА СВОИТЕ РЕШЕНИЯ И СЪОТВЕТНО ДА НОСИ И СВОЯТА ОТГОВОРНОСТ, ЗАЩОТО СЕГА, КАКВО Е ИМАМЕ 240 ДЕПУТАТА И КОЛЕКТИВНА БЕЗОТГОВОРНОСТ. ДА СТЕ ВИДЕЛИ НЯКОЙ ОСЪДЕН ЗА НЕЩО ДЕПУТАТ??? ВСЕ НЯМА ДОСТАТЪЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВА.
142
3
 
43
 
! Отговори
Не мога да ги гледам преди 5 години
ИМАМ ЕДИН ВЪПРОС И ТОЙ Е - ЗА КАКВО СА НИ ТЕЗИ 240 ДЕПУТАТИ ЗАЕДНО С ВСИЧКИ ОКОЛО ТЯХ, КОИТО ГИ ОБСЛУЖВАТ? КАКВО ПОЛОЖИТЕЛНО ДОПРИНЕСОХА ТЕЗИ 240 ДЕПУТАТИ ОТ 1989 г. НАСАМ ??? СЛЕД КАТО ТЕЗИ 240 ДЕПУТАТА, КОИТО СЕ СМЕНЯТ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ И НЕ НАПРАВИХА НИЩО ПОЛОЖИТЕЛНО, ЗА ХОРАТА ДА ЖИВЕЯТ НОРМАЛНО НЕ Е ЛИ ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО, ЧЕ ОТ ТЯХ ХОРАТА НЯМАТ НИКАКВА НУЖДА? ЗА КАКВО ДА ГИ ХРАНТУТИМ ТЕЗИ ???
141
2
 
42
 
! Отговори
Суси преди 5 години
Не е нормално , но кое е нормално в тая мутренска държава , пълно нехайство за един народ страдал откакто съществува защото винаги най големите *** вземат власта и съзнателно тормозят собствения си народ . Никока не е имало наказание и назидание за подобни *** затова кадърноте и умни хора бягат , и етническите Българи на които им се полага тази държава емигрират , Да, защото свинщината расте със всяка изминала година . *** , разврат , убииства , кражби , престъпност . Бог да пази Бъ
140
1
 
46
 
! Отговори
Джо преди 5 години
Държавата задушава дребния и среден бизнес. Оставете хората да работят и всичко ще се оправи.
139
6
 
37
 
! Отговори
Бивш пожарникар преди 5 години
"Не може един пенсионер да взима 200 лв., а един депутат с всички бонуси около 4-5 хил. лв.", Та в този ред на мисли - за всеки пенсионер по един "Техноимпекс" и един кашон евра на задната седалка. Да се поучим от опита на *** и Деси.
138
2
 
42
 
! Отговори
ЛИЛОВ преди 5 години
До Анонимен: БРЯХ , ПОЧНАХМЕ ДА СЕ СРАВНЯВАМЕ С АМЕРИКАНЦИТЕ ! ОТ ГЪЗОЛИЗАНЕ НА АМЕРИКАНСКИ И ЕВРО *** ,ЗАБРАВИХМЕ ,ЧЕ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ СИНИ ДЕМОКРАТИ НИ ВЪРНАХА С ПЕТДЕСЕТ ГОДИНИ НАЗАД СЛЕД 1989 Г. ЛИКВИДИРАХА ВСИЧКО. СЕГА НЯКОИ ОТ ТЯХ /КАТО ТОЗИ / НИ СРАВНЯВАТ С АМЕРИКА.ТЪПАШКА ИСТОРИЯ .