Туризмът ни в подем! Приходите и посетителите растат

Над 100 млн. лв. са постъпленията от нощувки за 2 месеца
26
Туризмът ни в подем! Приходите и посетителите растат
Снимка: архив, Ройтерс

Над 11% е ръстът на приходите от международен туризъм за периода декември 2017- февруари 2018 г. Така постъпленията за голяма част от зимния сезон достигат близо 796 млн. лв., става ясно от последните данни на БНБ.

Според ресорния министър резултатите са доказателство за устойчивото развитие на сектора в България и се потвърждава прогнозата за ръстове между 5 и 10% през зимния сезон.

Министърът посочи още, че подобно постижение ще е сериозен успех за страната ни, защото сезон 2016/2017 г.  беше най-успешен за зимния туризъм от влизането на България в ЕС.

През периода декември 2017 г. - февруари 2018 г. общият брой туристически посещения на чужденци у нас е над 1,250 млн., като ръстът е с 12,2% спрямо периода декември 2016 г. - февруари 2017 г.

В първите два месеца на тази година постъпленията от международни пътувания в страната възлизат на 513 млн. лв. Ръстът спрямо същия период на 2017 г. е 10%.  

С 14,6 на сто пък са нараснали приходите само от нощувки на туристи в местата за настаняване с 10 и повече легла през първите два месеца на 2018 г. спрямо този период година по-рано.

Общо през януари и февруари постъпленията от нощувки достигат над 100 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
обезлюдяват BG преди 5 години
в огромни региони на БЪлгария хубави имоти в лечебни села и градове в момента нямат цена ../съобщават цени 1760 евро за къща ,двор с лозе,вода ,ток,..Не се ругаят търговски партнери носещи ни блага кл в живи евра,$,левове..
20
0
 
0
 
! Отговори
аман от диверсанти преди 5 години
заради платени престъпници от МНВР Българския народ загуби стотици милиарди живи $ от некупени хубави жилища в лечебни престижни курорти..Десетки хиляди предприемачи фалираха банките са в кофти позиция
19
0
 
0
 
! Отговори
Кротко цакат яко преди 5 години
да с е отчитат платени чужди диверсанти от МНВР.Въведените визи срещу Москва <Киев и МИнск нанасят десетки милиарди живи долари годишно загуби.Експерт от Москва посетил БЪлгария след мъки успял да вземе виза.попадаме на позната от посолството на София в Москва.Експерта се жалва.Следва нагло убеждаване че в БЪлгария няма нищшо хубаво всичко хубаво било в Турция.Диверсантката важно съобщава че били дали цели 400 000 визи..Колегата подава че само в малка Анталия са кацнали над 6 000 000руснаци
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдааааа, такъв подем, че нямам думи! Като сме в такъв невероятен подем защо заплатите ни са такива? Нали уж сме в подем, нали уж се чудим къде да си настаняваме гостите и вече на опашка се редят едва ли не, пък нещо не съм чула колега да са му вдигнали заплатата скоро. Като сме в подем защо получаваме 500-600-700 лева?
17
1
 
3
 
! Отговори
Санде преди 6 години
*** Николинка Красивата ли го казва това ,ааааа значи е вяррно:)))
16
3
 
3
 
! Отговори
Stonewall Jackson преди 6 години
Поредния козяшко-джендърски напън на повервали си евролиберасти .... дерзайте брюкселски келеменца !
15
2
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Арестът на кметицата част от атракциите ли е?
14
2
 
6
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
При соца имахме туризъм на прилично ниво.След това, мутрите съсипаха всичко !Останалото са празни приказки.
13
1
 
8
 
! Отговори
БАЙ ТОШО ОТ ПРАВЕЦ преди 6 години
До АнонименАМАН ОТ ПОДЕМИ!!!!!!!!!!!!
12
0
 
8
 
! Отговори
подемът преди 6 години
До позор, но в чии джобове?Толкова много кадри изучихме за да ги изгоним навън! Сега ще ги търсим!
11
2
 
4
 
! Отговори
ГЛАРУС преди 6 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРперсонала ни наричаше през соца БЪЛГАРЕЙШАНИ и предпочиташе само западняци!!!
10
2
 
13
 
! Отговори
Нормален човек преди 6 години
Въпросът и за тази година е Гърция и Хърватия/или Малта/. Това е мисълта и на мноого други хора.Почивката в чужбина излиза на подобни пари и е на светлинни години по-качествена.Колкото пъти съм решавал да дам шанс на нашето море, толкова пъти съм съжалявал горчиво и съм бил с изпилени нерви и отделителна система.Пък нека се радват някакви държавни служители на приходите от туризма, няма да им стъпим повече.
9
4
 
11
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
Повишава се броя на туристите, дето си броят стотинките.Страшна работа !Пази Боже от социалтуристи !!
8
2
 
20
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Туризмът в подем, приходите растат. Глупости на търкалета. Поръчкова статия, нямаща нищо общо с действителността.
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Точно заради бетотите дето споменаваш, посещаемоста на България от чужди туристи е толкова слаба.Дори българите вече предпочитат да ходят на море в Гърция и Турция.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През периода декември 2017 г. - февруари 2018 г. общият брой туристически посещения на чужденци у нас е над 1,250 млн.Само за справка , за да видим къде сме - на Канарските острови , който са с площ колкото Криводолска та околия , годишно минават над 10 мил туристи .А ние имаме условия и за зимен , културен и какъв ли не още туризъм и отчитаме 1,250ил туристи като грандиозен успех.
5
1
 
14
 
! Отговори
позор преди 6 години
Защо министерството не публикува заплатите в туризма,за да се види че тези приходи потъват и за работниците и служителите няма увеличения,средната заплата в 4-5 звездните хотели в София на служителите на фронт офиса е 700лв.
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво от това. Какво вижда от това българина-НИЩО. Половината приходи се покриват в сивият сектор, дригите лъжат с приходите. Никой не искат да работят там за 500-700лв. на месец защото това предлагат нашите мутри.
3
1
 
12
 
! Отговори
аз от хотела преди 6 години
Да гости има но са ниско бюджетни който са за хостели но заради голямата конкуренция в София между хотелите спят в пет звездни хотели но си пазаруват от магазините храна и не ползват хотелските заведения,мизерна работа.
2
1
 
20
 
! Отговори
жална им майка преди 6 години
на работниците в туристическия сектор ! Късат ги от работа за 400 или 500 лв. заплата !Предпочитам да бера ягоди в Холандия отколкото да работя в България !