Атаките между Борисов и Радев: Стандартни закачки!

Война между институциите няма, обясни Михаил Миков
26 апр 2018 10:45, Петя Славова
12

Темата за промяна в Конституцията и преминаване от парламентарна към президентска република отново излезе на дневен ред. Този път в коментар на държавния глава Румен Радев.

Идеята дойде като препоръка към премиера Борисов и във връзка със заръката му всички министри да се срещнат с президента, за да го убедят, че нито една обществена поръчка не се прави на тъмно.

Още по темата

"Нормални стандартни закачки и взаимни атаки едва ли могат да бъдат повод за такова сериозно решение. Аз лично съм траен противник на това, защото в България винаги едноличната власт, каквато е президентската, може да се прероди в тиранична. Историята познава много примери в това отношение", коментира в студиото на "България сутрин" Михаил Миков от БСП и бивш министър на вътрешните работи.

По думите му война между институциите няма, а поведението на президента Румен Радев е просто разграничаване от управлението.

"Нека не драматизираме. В рамките на своите правомощия по Конституция е нормално държавният глава да налага вето, да заявява ясни позиции, да се обръща към гражданите и към Народното събрание. Това прави един президент активен, изпълва със съдържание неговата функция", подчерта гостът.

Пред Bulgaria ON AIR Михаил Миков бе категоричен, че парламентарната група на БСП е стабилна в опозиция.

"Освен шума, който вдига и контрола, който упражнява върху властта, опозицията трябва да дава алтернатива. На фона на нападките между президент и премиер и оставките, които валят в парламента, завладели медийното пространство, в страната ни се случват далеч по-тревожни неща. Една трета от българите живеят в риск от бедност. Неравенствата растат, богатите стават все по-богати, а бедните все по-бедни. Миграцията, усилваща демографския апокалипсис, в който се намира България продължава да изсмуква кръвта на нацията", подчерта бившият министър на вътрешните работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До оооПЛАТЕНИТЕ ДРАСКАЧИ НА ЦВЪКИ СЕ ПОЯВИХА И ПЪРВИ РЪСЯТ МОЗАЦИ *** ТАКИВА Писна ми от неграмотници - ей събери си мозАка, отвори граматиката и се пообразовай, а ???
9
3
 
5
 
! Отговори
Прецедентът Радев преди 5 години
Изборът на военен за най-висшата държавна длъжност в България се оказа един злощастен експеримент. Нелепо е когато едни случайни хора нямат необходимото ниво за този пост и си мислят, че света се върти около тях.
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ съвсем де.билно /в техен стил/ се потрошиха да се заяждат с Президента. Не разбраха само, че от това страдат самите те и необразованото им Слънце. След всякя кофа помия рейтинга на Борисов намалява.
7
3
 
7
 
! Отговори
ооо преди 5 години
ПЛАТЕНИТЕ ДРАСКАЧИ НА ЦВЪКИ СЕ ПОЯВИХА И ПЪРВИ РЪСЯТ МОЗАЦИ *** ТАКИВА
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако от тяхната кавга губи държавата трябва и двамата да си ходят
5
3
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Не , няма. Ненормалните условия и начин на живот са от 1989 г.Всички нормални пресякоха пистата на Терминал - 2 отдавна.
4
10
 
11
 
! Отговори
Това президент ли е? преди 5 години
Руският патриарх му се кара като учител на ученичка, а Радев се свил навел глава с клепнали уши и гледа страхливо надолу... Това президент на България ли е ?
3
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подобие на прецидент
2
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е какви стандартни закачки, като пРезидента е руски агент и козирува на Попа!?
1
3
 
12
 
! Отговори
?! преди 5 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?