БСП и ГЕРБ в битка на балотажа в Галиче

Кметски избори се провеждат на 4 места в страната
Обновена: 27 май 2018 09:54 | 27 май 2018 09:50, Анисия Иванова
38
БСП и ГЕРБ в битка на балотажа в Галиче
Архив: Булфото

Провежда се втори тур на изборите в Галиче. След като кметът на селото Ценко Чоков беше осъден, Галиче отиде на избори миналата седмица. След гласуването стана ясно, че селото отива на балотаж. Сега един срещу друг застават кандидатът на ГЕРБ Страхил Стоянов и на БСП Веселин Тушинов.

"Изборният ден в Галиче започна спокойно. В 7 часа сутринта бяха открити и четирите избирателни секции – три стационарни и една подвижна секция. Всички членове на избирателните комисии се бяха явили навреме за отварянето на секциите. До момента нямаме постъпили сигнали за нарушаване на изборния процес”, заяви председателят на Общинската избирателна комисия Цветелина Андовска пред Нова тв.

До изборите се стигна, след като през февруари съдът прекрати правомощията на предишния кмет на населеното място - Ценко Чоков, защото от 2016 г. е в ареста и не може да изпълнява задълженията си. Преди малко повече от седмица Чоков, който заемаше кметския пост 20 години, бе признат от Специализирания съд за виновен за отвличане, побой и палеж на автомобил и бе осъден на 4 години и 6 месеца затвор, от които 2 години ще му бъдат приспаднати заради престоя му в ареста.

Кметски избори се провеждат през днешния ден на 4 места в страната. Митко Антов от БСП и издигнатия от инициативен комитет Веселин Велков ще мерят сили на балотажа за кметския пост в Община Макреш.

Жителите на община Макреш гласуват за кмет, след като на 4 януари тази година Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на кмета на общината Иван Каменов. Каменов подаде молбата за оставка по лични причини до Общинския съвет на Макреш. Той бе кмет 5-ти мандат, подкрепен от БСП.

ГЕРБ и БСП ще мерят сили и на балотажа в село Беден, община Девин. Първият тур на изборите в селото приключи при 66% избирателна активност. За кандидата на БСП Николай Димов гласуваха 103-ма души, а кандидатът на ГЕРБ Стоян Настанлиев бе подкрепен от 93-ма жители на селото.

До провеждането им се стигна след като в началото на годината доскорошният кмет Захари Стоилов подаде оставка, за да замине на работа в чужбина.

Балотаж ще се проведе и в село Лясково, община Добричка. Там кметското място си оспорват Божко Божков от Земеделски народен съюз и Костадин Куртев от БСП, които на първия тур получиха по равен брой гласове от избирателите - 62.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
7
 
! Отговори
До 9 преди 5 години
"Споко, Цвъки се е погрижил за всичко... както вече повече от 10 " *** - почети малко: 45 години - БКП + 1 г. БКП (Попов) + 1 г. СДС + 2 г. БКП (Беров) + Инджова + 2 г. БКП (Виденов) + Софиянски + 4 г. ОДС + 4 г. НДСВ (Сакскобурготски) + 4 г. БКП (Станишев) + 3.5 г. ГЕРБ + М.Райков + 1 г. БКП/ДПС (Орешарски) + Г.Близнашки + 2 г. ГЕРБ + Герджиков + 1 г. ГЕРБ.Къде ги видя повече от 10 г.??? Лъжец!!!Общо ГЕРБ - 6.5 г.; БКП/БСП - 10 г.; Други - 11.5 г.
29
3
 
6
 
! Отговори
Галиче преди 5 години
Че кой се интересува от Галиче??? Който и да спечели, все ми е тая...
28
3
 
10
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
"Щом ценко е комунист, значи е бил от герб. Там са най - върлите комунисти. Естествено вождът им е най - върл ***, той и шофьор на тато :)))" Тотално си сбъркан!!! За ГЕРБ гласуват тъмносините и светлосините, които преди гласуваха за СДС, както и тези за НДСВ. Червените са си още в БКП/БСП и затова губят изборите. Народът все повече поумнява, така че не го засипвайте с тъпите си лъжи!!! Никой не вярва на червени ***...
27
5
 
10
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
26
3
 
9
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 5 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
25
10
 
3
 
! Отговори
до 26 преди 5 години
Докато такива динозаври като теб съществуат няма как обществото да върви напред.
24
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комуниста е изчадие от АДА
23
12
 
7
 
! Отговори
За_тия_дето_не_знаят преди 5 години
Чоков бе издигнат от герб.Нищо ,че после го отписаха от партията ,тя връзката си продължава .той е техе кадър.Ако искат още един ценко д гласуват пак за тях
22
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България ще се управи ,когато и последния комунист умре
21
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бкп е рак за България да го изрежем по скоро
20
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убий комунист спаси родината
19
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много от тия стари селяни в Галиче обичат колективния модел за обработка на земята.Защото може и колективно да се краде.Така са свикнали.Руски модел.Друг модел не познават.
18
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП = Колхозници
17
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов купува цели избори, та едно Галиче ли ще му се опре?
16
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой на власт няма да даде пари за техника и основни средства за производство на селянина в ГаличеТука не сме още в ЕС.
15
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко и да хитрувате селяни.Щом партията не дава пари да си купите инструменти, прикачна техника, и земята ви е при арендатор. Ще сте корумпирани и бедни
14
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Галиче е била винаги държавната мафия на власт.Малцина ще живееят на гърба на селянина. Хем му взимат имота хем и труда.Партиината каса трябва да се пълни.
13
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Ц.Чоков е комунист и е за колективния масов тр9уд по обработка на имотите. ТО КАКВО ОСТАВА ЗА БСП?
12
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП ЩЕ ВРЪЩА Те Ке Зе Се- то за да краде от имотите и труда на частника.
11
14
 
11
 
! Отговори
Вонящ се СУДЖУК преди 5 години
Долу Долу Долу модела на крадливите,корумпираните,третополовите КАЛИНКИИИИИИИИИИИ-СУДЖУЦИИИИИИИИИИИ .BASTA на мафията на герб ЕООД КОМЕРС