Нинова срещу Борисов за мигрантите: Нов скандал в парламента!

Соцлидерката нападна премиера и той отиде в НС да й отвърне
Обновена: 22 юни 2018 16:46 | 22 юни 2018 12:23, Камелия Цветанова
115
Нинова срещу Борисов за мигрантите: Нов скандал в парламента!
Снимка: архив "Булфото"

И този петък не мина без скандал в парламента, в който соцлидерката Корнелия Нинова нападна премиера Бойко Борисов, а това го накара лично да отиде при депутатите.

Всичко започна с декларация на БСП, прочетена от червената шефка Корнелия Нинова, която се закани, че ако премиерът приеме да сключи споразумение пари срещу мигранти от други страни от ЕС, ще сезира всички евролидери и комисари от лявото политическо семейство.

След нея думата взе военният министър Красимир Каракачанов, който успокои, че до такова решение в никакъв случай няма да се стигне.

Последва изказване на лидера на "Атака" Волен Сидеров, който припомни, че националистите винаги са били за недопускането на нелегални мигранти и няколко пъти спомена Нинова в изказването си.

Още по темата

Това пък й даде основание да поиска думата за лично обяснение, на каквото обаче според националистите тя няма право в случая.

Последва размяна на реплики от депутати на Патриотите и БСП, събрани около парламентарната трибуна, на която стоеше Нинова без да може да се изкаже.

Накрая зам.-шефът на НС, който председателстваше заседанието, Явор Нотев, даде почивка от 10 минути, за да се успокоят страстите.

А иначе Нинова настоя, че България трябва да защити своите национални интереси и вместо пари за мигранти, да ги даде за връщането им там, откъдето са дошли.

"Нека се отнесем сериозно, защото ако днес мълчим, утре ще е късно за българските семейства, за децата ни, бъдещето на България, за нашите ценности", отсече тя.

Нинова упрекна премиера Бойко Борисов, който е сред осмината европейски лидери, привикани на извънредна сбирка в Брюксел в неделя за миграцията от шефа на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, че не е обявил позицията, с която отива на разговорите.

"Най-горещата тема в момента в Европа, която ще има последици и за България, е темата за мигрантите. Италия и Малта забраниха на хуманитарен кораб с 600 мигранти да се доближи до бреговете им, премиерът на Австрия обяви създаването на ос на желаещите вътрешна миграция, това породи противопоставяне в Германия на вътрешния министър и канцлера и доведе до вътрешна криза, дойде и нова изненада от вчера - Вишеградската четворка бойкотира среща на Юнкер, президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира, че в цяла Европа направиха огромна грешка, приемайки толкова хора, които промениха културата й", изреди фактите соцлидерката.

Според нея идва въпросът какви са възможностите за решение на мигрантската криза и как ще бъде запазен националният интерес на България.

"Ще послуша ли Борисов Меркел за пореден път и дали ще приеме мигрантите - 50 000 такива минали за пръв път през нашата граница", настоя Нинова.

Каракачанов пък й обясни, че позицията на премиера е ясна - той няма да подписва споразумение, с което България да се наводнява с нелегални мигранти.

"Малко късно се сетихте да говорите за нелегалните, а аз много се радвам,че част от евролидерите разбраха, това което ние говорим отдава, че в България място за нелегални мигранти никой не е замислил и няма никакво намерение да приема пари от други европейски държави, за да настанява мигранти", обясни той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
3
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
В последните постове съвсем сте забравили за какво става дума в тази статия. Прочетете още веднъж: "ако премиерът приеме да сключи споразумение пари срещу мигранти от други страни от ЕС ..."Ето за това става дума: Ако Меркел поиска да приемем връщане в България на емигранти от Германия срещу пари за "интегрирането им" у нас, трябва ли да се съгласи ли Бойко? Той по душа е продажник, но ако го направи, ще трябва да се изнася по късата процедура от Министерския съвет.
98
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я ДА ПИТАМ ЗАЩО ЕВРОПА СПИРА ЕВРОФОНДОВЕТЕ НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ, ЗАЩО ВДИГНАХА НАРОДА ЗИМАТА НА 2013Г ЗА 5% УВЕЛИЧЕН ТОК, А ЕСЕНТА И ЗИМАТА ГО ВДИГНАХА С 10%- ОБАЧЕ ТИШИНА, А ПОСЛЕ РИТНАХА ЕДНА НЕБАНКА, И СЛЕД ТОВА ПАК НИЕ ЕДНИ 4/5 МИЛИАРДА.
97
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Николай.За заграбените милиарди,които дъвчеш,като топка косми,не стои никакъв главен секретар нито неговия подпис,а тези,които се целуваха уста в уста по разни митинги,тоест БСП и ДПС,толерирани от НДСВ.И ,когато някой управник-министър,си е положил подписа под тая `законна кражба`,няма как да му е виновен някой друг!Пък точно за `Цанков камък` пишеш огромни лъжи.Целият свят разбра,кой е подписал под тоя проект,само ти още блееш!
96
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕРВЕНИТЕ СОЦИАЛИСТИ/ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ ДА РАЗКАЖАТ КАК СЕ БОРЯТ ЗА СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО И СПРАВЕДЛИВОСТ И КАК ЩЕ ПРЕОДОЛЯВАТ ИСТОРИЧЕСКИ КАПИТАЛИЗМА/ВИЖ УСТАВ НА БСП ОТ 2.2017Г/, МОЖЕ БИ КАТО НИ ПРАВЯТ ВСИЧКИ МИЛИОНЕРИ С ИНФЛАЦИЯ НА 242% И 1 ДОЛАР- 3000ЛВ, А МОЖЕ БИ КАТО ФАЛИРАТ И КРАДАТ ТА ЕВРОПА ИМ СПИРА НА ТРИ ПЪТИ ФОНДОВЕТЕ ПО ДОКЛАД НА ОЛАФ ЗА КРАЖБИ. ГНУСНИ Б А Н Д И Т И.
95
6
 
5
 
! Отговори
Стефи преди 5 години
По времето на БСП и Тройната ламя.инвестициите в сектор пътища са спрени,а фирмите обявяват фалит,заради Батко и Братко.Сливане на МВР с престъпни структори.ОТ 1985 година до 2009 година от България емигрират 900 хиляди български граждани.А *** на един митинг,ревеше с истеричен глас,как изчезваме и за всичко това са виновни ГЕРБ.Когато тая коза,е зам.министър на икономиката,износът от България е 26 милиарда,а за 2017 е 59 милиардаТая ли щеше да е добрият премиер?
94
4
 
2
 
! Отговори
Стефи преди 5 години
По времето на БСП и Тройната ламя,лъсна срамната неподготвеност,за влизането на България в ЕС.Опитите за заблуда на евроекспертите,за съдебната реформа и борбата с корупцията и престъпността.Замразяването на половин милиард евро по програми ИКПА,ФАР и САПАРД.Неразумно харчене на милиарди,за проекти със спорен ефект.и публични разходи.Скандалните заменки,ощетили България с 6 милиарда лева.Измамните им опити за политическо усвояване на европейски пари.Не приключиха нито един инфраструктурен проект
93
1
 
3
 
! Отговори
Стефи преди 5 години
През октомври 2016 година,българските евродепутати от БСП и ДПС,подписват резулюция,която е вредна за България.В нея се казва`Мигрантите да се насочват в не изолирани квартали,като се насърчават тяхната интеграция и възможности свързани с обществения живот в България`С гласовете на тия две партии,тази резолюция е приета.По времето на управление от БСП и Тройната ламя,от затворите в България са избягали 144 души.По времето на ГЕРБ са 46.***,ти си позор защото или криеш или лъжеш!
92
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОруелГледам световното по немската телевизия по обектни парични свързано с БНТ :) и гледам често немските новини в паузите на мачовете. Готвят ни да ни стоварят хиляди нелегални и да ни правят лагери, като не се допускат да мърдат от България. Австрия, Италия и Вишегрдската бойкотират срещата в неделя, нашия е първи там. Правете си сметка какво ни готвят. Меркел е притисната до стената в Германия!Не само това,опитват се да разбият вишеградската четворка.Ако Бойко се издъни и този път,да си
91
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да имат това удоволствие БСП и Нинова да вземат властта. Никой не иска ДПС.
90
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До избирател - Не допускам и мисълта тази неустойчива жена да вземе властта.Това го провидях още при провеждане президентските избори и на парламентарните гласувах за ГЕРБ с пълното разбиране на състоянието, което си описал! Не трябва да се дава път към властта на вманиачени партийни лидерки, изживяващи тежка критическа възраст!
89
5
 
8
 
! Отговори
Радател преди 5 години
Нинова е радател на Американската Комунистическа Партия и се среща редовно с американския посланик. А клетите пенсии и вярват , че ще ги отведе към светлото комунистическо бъдеще.
88
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
неудържими климактерични кризи, всяка седмица!
87
7
 
9
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Браво на Конярката - Ашколсун, Машаала. Сега с Депесето ще првземат власта и всичко ще потече по мед и масло - както при Тройната Ламя.
86
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Накой трябва да каже на Нинова,че с арогантност и популизъм ,власт не се взема.
85
8
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Разбирам, че да наричате дискусията по такъв важен за страната въпрос в НС "скандал" много ви устройва, неуважаеми герберски ***, но с това няма да излъжете никого.
84
0
 
3
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
До избирател...do 84 !......v edno neshto ne e prav professor I. Hristov . Ne sa 80% .poveche sa !!!
83
16
 
15
 
! Отговори
избирател преди 5 години
Тази психически неустойчива жена вече съвсем изтрещя.Колкото повече скандали прави - толкова по-решително подкрепям Бойко.Не допускам и мисълта тази неустойчива жена да вземе властта.
82
10
 
12
 
! Отговори
Боуко преди 5 години
Е космополит. След западните Балкани, ще оправии и Близкия Изток, разбира се отново за сметка на народа си. Мачкай ни Бойко, а като стане напечено- бягай в Америка. Избирателите ти го заслужават.
81
12
 
10
 
! Отговори
нека си помисли преди 5 години
*** се чуди как да пусне някоя фалшива новина за да почне да гради позиция.Всичко което казва е лъжа. Такъв човек психически пристрастен към скандалджийство не бива да бъде допускан в Народното Събрание.Това трябва да бъде на вниманието на гласуващите за БСП защото тези скандали могат да се обърнат много лошо срещу тях.Нека си спомним Трайчо Костов който с особен плам е избивал "капиталисти" и който много скоро увисна на бесилката като столчетом бутнаха "партийните другари".
80
5
 
12
 
! Отговори
Сметката преди 5 години
За Гърция-15 милиардаЗа България-50 000......бежанци