Борисов доволен: Всички лидери от ЕС ни поздравиха!

България няма да приеме обратно мигрантите, преминали през страната
Обновена: 24 юни 2018 20:24 | 24 юни 2018 20:10, Красимир Ангелов
163
Борисов доволен: Всички лидери от ЕС ни поздравиха!
Снимка: МС

Всички лидери от ЕС поздравиха България за активната й и успешна работа по време на председателството на Съвета на ЕС по темата миграция, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел, където участва в работна среща по въпросите на миграцията и предоставяне на убежище, свикана от Европейската комисия.

Правителствените и държавните ръководители подкрепят позицията на България по въпроса с решаването на миграционния натиск в Европа. Френският президент Еманюел Макрон определи позицията ни като добра, подредена и технически издържана, съобщават от правителствената информационна служба.

Още по темата
"Така построена като конструкция, темата миграция може да бъде решена за съвсем кратко време. Ако всяка една от страните с външна граница направи като България по темата, въпросът ще бъде решен", допълни Борисов.

Той допълни, че финансирането на страните на първа линия трябва да продължи, за да се гарантира, че бежанската вълна ще спре. Българският премиер посочи още, че е необходимо да има гъвкави споразумения за изнесените центрове за мигранти извън територията на Европа. "В тези центрове трябва да има освен медицинска, и юридическа помощ, за да се прекрати това масово тръгване от Африка, Азия и други места", уточни Борисов.

Той заяви категорично, че България няма да приеме обратно мигрантите, преминали през страната досега, за да стигнат до Западна Европа. Той направи това пояснение в отговор на въпрос на български журналисти в Брюксел.

Борисов съобщи, че държавните и правителствените ръководители на 16-те страни, участвали в днешната среща, са поискали от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер да се прецени какви бюджетни средства може да бъдат пренасочени за охраната на външните граници.

По думите на премиера, едва когато границите бъдат изцяло охраняеми и има система за разполагане по тях на граничари от ЕС, eдва ттогава страните в Общността могат да носят солидарна отговорност за миграцията. "За това говори Ангела Меркел, а не сега да ни върнат 60 хиляди - естествено, че няма да се съгласим", посочи Борисов.

Първо, преди да ми ги върнат, трябва да се съгласят да направим затвори и да ги държим в затворите, добави той по повод вече пристигналите в ЕС мигранти. Премиерът допълни, че досега мигранти, пристигнали в България, са били залавяни по 30-40 пъти на външните граници, защото не желаят да останат у нас.

Да бъдем честни - Гърция, Италия и България, пропускахме мигрантите и те отидоха в Германия. Не си спазихме ангажиментите като външни граници, иначе нямаше да минат, поясни Борисов. По неговите думи така страните от Западна Европа са били наводнени с мигранти, затова сега поставят въпроса да върнат част от тях.

"Ние имахме позиция, че не бива да сме една от няколкото държави, в които да се дават огромни пари без ясни резултати", заяви още министър-председателят по отношение на обвинението на председателя на БСП Корнелия Нинова, че "е действал унизително за българския парламент" за т.нар. експериментални молекули за онкоболните.

"Аз й казах, че ще говоря с Цветанов  да се свика председателски съвет, да слушат какво ще предложат – аз съм "ЗА". Това, което казва, че съм тъпкал парламентарната демокрация, е лъжа. Виждам по телевизиите пресконференция на БСП и гледам – тя ми се е обаждала, разпореждала ми, аз съм мислил, бил съм колеблив", коментира още той.

По темата за исканията на майките на деца с увреждания, Борисов посочи, че в най-кратък срок чака от министрите решение по въпроса и правителството ще направи всичко необходимо за тях след като види разчетите и финансовите възможности на държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
2
 
2
 
! Отговори
Отговарям преди 5 години
До ПитамГладува българският народ. Още въпроси имаш ли, глупав ?
125
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
но моля ви само Нинова да не дойде на власт...
124
3
 
6
 
! Отговори
Тс Ц преди 5 години
Ейй голям кеф, поздрави ли са ни другите престъпници като Боци. Тоя дебилиан знае ли колко ми дреме кой ни е поздравил, ако изобщо това е вярно. Искам да му кажа, че и аз често го поздравявам и му пожелавам освен да ги целува другите *** като него и да вземе да понаучи някой друг чужд език до края на последният му мандат. Не че ония не го знаят, че е глуповат и необразован хитрец и не му се подиграват открито на срещите.
123
4
 
2
 
! Отговори
Умен преди 5 години
Та.. Според Бочката винаги всичко в Бг е 6.Хората го обичат. Държавата цъфти и връзва. Онея шебеци от антуража му пригласят. *** от ЕСто не спират да ни хвалят макар 5 пари да не дават за нас и биха ни харизали на ердоганя само и само да не пуска ***. И не да не се е случвало, който е чел историята знае.. А който може да чете че то българи много.. особено в Дойчланд ама да чете пише и говори български не може. Та 6млн. ли бъркат или 1 ?!
122
7
 
6
 
! Отговори
До 128 преди 5 години
"...народът да се гърчи в недоимък...".Ха-ха-ха!!! Какъв недоимък??? Пълни ресторанти, магазини, молове, кафенета, кола до колата (някои семейства имат по 3-4). Българинът мре да се оплаква, навик от турско... Безработните не искат да работят, значи имат доходи. На село си произвеждат всичко. 50% от комунистите - милионери.90% са със собствени жилища (това го няма никъде по света и се води висок стандарт). Стига лъжи, мрънкане, омраза и фалшиви новини!!! Никой не вярва на глупости!
121
4
 
4
 
! Отговори
1 преди 5 години
бойко,забрави,за поздравите,и от околните села на ЕС.
120
5
 
6
 
! Отговори
Питам преди 5 години
До Анонимен 129 Кой народ гладува бе , оранкоолу?
119
2
 
9
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До няма време... 130 Ами питай Симеон Дянков какво ще стане, ако сме като Гърция. Я питай гърците колко со доволни сега. Яли пили , трошили чинии и се веселили. Сега е време да си платят. Гърция и Русия не могат да ни бъдат пример в живота.
118
6
 
9
 
! Отговори
няма време... преди 5 години
Ако до няколко месеца не се вдигнат поне 2 пъти всички доходи в България(включително и пенсиите), разбира се и с финансовата помощ на Европейският съюз, ще има тежки народни брожения и много българи ще напуснат страната с непредвидими последствия за България. Какъв е смисълът да нямаме практически външен дълг (и да се хвалим неуместно с това), а народът да се гърчи в недоимък, а гърците да имат повече от 500 милиарда евро външен дълг и 5 пъти по-големи доходи и пенсии от нас ?
117
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народът гладува...............той доволен???
116
5
 
14
 
! Отговори
1 преди 5 години
цитирам Макрон,"никой да не поучава Франция,за миграцията",включително и слънцето на западните балкани,да си гледа мача,и толкова.
115
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Междувременно успял да изгледа мача.
114
7
 
15
 
! Отговори
До 54 преди 5 години
"Вчера гръцките вестници, а днес и европейските, писали, че Боко си купил гръцки остров, от тези, които държавата продавала." Грешиш. Не си прочел правилно. Пишат, че Нинова си е купила острова.
113
6
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
не искам целувки искам да си вземат индииците и да не ни занимават повече ние сиимаме достатьчно от тях в бьлгария умираме от болести и лош живот нямаме зьбив устата те ще се сьбират всеки ден да ядат и пият и да харчат наши пари и всичкотова гарнирано с празни приказки
112
6
 
3
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
До До 96 108 Чудя се как не те мързи да оправяш граматиката на хората?Важно е съдържанието.
111
9
 
15
 
! Отговори
Хмм... преди 5 години
Ами разбира се че ще хвалят най-жалкия послушко и слуга в еврогейския съюз!
110
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МНОООООО ТЪЪПППП!
109
8
 
23
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Ко стана със субсидиите, нал щеше да ги махаш, най-бедната д-ва в ЕС, с най-високите субсидии. Само заради това трябва да си ходите. Заплата депутат - 8 хиляди, в Комисия - десет хиляди, субсидия 18 хиляди на месец. Общо 36 хиляди на месец ви плащаме, за да нямаме евтини ГАЗ, ток от АЕЦ - без чужди фирми и надценки, скъпа вода, бензин - Беларус - един лев,.Няма мъже в тази д-ва. Образование - НЯМА. Здравеопазване - Няма. Сугурност - НЯМА.Качествени храни - Няма. Мръсен въздух - има.Ходете си.
108
7
 
17
 
! Отговори
Десет хиляди преди 5 години
Десет хиляди евро на емигрант. Тези пари ще бъдат усвоени от "наши хора".Ердоган си взе ЮП, газта не е поскъпнала, но в БГ поскъпва.Имаме най-евтиният ток от Козлудуй - но цената ни сто пъти по-скъпа ВЕИ-та, ТЕЦ-ве и няма достъп до евтин ток, щот се изнася от наши хора. Народът тъне в мизерия с триста лева пенсия, парното за март е 200, водата поскъна безобразно.Що за цинизъм, да го показвате Този, който вкара ислямисти и съсипа държавата.ББ и Куневица са най-големите поробители на БГ.
107
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В живота винаги е така- преди да е_be6, галиш.