Червени критики към властта, а МВР шефът: Под вола теле се търси!

Опозицията завижда, че властта се справя с мигрантите, смята Данаил Кирилов
Обновена: 24 юни 2018 13:33 | 24 юни 2018 13:30,
40
Червени критики към властта, а МВР шефът: Под вола теле се търси!
Снимка: Булфото, архив

ГЕРБ промени закона за МВР, за да опазят военните границите. Ако искат да ни критикуват, това само ни дава повод да кажем какво сме направили. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев на брифинг в централата на ГЕРБ по повод критиките към МВР, отправени от лидера на БСП Корнелия Нинова.

МВР шефът посочи, че извънредният брифинг цели да опровергае някои внушения, които са се чули тази сутрин от лидера на БСП Корнелия Нинова по една от телевизиите.

"В началото започна с битовата престъпност и говори, че трябвало да назначим 6000 полицаи. Няма никакви 6000 полицаи“, каза министърът. "в управленската ни програма сме записали поне 1000 униформени и досега сме назначили 1700, посочи още МВР шефът.

Той прочете част от управленската програма е написано „Полицейско присъствие във всяко населено място. Териториално преразпределение на кадровия ресурс с цел увеличаване на униформения полицейски състав в малки и средно голями населени места чрез назначаване на поне 1000 униформени служители и жандармерия".

"Това е текстът, така беше и в предизборната програма, почти същото сме пренесли в програмата за управление на правителството. Г-жо Нинова, както и всички, които се интересуват от темата - става дума за 1000. Ние сме назначили 1700 досега“, подчерта Радев.

"Не знам кой я съветва", каза по адрес на БСП Валентин Радев. Според него е абсурдно и твърдението на Нинова, че ГЕРБ се оттегля от сигурността.

"Как може да го каже човек, който е присъствал в политиката и би трябвало да знае, че ГЕРБ идвайки на власт създава правила", посочи министърът и обърна внимание, че ГЕРБ е променила законодателството.

"Премиерът днес нищо няма да подписва. Ние мислим като председателство. Борисов и Орбан мислят еднакво. Ние казваме "Затваряме границите", те ни се подиграват. Много ясно, че не говорим буквално. Как да опазим 3 хиляди километра граница на Гърция? Казваме условно, че ще затваряме границите", заяви още Радев.

"Какво правим ако влязат у нас толкова мигранти, колкото са в Гърция? ГЕРБ има правила. Ние не сме зверове тук. Още нещо, което ме засегна, е за онкоболните. Тя каза, че тя му се е обадила. Аз бях с премиера. Той се обади на Цветанов и каза "Съберете групата и помислете". И това ако е нареждане", възмутен е Радев.

"Това е спекулация от страна на Нинова, за това й отговаряме. Присъствал съм на всички разговори на премиера за мигрантите. Искам да подчертая - ГЕРБ създава правила, те ги разрушават. Тайни преговори и аз се чудя от къде знае Нинова за тайни преговори. Благодаря за критиките, ако виждат такива, но да кажат - къде бъркаме в политиката си?", призова Радев.

"Под вола теле се търси, аз друго не виждам. Може би е от завист", допълни министърът.

Още по темата

"Нищо ново няма покрай затворника. Той е жив и здрав, не е ранил никой. Всичко е по правилата. Стреляно е във въздуха. Той може да е престъпник, но ние пазим всички граждани", обясни Радев.

"Чухме вота. Аз ще изляза и ще отговоря на всяка забележка. Нека хората кажат дали съм се справил", каза министърът.

"Подозирам завист и ревност от страна на опозицията, защото се справяме добре с проблема с мигрантите", каза председателят на Правна комисията и Данаил Кирилов.

"Бежанските лагери в България са празни и това е в резултат на политиката, която води правителството на ГЕРБ", каза Кирилов, цитиран от "Фокус".

Той благодари на премиера Бойко Борисов, че в петък е реагирал на провокацията в пленарна зала и на скандалното поведение, което е афиширала опозицията.

"Ясно е, че срещата в днешния ден е координационна, че няма да се поемат правни ангажименти, а ще се консултират и консолидират позиции, т.е. че ще се преговаря по ключови проблеми в този въпрос“, каза Кирилов, визирайки днешната среща на европейските лидери в Брюксел, посветена на темата с миграцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 5 години
др.радев,под вола ,не теле, а арестант,търсят.
27
10
 
1
 
! Отговори
знаещ преди 5 години
В главата на *** има някой който и шепне.Това не и дава да спи. Скоро Госпожа Нинова ще потърси медицинска помощ.Това е тежко заболяване което не прощава. Трябва да се лекува в начален етап.Ако се отлага прекалено дълго - клетка и успокоителни.
26
1
 
18
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
До # 21 стига вече. Колко има уважение на полицията се вижда,щом започнаха да ги замерят с камъни,а за полицейското присъствие по селата с един полицай това е жива подигравка. Един полицай какво ще направи на група бандити? Целта не е опазване на селата,а официално купуване на гласове с назначаване на хора по селата,които един ден ще гласуват за Герб,а не че могат да намалят престъпността. Какво направиха МВР с телефонните измамници? Колко от тях са хванати? Как намалиха престъпността?
25
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев на вол ли се оприличи, не за друго, но му прилича.
24
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е имала много празноглави министри на този пост, но този наистина блести със скудоумието си! По-нискоинтелигентен, неспособен, некомпетентен и неподходящ НИКОГА не е имало. Този е подигравка, ГАВРА С ДАНЪКОПЛАТЕЦА, който плаща близо милиард и половина на година за това ялово министерство. Това е храчка в лицето на народа. От нас зависи дали ще се примирим за пореден път.
23
0
 
16
 
! Отговори
гражданин преди 5 години
Господин МВР г-н Радев зА КАКВИ 1700 души сте назначили ми забравихте ли че тези 1000 са пенсионери тъй наречените СОсътрудник по охрана .Уж с цел да се приборите с мигрантите Сега тези хора само източвате бюджета без да има полза от тях по границата За да им уплатнят деня кадровите им шефове ги ползват за косачи на трева ихрасти из районите .Последната успешна операция по задържане на затворника не променя отношението на хората към МВР и респективно към лично Вас .
22
2
 
19
 
! Отговори
ХАХАХА... преди 5 години
ПО ДОБРЕ СЕ ЗАМИСЛЕТЕ ЗАЩО Е ТОЗИ ВОТ,ЧЕ И ВСЕКИ ВТОРИ БЪЛГАРИН БЕЗ ПОДРЪЖНИЦИТЕ НА ГЕРБ МИСЛЯТ КАТО БСП - СТИГА С ГЛУПАВИТЕ СИ ИЗКАЗВАНИЯ ВОЛ,ТЕЛЕ И Т.Н. А ТОЗИ КИРИЛОВ НЯМАМ ДУМИ МИСЛЯ СИ КОЯ Е НАЙ БЕЗОБИДНАТА ДУМА ЗА НЕГО И НЕ ИЗМИСЛИХ ДОРИ КАТО ГО ВИДЯ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ПРЕВКЛЮЧВАМ НА ДРУГА ПРОГРАМА СРИЧА КАТО ПЪРВОКЛАСНИК И ЩЕ МИ ПРАВИ ЗАКОНИ БОЖЕЕЕЕЕ ДОКЪДЕ Я ДОКАРАХМЕ
21
11
 
1
 
! Отговори
гражданин преди 5 години
Връщайки старите социалистически закони по границата и обявявайки оградата като ВВС за национален обект със стратегигеско значение ще прогонят и последния старец от обезлюдените села З а сметка на тях ще ги заселят с мигранти и подобрят демографията .
20
2
 
28
 
! Отговори
на границата преди 5 години
В резултат от успешната политика на режима на пожарникаря, населението на България скоро ще се смали до толкова, че тук ще бъдат настанени бежанците и територията на бивша България ще стане (конц)лагер за бежанци, на границата на Европа.
19
1
 
18
 
! Отговори
без пардон преди 5 години
Всеки един българин завижда на себе си, защото каруцата България е заседнала на всички възможни последни места в Европа. Пардон, по инсулти сме на Право място, за което също сами си завиждаме!
18
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха -ха! "Бежанските лагери в България са празни и това е в резултат на политиката, която води правителството на ГЕРБ", каза Кирилов" - Прав е, за резултатите от политиката на ГЕРБ е прав - даже мигрантите го оценяват и като чуят България сменят посоката с *** газ!
17
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господи, до кога нашата България ще се управлява от най-големите некадърници и престъпници!
16
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко трябва да си нагъл и ***, за да виждаш, че за *** не ставаш и пак да се пъчиш!
15
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е много зле. О, свещена простота!
14
1
 
32
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Ама как мафията създава правила. Питайте народа той ще ви отговори май добре. Вие слушате шепа ваши подчинени който халхабер си немат от закон. За мен гроб винаги са били мутрвнска партия и никога няма да си променя мнението. А доколко БСП ще оправят нещата и на тях не вярвам. Нови партии с млади хора нахъсани за примяна имат шанс тези стари акули що оглозгаха държавата що не земат да се гръмнат.
13
4
 
34
 
! Отговори
е стига вече преди 5 години
Хората нямат никакво уважение и доверие вече на полицията,всичко каквото поискаха им се даде от парите на народа а те продължават да не работят и деребействуват.
12
4
 
24
 
! Отговори
сега преди 5 години
Народа негодува срещу полицията и не иска вече да плаща за една прослойка некадърни търтей а този продължава да говори глупости....
11
2
 
28
 
! Отговори
OO преди 5 години
Този е абсолютен зелен чорап, но освен това и скъсан !
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О белла,чао!Специално за герберите!https://youtube/watch?v=4CI3lhyNKfoиЛиберта(Свобода) за всички останали - https://youtube/watch?v=9WqtLgO1CZ8"Свобода,колко души плачат за теб!"
9
2
 
33
 
! Отговори
123 преди 5 години
До АнонименРеформите се състоят в раздуване на администрацията, от една дирекция се създават две за да има директорски места за близките и угодните чиновници ...За да не се направи нищо всеки път се започва с наливане на едни милиони в ръцете на приятелски фирми, иначе с конкурс спечелили обществените поръчки, които да направят поредния високо експертен функционален анализ как трябва да се реформира системата, после едни допълнителни милиони за следващатите доклади и така до края на мандата..