Отношенията между Патриотите не били толкова драматични

Депутат от НФСБ за спорния закон за горивата
Обновена: 12 юли 2018 23:03 | 12 юли 2018 22:37,
6

Спорният Закон за горивата, който за малко не разцепи Обединените патриоти, беше приет. С последните промени пък се въвеждат санкции за транспортиращите гориво, които могат да стигнат дори до отнемане на разрешителното за превоз.
Още по темата

За утре се подготвя и голям протест на Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива. Според собствениците на малки бензиностанции този закон е "закон-убиец". От Българската петролна и газова асоциация обаче са категорични, че законът е абсолютно необходим за сектора.

Според Росен Живков, който е депутат от НФСБ, нещата в коалицията "Обединени патриоти" не са чак толкова драматични, въпреки сериозните пререкания именно заради този закон.

"Разбира се, че си контактуваме свободно със всички колеги от коалицията, няма вътрешни напрежения, групата работи добре", заяви Живков в студиото на "Денят ON AIR". Той допълни, че изказването на Волен Сидеров, че е постигнато разбиране в групата на патриотите относно Закона за горивата, не е било в пълна степен вярно.

"Ние сме за закона, да има по-сериозен контрол над големите и по-малките търговци на горива, бензиностанции и акцизни складове, но не трябва да се нарушават някои основни принципи", категоричен беше Росен Живков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в сегашният вариант на нормативната уредба има нарушение на някои основни принципи в търговията. Сред тях са възможността на всички да развиват бизнес.

Народният представител от НФСБ заяви също, че партията сезира Европейската комисия за този казус и допълни, че се надява да не се стигне с положението с казаните за ракия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
ss преди 5 години
и пак шъ гласувам за тех, оти съм ***!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората се чудеха за кого да гласуват и взеха, че гласуваха за ОП.. Голяма грешка..
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самите ОП са драматично-куриозни като явление.
2
0
 
3
 
! Отговори
Емо преди 5 години
Проектозакона не съм го чел. Но си мисля, че за да са поносими цените и подобрено качеството на горимвата търговията с тях и вноса трябва да са свободни, без разрешения и пр., но контролът върху качеството да е железен. Сегашното положение е обратното - мопопол на Лукойл, който продава и на длебно и на едро, и то най-некачественото гориво в Европа. Всякакави жалби остават глас в пустиня. Държавата я интересува амо да прибира акциз и ДДС.
1
1
 
10
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
Тея ги обединява идеята за кражби на държавен ресурс. Нямат нищо общо с думата патриот. Заради тях тази дума загуби смисъл и придоби друго звучене. Лошо е, че има не малко облъчени *** дето още им верват. Вервайте ми! Така казваше 1 известен крадец и родоостъпник.