Момчил Неков: Да се покажат анализи за болните животни

Постави под съмнение независимостта на френската лаборатория
Обновена: 18 юли 2018 22:44 | 18 юли 2018 22:15, Анисия Иванова
42

Важно е да се покажат резултатите от анализите, които са направени и в България, и в тази френска лаборатория относно чумата по животните в България, заяви в студиото на "Денят ON AIR" евродепутатът от ПЕС Момчил Неков.

Той настоява да бъдат показани документи, които да казват точно кои животни, в кои стада и в кои населени места са заразени, защото липсата на информираност, за която признаха и властите, плаши хората и призова управляващите да не си "измиват ръцете с Брюксел".

"В тази директива 119, в чл. 5 се твърди, че ако има заразено животно, стадото се евтаназира, но само това стадо", подчерта Неков.

Той настоя, че у нас няма резултати от анализи дали има заразени животни, а освен това според европейската нормативна уредба, умъртвяването е за точно определено стадо, другите в населеното място се поставят под карантина в радиус от 3 километра, а в радиус от 10 километра територията се поставя под наблюдение.

Евродепутатът беше категоричен още, че според същата директива заразените животни трябва да бъдат горени, а не заравяни, както се прави в село Шарково.

Момчил Неков изрази и съмненията си за независимостта на френската лаборатория, според която имало наличие на чума по животните в Странджа. Той обясни, че се е опитал да се свърже с въпросната лаборатория, но това не може да стане нито по телефон, а отговор по имейл все още очаква.

"Твърди се, че тези резултати са анонимни. Не може да се свърже животно с определен резултат. Този резултат може да е отвсякъде", настоя Неков пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква информираност искате??? Да има време някой *** да продаде месо или животно някъде из България. Резултатите са ясни - ИМА ЧУМ.А!!! За съжаление, някой е внесъл месо от заразено животно (гледано халал заради Рамадан). Тук виновни са МИТНИЧАРИТЕ, а всички знаем по какви "правила" се назначават!
37
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Това с купуването на животни е кьор фишек. Искат да изкарат стопаните тарикати и настройват народа срещу тях. Да не се окаже , че сами са изфабрикували пробите, тогава.... Какви са тези тайни и загадки.
36
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво , господине, че разследвате!
35
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не вземете проби и ги изпратите на 3-4 различни лаборатории,вкл. и в лаборатории извън ЕС?Ч у м а няма.И няколко лекари казаха,че това не са симптоми на ч у м а,а нещо друго.Освен това инкубационния период на чу *** та не е повече от 4-5 дни.Ако е заразно,защо не изгорихте животните?И да има и да няма някаква болест,сега ще се разнасят зарази от животните,които са избили.Кой ще носи отговорност за това?А кой е отговорен,че хората са оставени гладни в селото и връщат автобусите с храна?
34
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори в изследванията на френската лаборатория пише,че пробите са анономни и не могат да се свържат с района на Странджа.Този документ е получен от еднА БЪЛГАРКА от Франция,която е поискала официално писмен документ за изследванията.Стига лъжи на упрзвляващите и лобистите,възстановете стадата на хората!
33
1
 
9
 
! Отговори
Кравата Пенка преди 5 години
До...(даааммм) , светна ми вимето, но млякото си не давам, само през рогИте ми! Вече няма да бягам, вимето ми ще остане в БГ, а Данон да си търсят сухо и нишесте!;)
32
0
 
22
 
! Отговори
даааммм преди 5 години
само да ви светна Данон трябва да папка аа българското мляко и млечни продукти са му проблем в Европа така че правете си сметка от къде идва заразата къде я изследват и така нататък....
31
0
 
17
 
! Отговори
Кравата Пенка преди 5 години
Здрава съм!Какво ще кажете за заразените яйца, колбаси и т.н, които ни "изпратиха"?Пасете трева или яжте на бика ми... пийте вода, сорри....ЛъГа Еееее!
30
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странджа е особен регион.Като няма поминък-няма хора,като ги няма хората- остава територия, която е вододайна, а на един 16 млн. град му трябват водоизточници.Българите се изселиха в София и Странджа все повече заприлича на ничия земя.Не само Странджа...
29
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По една и съща схема ни затвориха реакторите, по същата схема ни накараха да си нарежем военната техника, променят ни историята, която децата учат, сега решиха, че и животните им пречат. Целта е да ни унищожат. И ГЕРБ СА ИДЕАЛНИТЕ ЗА ЦЕЛТА. Ще затрият и майките си за пари и облаги.
28
1
 
35
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Дали ще ни управляват със султански фермани,или с брюкселски директиви е все тая.Резултатът е един и ъщ-развитие НУЛА.
27
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тоя паля*о защо му се дава думата Някъв индивид ,които без да иска попадна в евро-парламента Номер 15 беше неговия номер в бюлетината както и номер 15 беше номера на БСП в бюлетината ..но електората на БСП до голяма степен е неграмотен или не вижда и зачерква всичко с N15 в бюлетината и тоя шанаджия става евро-депутат и сега ше ни поучава Марш бе ..разкараи се Дори Станишев му беше казал да ходи да си пусне тото
26
32
 
4
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
До Анонимен 19Реакторите ВВЭР-440 в Козлодуй са дефектни. В този случай за да замажат гафа на братушките, нашите политици разиграха сценката "натиск от Брюксел" и спряха реакторите ВВЭР-440 в Козлодуй, а ДОСТА ХИТРО Кунева изврънка и пари за това от европейците.
25
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакам да изригне вулканът под Бавария, че да се преселят немците у нас, белким ни потръгне като държава, защото като гледам бабите с козите, скоро ще ядем де-до-вия.
24
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези жандармеристи вместо да дремят по пътищата в Ямболско, да вземат по една гега и да пасат овце, 100 000 000 пъти повече файда ще има!
23
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Румъния има чу-*** по сви-не-те, за която няма ваксина, а в Странджа-чу-*** по дребните преживни животни.Не разбрах какво се цели:да НЕ изнасяме месо и млечни продукти?!Нещо да не сме обещавали на китайците извън протокола?!
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От юг имаме чу.*** по дребните преживни, а от севрер-африканска чу.*** по св.инете.В задачката се пита:Какво ще ям?!
21
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нейков да покаже анализ, че не е болен от СПИН, псориазис, хепатитит, диабет, едра шарка, синя пъпка, холера, червен вятър, коклюш, рак на дебелото черво защото имаме съмнение, че той може би страда от някоя от тези болести и да донесе анализи ог 3-4 болници от няколко независими държави.
20
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо им няма на животните! Тази истерия се създаде, защото един мошеник реши да си подмлади стадата за сметка на държавата и ЕС!
19
3
 
42
 
! Отговори
Пепо преди 5 години
Какви зарази, какви болести, всичко е теглене на пари от еврофондовете ?!?! Спаска се разходи до Сърбия, и нищо, а тук през няколко години се повтаря една и съща история-Айде, да им вярват наивниците!!! Продадоха ни тези гробари и това е!!!От развита селскостопанска страна, станахме вносители на почти всички селскостопански продукти. Дали и това е случайно???