След стачката на Босия: НС захваща книжките менте

Анкетната комисия бе оглавена от Станислав Иванов от ГЕРБ
40
След стачката на Босия: НС захваща книжките менте
Снимка: Архив, БТА

Депутатите подхващат фалшивите шофьорски книжки. До това се стигна, след като в средата на юни известният дисидент Николай Колев – Босия обяви гладна стачка заради купуването на свидетелствата за управление на моторни превозни средства, което според него е причината за много жертви по пътищата.

Още по темата

Освен това дисидентът поиска и оставката на транспортния министър Ивайло Московски и разпускане на настоящия парламент.

В понеделник Колев поиска президентът да организира кръгла маса от граждани, които да заменят политиците и да изготвят процедури за съставянето на програмен парламент и правителство.

След среща с Босия в началото на седмицата шефката на парламента Цвета Караянчева обясни, че ще поиска да бъде формирана временна комисия в НС за купуването на книжки.

А след гласуването на предложението й в пленарна зала тя стана факт. Новата временна анкетна комисия беше подкрепена днес единодушно с 109 гласа "за".

Депутатите решиха, че в състава й влизат петима депутати – един председател и четирима членове от всяка парламентарна група. Шеф на комисията ще бъде депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.

Членове на комисията са Иван Иванов от БСП, Ихсан Халил от ДПС, Андон Дончев от "Воля" и Атанас Стоянов от "Обединени патриоти". Очаква се комисията да приключи работа до един месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
8
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Като искаш някакъв наболял проблем да не се разреши, сформираш комисия да хвърли прах в очите на хората и нищо не се променя.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На първо място комисията да изясни какъв е корупционния процент за министъра.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичките депутати в тази временна комисия са членове на транспортната комисия към НС, начело със заместник-председателят й. Нищо не знаят, сега ще научат!?
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво е, че има хора като Босия. Такива хора не могат да бъдат купени и не могат да бъдат уплашени. Тези хора отстояват принципите си и се борят за това, в което вярват, без значение от средствата.
17
2
 
12
 
! Отговори
Х преди 5 години
Много знаете всички версии Мухъли.Що само чакате на готово?Страх ви е да не ви уволнят.мачкат или преследват.За това не излизате на улицата а драскате от вкъщи на угасени лампи.Трябва смелост а не страх.Ако ви уволнят заради това че сте били на протест нищо не губите.Нали са малки заплатите.И за тях ревете и интернет.Тогава кво чакате вече ***.Още много ще има да гледате .ДОЛНИ СТРАХЛИВЦИ.САМО ЕМИГРАЦИЯ ЗНАЕТЕ.НЕЩАСТНИЦИ.И ЕВАЛА НА ЕДИН ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ДОСТОЙНИ-КОЛЬО
16
0
 
4
 
! Отговори
Албиона преди 5 години
Изпуснахте питумното сега гоните посивялото.
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Резидента има представителни функции. Да се навежда пред агент на КГБ Михайлов.
14
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Босия днес ще пусне скарата
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10Щом се опитваш като "поет" да пишеш роман за оправдание означава едно.Босия говори истината.
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се натискай да махаш Радев! Има 69% одобрение.Махни т.пата Тиква. Ама май не те устройва.Босия става за Премиер идеално. След некадърника Борисов много стават за тая длъжност
11
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Босия -президент на мястото на Грипена!
10
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът не е в книжките, а в хората и контрола по пътищата.Глобите трябва да бъдат още по високи, а на нарушителите да се отнемат книжките при неплатена глоба и шофиране. При шофиране без книжка - затвор или обществено полезен труд - да чистят деретата на реките за да няма наводнения.На всеки проблем има решение, но от това тези в парламента или управляващите няма да изкарат пари, затова не си правят труда да се занимават.Невинни хора умират по пътищата, но и товя не ги интересува.
9
1
 
21
 
! Отговори
Башка Луд преди 5 години
До шиби рибиОще Вазов го е казал(цитерам по спомен).И само лудия остана да протестира на мегдана. Турците го обесиха...Да ни е жив и здрав лудия, бос поет и да не им даваме на душманите да го затрият, само той ни е останал!
8
1
 
20
 
! Отговори
Бойко оставка преди 5 години
Само ще кажа, на московски два пъти му задържат изп. директори на агенцията, подсъдим е за сина си, без да спазва каквито и да било изисквания за безопасност, попов е зам. министър и той е подсъдим за корупция. За какво говорим въобще. герб + оп, ***. И тези коват закони и наредби за обучение и изпити за кандидат водачи.
7
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сталин е казал - `няма човек няма проблем!`Като истински потомци на Сталин гербавите да го оставят да умре.Ще се отърват от Босия. И РЕШАВАТ ПРОБЛЕМА.
6
14
 
11
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Не мога да си обясня защо луд инициира подобна проверка. Тия трътки в парламента и ДАНС за чий *** взимат заплати като не правят комисии за такъв мащабен хроничен проблем дето трепе хора по пътищата. Иначе босия си е за карлуково.
5
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що не го оставят босия да по гладува още малко и ще изчезне като проблем.Като е решил да мре от глад да мре от глад, аз пък искам България да стане космическа държава и да си построим космодрум, ако спра да ям дали ще ми го построят.
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз *** в учебна кола не съм виждал
3
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е защо след тази гладна стачка на "Босият" час се захващат с този проблем? До сега за тях значи всичко това е било ОК! Всичко насила ли трябва да става в тази страна?
2
2
 
29
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Ох майко, щом депутатите се захващат, смятайте, че проблема е решен :)