Борисов сравни: Нинова с козичките – Меркел с бежанците!?

"Двете бяха подлъгани, за да ги съсипят политически"
Обновена: 20 юли 2018 15:25 | 20 юли 2018 13:37, Камелия Цветанова
142
Борисов сравни: Нинова с козичките – Меркел с бежанците!?
Снимка: БТА

Соцлидерката Корнелия Нинова се хванала в същия капан като германската канцлерка Ангела Меркел, като първата се подлъгала да спасява болните животни, а втората – давещите се мигранти. Това сравнение направи премиерът Бойко Борисов, който дойде в парламента, за да участва в разискване по въпроса с мигрантската криза, инициирано от левицата.

"Удивително ми напомня канцлера Меркел на Вас и нея със същите трикове я вкараха в тази процедура като Вие с козичките“, коментира той.

Още по темата

"Много мощна кампания имаше тогава, даваха само трупове на десетки хора удавени, хванаха я Меркел медиите и тя каза - трябва да ги спасим. По същия начин вашите депутати ви заведоха в едно село да галите козичките и нея така я хванаха, и няма друго нещо, което така политически да я съсипва, както това изречение, и ден днешен я закичват с него като с брошка“, продължи с обясненията премиерът.

Иначе той призна, че и правителството на Пламен Орешарски и неговият първи кабинет не са били подготвени за мигрантската криза и заради това са допуснати над 60 хиляди нелегални да минат през страната ни.

"Надали е добре и да си прехвърляме толкова много вина, защото има един безспорен факт, че към днешна дата, към този момент България е единствената държава, която се справя с мигрантите и има почти нулев натиск и се дава за пример“, настоя Борисов.

Той припомни, че за да се постигне това са били направени промени в законите, така армията да охранява браздата, отпуснати са и допълнително пари от Брюксел.

Споразумението с Турция било от ключово значение.

"В най-трудния момент, когато никой в ЕС не искаше да си говори с тях, ние го подписахме, за да спихне напрежението, защото ако са ни лоши отношенията с Турция, не можем да се справим с вълната, когато дойдат десетки хиляди, включително и на оградата ще я съборят, кой ще даде заповед да се стреля, няма кой", добави Борисов.

Премиерът съобщи още, че е получил вчера писмо от италианския премиер Джузепе Конти с молба да приеме мигранти.

"Да взема колкото мога мигранти от кораб, отказах", разкри той.

Борисов допълни, че бежанските центрове у нас са заети на 10-11%, а най-много мигранти в момента има в Испания.

Премиерът предупреди опозицията за пореден път да не се заиграва с темата с бежанците, защото е рисково.

"По темата колко мигранти имаме не е нужно да говорим, защото има други, които са имат много мигранти и може да кажат: "Като те нямат, дайте да им дадем малко", уточни премиерът.

А червената шефка Корнелия Нинова отново го обвини, че говори едно в страната и друго на срещите си в чужбина.

Според нея мигрантската въпрос вече внесе сериозни противоречие и разнобой между европейските лидери и е риск за бъдещето на Европа и на България.

"Мненията на водещи лидери в Европа са полярни", допълни тя и даде за пример отношението на Германия и Унгария.

Освен това вместо да се осигуряли повече пари за отбрана се харчели повече за интеграция на мигранти.

"Българското правителството също създава стимули за идване на нови мигранти у нас с приетата стратегия, в която на тях се гледа като на работна ръка“, каза още Нинова.

Както и с постановление 144 , в което пишело, че човек със статут на бежанец има права като български граждани, но те прехвърляли това, което получават бедните българи.

"Време е да поговорим сериозно и да вземем отговорни решение. В резултат на тази непоследователна и двойствена политика в България се ширят всякакви страхове, манипулации, инсинуации и внушения. Като започнем, че нощем кацат самолети до Безмер до това, че случващото се в Странджа е, за да се настаняват мигранти", каза още соцлидерката.

Нинова представи проекторешението на БСП, което предвижда парламентът да възложи на МС да приеме решение срещу обратното връщане на мигранти и срещу сключване на двустранни споразумения с други страни за това, както и да предложи до 30 септември предложение за промяна на Дъблинския регламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народа трябва да е политически много неграмотен, щом Борисов разтяга такива лъжи: Удавените мигранти, които "подлъгаха"Меркел бяха през 2016 год. Мадам отвори широко граничните врати през септември 2015. Меркел изпълнява с твърда ръка програмата на ООН и Зорос, според която до 2025 год. 40 милиона мигранти от Африка трябва да бъдат заселени в Европа. Включително и в България.
127
1
 
0
 
! Отговори
Лютеница преди 5 години
Бат Бойко е много мек няма ли някой най-накрая да грабне сопата и да оправи и чумата в Странджа и да изгони мигранти и всякаква *** от родината ни .
126
0
 
1
 
! Отговори
Бай Муй преди 5 години
Клкото е имало комунизъм,толкова има и демокрация.Оправдания и измишльотини за зверската човешка природа.Както и да я наречеш.
125
1
 
1
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Не допускайте в стадата на хората комунисти,за да не заразят овчиците с червена чума.Те заразиха цял един народ през 1944 година,та до днес заразата не може напълно да затихне.
124
4
 
4
 
! Отговори
Курнелия за смях... преди 5 години
Хората от село Шарково разказват, че *** Нинова и козата, която тя прегърнала носели еднакви фланелки с надписи Герб ни убива....
123
14
 
10
 
! Отговори
Народа е работодател преди 5 години
В понеделник очаквам да чуя и вида документите на пРезидента Радеф.Спомняме си че се изтърва за някакви 1,6 милиарда дето Орешарски е събрал, а после е сдал само 260 милиона като е подал оставка.Искаме си парите! Нинова да каже къде са ги покрили! Това е народна пара и Радеф трябва да отговаря пред народа.
122
18
 
13
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Борисов така се омаца, че с всеки изминал ден право БСП да изглеждат все по-безобидни и приемливи спрямо гербурастката ***
121
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай червените *** Бокич с теб сме!
120
8
 
15
 
! Отговори
Съседа преди 5 години
Нулев натиск на мигранти по време на Бойковото управление - самохвалство. Боко защо не казва защо. Българите избягаха от държавата си и не се връщат а мигрантите ако имаха криле щяха да прелитат колкото се може по-далеч от Бойкостан. В България живот има за депутати, управници и гъзолизници.
119
16
 
9
 
! Отговори
Aнгел преди 5 години
Само БСП товае спасението на България
118
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До рубладжийски партии И Гарантирано он ГЕРБ ...Турски поток , АЕЦ , владичество и съжителдтво ,леля Мюнире и бай Кемял ,ятяци на Апостола ...ГЕРБ ,гарантирано . А?
117
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
..............."Борисов! Зная, че вече си изгубен в превода. Изхабен, престъпно самоуверен и дълбоко циничен. Това са последствията знаеш от какво. Хвърлете оставката на Московски и влейте ситеми във вените на Босия, за да живее! Останалото все някак ще се реши! Послушай ме"Г.Марков
116
9
 
22
 
! Отговори
Приятно изненадн преди 5 години
Браво на Нинова и за тази позиция и за Инстанбулската конвенция.Приятно изненадва.
115
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов, оставката на Московски може да спаси живота на Босия!Престани с глупавите си номера и не си играй с огъня, защото на твоята лична сметка и върху няколко поколения след теб, вече има тежък кръвен данък. От това, спасение няма да има.Министрите се назначават от парламента и той трябва да ги освободи. Затова Босия застана в насипно състояние и с риск за живота си пред вашите нелепи пет депутата, които вие наричате анкетна комисия.Те от своя страна поискаха основанията за исканата оставка.
114
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, да, само ти си безгрешен....Дори като си мениш мнението по десет пъти на ден.Ама Меркел води световна икономика, а ти - бананова република без банани. И все някой ти е виновен - този път предполагам Нинова е ходила да заразява козите може би?
113
6
 
19
 
! Отговори
Констатиращ преди 5 години
И защо МИ цвъкате МИНУСИ господа бивши комунисти? / ДРУГ Е ВЪПРОСА, ЧЕ БИВШ КОМУНИСТ просто няма!/Отказа ли да върне партийният си билет другаря Бойко Методиев Борисов?Отказа!Факт!Да не следвам последователността на действията на другаря, сега.Защо ми цвъкате?Защо?П.П.Има ли поне ЕДИН, повтарям поне ЕДИН достоен, себе уважаващ се цвъкащ минуси, да се представи публично и да изложи вижданията си по въпроса?Слава на БКП и нейните верни чада! Бе управляваща и ПАК е управляваща!
112
4
 
21
 
! Отговори
:)) преди 5 години
По темата колко мигранти имаме не е нужно да говорим, защото ...---------------Да разбира ме ли, че по важни теми Боко е научен да мълчи и да не говори, да не обсъжда, да не дискутира, да избягва и/или отклонява разговора? Къде сте бре журналисти? Борисов ли задава дневният ред на медиите?
111
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** за смях...Писачът, който си мисли, че е много оригинален, си е просто мало.умен. Но, явно е взел пример от дъртата коза, която го е родила, и сега носи такава фланелка.
110
3
 
13
 
! Отговори
:)) преди 5 години
1 козички = 1 бежанец, 1 бежанец = 1 козичкапп. Здрави прави мъже/бежанци/ за Боко ги приравнява с козички /все пак имат бради и рога/! :))
109
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КостадинПърчовете ги прегръща твоята родителка. И кочовете също.