БСП иска спешно заседание на НС и Борисов да дойде

Червените настояват и за оставката на вътрешния министър
137
БСП иска спешно заседание на НС и Борисов да дойде
Снимка: БСП

Заради неработещия от дни Търговски регистър, срива на сайта на правосъдното министерство, проблемът със застраховките "Гражданска отговорност" на клиентите на дружеството Олимпик", БСП поиска депутатите да прекратят ваканцията си и да се съберат на извънредно заседание следващата седмица.

Още по темата

Червените са събрали необходимите 48 подписа и искат изслушване и на премиера Бойко Борисов, обяви соцлидерката Корнелия Нинова.

Според нея правителството е абсолютно безсилно вече седми ден да се справи с кризата в Търговския регистър, където се съхраняват изключително важни данни.

Така че Нинова иска премиерът да обясни какво става в държавата, какви мерки ще се предприемат и кой ще поеме политическата отговорност.

Като втора точка на извънредното заседание социалистите предлагат обсъждане на възможностите и изслушване на министъра на финансите за възможностите държавата да плати през обезпечителния си фонд парите на шофьорите, застраховали се във фалиралото кипърско застрахователно дружество "Олимпик".

Социалистите искат и оставката на вътрешния министър Валентин Радев.

"С обществена поръчка на МВР държавата дезертира от управленски функции, за това е задължителна незабавната оставка на министър Радев", отсече Кирил Добрев.

"От няколко дена екипът, който пишеше "Визия за България" в сектор "Сигурност" се занимаваме с една обществена поръчка, която обяви МВР. Тя е за близо 1,5 млн. лв. и касае оптимизация на вътрешноорганизационните процеси в МВР и реинженеринг на процесите. Отворих речника, защото МВР си служи със странни и сложни думи. Това е цялостно преосмисляне и пълно препроектиране на процесите... Ние всъщност аутсорстваме дейност. Не просто товаро-разтоварна, ние аутсортсваме управленска дейност с тази обществена поръчка. Вътре говорим за нова структура в МВР с цел повишаване на ефективността на ведомството. Нов концептуален модел за новата структура и изпълнение на следващи дейности, за пълен анализ на структурата", поясни Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
3
 
! Отговори
Куелър преди 5 години
И да се натяга и да не се натяга, няма да я вземат в ОЧЗ.
111
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да и сложиш качулка за да не и гледаш противната физиономия.
110
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не искаме комуниста Борисов, но и вас *** не щем. Проклети вампири! Съсипахте България!
109
2
 
6
 
! Отговори
тази е много зле преди 5 години
Всичките предложения на тази са за ***.Докога ще я търпи народа?Нека я заставим да отговаря за обвързаността на организираната престъпност с БСП!
108
0
 
4
 
! Отговори
защо другите да им п преди 5 години
Трябва да се наложи глоба на онези шофьори които са се поддали на пропагандата и са инвестирали в дружество с име Олимпик.Тук редовно ни засипват с гръцка пропаганда и тези шофьори трябва най-после да започнат да отсяват плявата от зърното.
107
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кака *** пак е грабнала микрофона.
106
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чета и виждам как герберизма се защитава, но със сигурност колелото се върти.
105
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо само вътрешният министър? Той си е за ходене отдавна , че и от там надолу до РПУ, но има още един куп дето трябва да си ходят .
104
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова иска премиерът да обясни какво става в държавата...И без някой да обяснява се разбира, че бсп-то провежда чрез своята агентура диврсия след диверсия в държавата!
103
2
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИН НА 65Г. преди 5 години
До МНЕНИЕКЕЛЕШ
102
11
 
21
 
! Отговори
65 годишен - гербер преди 5 години
ТАЗИ КОРНЕЛИЯ Е ПРОСТО ДЕМАГОГ И ВЪЗДУХАР.ТЯ КАТО ГОВОРИ ЗНАЕ ЛИ ЧЕ ИМА МНОГО ХОРА КОИТО НЕ Я ХАРЕСВАТ И СА МНОГО.НЕ СМЕ ТИКВИ В БОСТАНА ЗА ДА НИ КАЗВАТЕ НАРОДЕ ДА ВЪРВИМ КЪМ ,, НИЩОТО
101
11
 
28
 
! Отговори
Курнелия кариеристка преди 5 години
Стрина Нина е лъжкиня! И скъпите и сутиени, и очилата за седемстотин лева не я правят интелигентна. Тя си е типично селско моме от Крушовица, Врачанско. Тя е пример за кариерата на комунист - тръгва от село, по пречупените гръбнаци на низсшите партийци, до първия пост на вожд на компартията БСП! А сега се готви да яхне страната. Ще им позволим ли отново да ограбят България
100
9
 
2
 
! Отговори
до 107 преди 5 години
Аз познавам един който удари един на твоята жена , ама не юмрук .Похвали се човека .
99
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като видя или чуя Курнелята ми иде да фрасна един юмрук на мойта жена, само защото е жена. А жена ми е добра и не заслужава, не е гадд като Корна.
98
16
 
10
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Нинова е Права - Държавата се разпада , а Депутатите са в Хотелите си да броят Приходите . Чудя се защо Президента не свика КСНС - всички събития от последните дни засягат Милиони Хора в България с увеличаване на Разходите им и заплаха за Абдикация на политиците от Държавата . Ако трябва да има Лов на Вещици и смяна на Елита .
97
11
 
3
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
И нинова ,и Борисов са агенти на ,,Козяк,, !
96
23
 
13
 
! Отговори
МАХАЙ СЕ преди 5 години
ОСТАВКА НА БОЙКО БОРИСОВ ВЕДНАГА ?ХАЙДЕ БОЙЧЕ ПОДАЙ ОСТАВКА
95
7
 
28
 
! Отговори
акуд преди 5 години
крушовица няма нищо освен пропаганда, никакви смислени прояви,само пропаганда, пропаганда, пропаганда и интриги
94
3
 
28
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Кирчо пък с какви очи се оплаква от МВР-то. Нали ако МВР-то и Органите бяха читави щеше да е в затвора.Или очите са му от Очите
93
7
 
11
 
! Отговори
кво се чудите преди 5 години
Каквато ни опозицията,такова ни е и управлението!