До края на октомври: Процедура за инвеститор за "Белене"

Държавата ще има блокираща квота в проекта, каза Петкова
17 авг 2018 16:15,
26
До края на октомври: Процедура за инвеститор за "Белене"
Снимка: архив "Булфото"

До края на октомври трябва да има изготвена процедура по избор на стратегически инвеститор за АЕЦ "Белене".

Това обяви енергийният министър Теменужка Петкова и допълни, че до края на октомври ще бъде предложена и структурата на проекта.

Още по темата

"Целта ни е, на базата на материалните и нематериалните активи, държавата да има участие в проекта, което ѝ осигурява блокираща квота", каза Петкова, цитирана от "Фокус".

Тя припомни, че през годините в АЕЦ "Белене" са вложени 3 млрд. лева. Затова управляващите трябвало да направят така, че инвестираните средства да бъдат оползотворени по най-добрия начин.

"Оборудването е тук, ние сме собственици, то се намира на площадката на АЕЦ "Белене", каза Петкова. Тя обясни, че това, което НЕК ще възложи, е свързано с преконсервацията на оборудването.

"Важно е да се гарантира качеството му. За да бъдем спокойни, че оборудването се съхранява по най-добрия начин, при спазване на всички условия от страна на производителя", допълни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Белене курорт преди 5 години
Оказва се ,че Белене разполага с единствената отлично подготвена площадка за изграждане на два- 4 до 6 мощни реактора. Нямало такава готова в Европа та чак до Китай..ПО този повод да с е внимава..АКо аверчетата на Тиминужка ограбят още два пет билиона $ площадката вече НЯМА ДА Е ТАКА АПетитна.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно, блокируйте!На хер вам ток, гледайте чушки
21
0
 
0
 
! Отговори
Кротко преди 5 години
Изграждането на 4 - 6 ре
20
0
 
0
 
! Отговори
JJIvanov geolog преди 5 години
Направете няколко сондажа за лечебна топла до 49- 52 градуса минерална вода в Белене.Има писмен доклад до Министерски съвет . Белене има много ценна златна свещенна лечебна вода в река Дунав на плажа между хотел "Престиж: и моста./реката размива златна лечебна хуминизирана жълта глина.укрепва рязко имунитета на къпещите се ..
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американският посланик дал ли е разрешение? Турция сега страда от санкции, а Тръмп каза на Меркел, че те пазели Германия от Русия да не я изяде, а Германия правела гешефти с Русия без разрешение на Тръмп. Каза им, че са окупирана държава и политика и икономика трябва да следват линията на окупатора.
18
0
 
2
 
! Отговори
МИЛАТА ТЯ преди 5 години
ВСЕ ПО ТЪПО И НЕРАЗБИРАЩО ЗАПОЧНА ДА ГЛЕДА НУШЕТО
17
0
 
4
 
! Отговори
URA преди 5 години
Инвеститора е Пенка .Пенка Гинка и Нуша .М.... в.... д.........
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя си подаде оставката, като се разбра, че е приятелка на Гинка, ама пожарникарката от Банкя, не я прие.
15
0
 
5
 
! Отговори
Пфууууууу преди 5 години
Сириозну!
14
2
 
5
 
! Отговори
До 13 преди 5 години
Кой народ?Ти и аверите ти от НПО, финансирани от USA посолството и Сорос ли?Нещо си се объркал.Клакьорите, които помагаха на Тиквата да прецака Белене всичките бяха на хранилка на горните. Обаче вие не сте народа а само мюрета, пуснати да крякате и да подвеждате...Ай у лево
13
7
 
5
 
! Отговори
Не на БЕЛЕНЕ преди 5 години
Народът каза окончателно НЕ на Белене като в преобладаващото си мнозинство умишлено не гласува на референдума ни преди около 4 години и го направи невалиден. Народът каза окончателно НЕ и на Южен поток. Тази теми завинаги са приключила за България. Руските под.логи в България обаче продължават да точат лиги за да крадат и се облизват с надежда... Жалко само за изядените милиарди за Белене и Южен поток от комунистическите правителства. С част от тези пари агент Гоце подари хотел за 8 милиона на 20 годишния си син.
12
0
 
5
 
! Отговори
Joko преди 5 години
И таЯ и онаЯ и всички които ни управляват са отчайващо невежи и *** ! Очевидно отново са планирани пари за крадене !
11
3
 
4
 
! Отговори
москвич бракма преди 5 години
Тия не са добре може ли ,21 век да си купиш руска бракма москвич ами ако гръмне като Чернобил кой ще е виновен
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия хора като Теменужка ме учудват с некомпетентността си. Тя изобщо прочела ли е че от 22 август т.е. след 6 дни в САЩ влиза в сила " Закон за защита сигурността на Америка от агресията на Кремъл" ЗЗСААК. Та в този закон съвсем ясно е казано, че който се заиграва с кремълски енергийни проекти директно си навлича санкциите на СЙЩ както фирми така и частни лица като Теменужка. Та ако гербовците искат да закопаят България заедно с Русия могат да продължават в същия дух.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бързат да си приберат комисионните ! - бързо,Белене,Летището ,Земята - Няма Род и Родина само безгранична Алчност !Гнусни сте и черАвите няма да искат да ви ядът
8
4
 
6
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Между другото , Белене е започната преди АЕЦ на Румъния и Турция ! Те ги завършват ние още мислим !
7
0
 
5
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Теменуго, който полива та говориш за " двата реактора в кашони" като ваши ! Може ли да ги продавате без разрешение от производителя ? Може ли да извикате две китайчета и един филипинец да ги сглобят и да ги пуснете на своя глава ? Щото производителя няма да даде гаранция за чужда сглобка , а ония с *** и клещите ще ви откажат гаранция за изделието ! Но за Белене - Чернобил ще плащаме и ще страдаме ние !
6
3
 
2
 
! Отговори
Внимателно преди 5 години
До 2006 година имахме най добрата в света отлично подготвена площадка с изградени бази,пристанище, жепе,складове,столова с кухня майка.Административни сгради асфалтирани бетонови пътища. В Белене хиляди готови апартаменти.След 2006 година вижте "Първа"копка на Станишев д а се докладва какво е изградени и за какви пари./има публикации за разходи за милиарди ограбени от НЕК euro и з а откраднати реактор,парогенератори и друго уникално оборудване..
5
0
 
0
 
! Отговори
питат преди 5 години
Колко милиарда неустойка плати предишния уж"Стратегически инвеститор "RWE..Колко десетки милиона лева данък плаща на община Белене и община Свищов министерство на Енергетиката..Белене пострада най много.разрушени са стотици домове..На тяхно място са изградени хиляди апартаменти..
4
0
 
9
 
! Отговори
хх преди 5 години
Понеже управляващите имат СТРАХОТНА ИСТОРИЯ и ПОРТФОЛИО в инвестирането на средства по "най-добрия" начин - както казУва Нужка.........по ползотворно не помня да е било нявга