Нинова към Борисов: Не лъжете българите за "Олимпик"

Тя упрекна премиера, че настройва хората един срещу друг
19 авг 2018 17:26, Красимир Ангелов
211
Нинова към Борисов: Не лъжете българите за "Олимпик"
Снимка: Булфото

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към премиера Бойко Борисов, като го призова да не лъже българските данъкоплатци за случая "Олимпик".

"Твърдите, че ако държавата се намеси и плати на пострадалите от фалита на застрахователното дружество "Олимпик", това ще бъде от парите на всеки български данъкоплатец. Това е лъжа", написа Нинова в своята страница във Facebook.

Още по темата
Лидерът на БСП упрекна премиера, че той или не познава материята, или се опитва да настройва едни българи срещу други.

"Средствата в гаранционния фонд не се събират от нашите данъци. Те са вноски от самите застрахователни дружества (включително “Олимпик”) именно като гаранция за такива случаи", пише още Нинова. 

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес в Стара Загора Бойко Борисов обяви, че ще бъдат положени всички усилия да се помогне, до колкото позволява законът, на клиентите на кипърската застрахователна компания, която е в ликвидация.

Още в понеделник премиерът ще свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор, за да обсъдят ситуацията и да предложат на българските евродепутати да направят законови предложения в европейското законодателство.

"Така или иначе това би било опасен инцидент – ние ще им помогнем с юристи и с каквото можем, доколкото позволява законът. Когато стане нещо, искаме държавата да помогне. Само че държавата е на данъкоплатеца и когато кажем, че държавата трябва да помогне, това означава, че всеки от нас отделя от данъците си за тази сфера", добави още Борисов, цитиран от правителствената информационна служба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
2
 
4
 
! Отговори
смехрко преди 5 години
Другарко *** От другаря ви Радеф няма ли да пойскате записи в парламента да са публични от срещата с Ердоган.Или са само празни хвалби и приказки.Да го ДОКАЖА .Или е поредната Му лъжа.Дали е не е предал държавните ни интереси това е ваше мото.Докажете го
158
2
 
7
 
! Отговори
смехрко преди 5 години
Жалки и нагли само това са думите за другарката Корнелия ,парията забранена със закон на два пъти .Жалки са и цвъкащи плюсове за таз партия.Платени тролчета.21 век сме компа е пред вас малко се образовайте.Чете ФАКТИТЕ 50 г от геноцида в Чехия...........
157
2
 
4
 
! Отговори
Skk преди 5 години
Така е като се събират едни пари и никой не знае защо и къде отиват. Същото е с екотаксите на колите, дават се едни оари на часни фирми, който щели някога да ми рециклират колатА.
156
3
 
4
 
! Отговори
Skk преди 5 години
Платил съм си и не към кипърски а към Българския фонд. Ако не знаете онова зеленото талонче е точно гаранциония фонд и не кипърския а Българския. Това зелено талонче с холограмата дето го лепите гаранциония фонд го дава на застрахователя и той го плаща. Това е като винетката само че го плаща застрахователя после ти го продава на теб и то има номер, който излиза и при проверка в гаранциония фонд. Събирани са тя и Ралица го призна. Ама сега трябвало да им върнат парите.
155
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка полица на Олимпик, продадена на в България, има и сума от 11,50 лева за вноска за Гаранционен фонд. Там има 2 сметки, които са отделни и независими. В сметката Незастраховани МПС влизат 10 лева. Следващата сметка е Обезпечителен фонд, в която влиза 1,50 лева. Всеки застраховател, който продава в България, плащат тези пари. Обезпечителният фонд, който е подчаст на големия Гаранционен фонд, се задейства и плаща щети при фалит на застрахователя, заяви Тодоров
154
7
 
9
 
! Отговори
Demented преди 5 години
В случая другарката Нинова е права- има Гаранционен фонд, който трябва да поеме "трусове" като фалит и пр...
153
0
 
6
 
! Отговори
пенко преди 5 години
ПРЕДИ ГОДИНИ БЕ ЛИКВИДИРАН ВИСИЛ ИЛИЕВ , КОЙТО СЕ ОПИТА СЪС СИЛА ДА ВЗЕМЕ ЗАСТРАХОВАТЕЛНИЯ БИЗНЕС НА ДЗИ, ОРЕЛ И Т.Н. ... ?!? КОЙ Е СОБСТВЕНИК НА ОЛИМПИК ? КОЙ ГИ ПУСНА НА БГ ПАЗАРА ??? БГ -ТАРАПУНГЕЛИ НЯМАМЕ ЛИ СИ ЛЕВ-ИНС, АРМЕЕЦ И ВЪ.ВЪ.В -НЕЩО СИ- БЪЛГАРСКИ ... Е- ЩЕ СИ ПЛАЩАТЕ ЗА ЧУЖДОПОКЛОННИЧЕСТВО СВ.ИНИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
152
5
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Анонимен147 Не аз слагам копи -пейст, а оня, дето мине не мине половин час, и пита за селянката от Крушово.А за масовата некадърност-абсолютно съм съгласен с теб.Калинка е нарицателно за това. Кравата Пенка-също, да не говоря за избитите овце покрай непристъпната ограда.А това е само върха на айсберга, нали знаеш, още колко части от него са под вода и не се виждат? Впрочем, черешката на тортата от днес, е проведения разговор по телефона Борисов-Меркел.Но не казват на какъв език са разговарял
151
3
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 158: "Не може нон стоп държавата да поема луфтовете и отговорността,за това,че някоя частна фирма е сгафила". Да, така е, но каква връзка има с това, което казва Корнелия Нинова. Има гаранционен фонд, който поема обезщетенията, и обезпечителен фонд, който трябва да поеме разходите на фалиралите застрахователни дружества. И парите в тях са от застрахователните дружества. Чети, и тогава пиши.Точно това Корнелия Нинова казва и на Бойко - да чете (или да пита) и тогава да приказва
150
6
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 157: "И какво от това, като ги приказваме от години"? Е, докато гласувате за бат' си Бойко, така ще е. За какво имаме министри, депутати- законотворци, комисия за финансов надзор и за какво вземат заплати? Ето ти поредния пример за безхаберие и некадърност. Кипърската (вероятно с офшорни собственици) фирма прибра парите на застрахованите. А държавата с гербаджийската администрация не знае какво да прави.
149
4
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До "*** да обясни": Какво ще ти обяснява? Погледни горе заглавието, за какво става дума. Имаш ли застраховка в Олимпик? Тези, които имат, ги интересува кой ще им върне парите, не тролските кьорфишеци.
148
6
 
11
 
! Отговори
КурНи да обясни преди 5 години
Как бесипету се финансира с парите от дрогата - Бенчо / Очите!Никакъв съд за тези - има и въжета и дървета!
147
0
 
11
 
! Отговори
Така е преди 5 години
До АнонименДържавата трябва да внимава на какви фирми дава лиценз.И по възможност,да нямат някои от членовете и връзки със СИК..
146
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може нон стоп държавата да поема луфтовете и отговорността,за това,че някоя частна фирма е сгафила, другарко Нинова.Има си ред и закони за всичко,въпросът е да се спазят.
145
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С дърдорене и празни речи не става.Куха дейност.Само вдигаме шум.Тия неща си ги знаем и без да се казват и повтарят непрекъснато,години наред .И какво от това,,"опозицийо"?!
144
10
 
17
 
! Отговори
ай сик преди 5 години
Скрий се,*** кукувице.Само кудкудякаш!
143
4
 
9
 
! Отговори
СТАБИЛНОСТ преди 5 години
АФЕРАТА ОЛИМПИК - ДВОЙНО ЗА ДА Е СПОКОЙНО . ПЪРВО ГУБИШ НАПРАВЕНАТА ВЕЧЕ ЗАСТРАХОВКА , ВТОРО ОТНОВО ПЛАЩАШ НА "ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ" ЗА НОВА ТАКАВА.ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР НЕ РАБОТИ ЗАЩОТО ЗАМИТА СЛЕДИТЕ НА ПОДСТАВЕНИТЕ ФИРМИ КРАДЦИ НА 16 МИЛ ДДС ...... И Т Н КТБ ИМА ДА СЕ ТОЧИ ..... НО ВСИЧКО Е СТАБИЛНО ...ХОРАТА ВЕЧЕ НЯМА ДА МЪЛЧАТ И ВИЕ ВЕЧЕ НЯМА СТАБИЛНО ДА КРАДЕТЕПрочети още на: https://dnes.bg/stranata/2018/08/20/saitove-padat-valiat-ostavki-no-koi-e-vinoven.385491
142
5
 
11
 
! Отговори
аман от терористи преди 5 години
Виновни са терористите на власт в София.Тези наглеци ограбват десетки милиарди от народа годишно.Чрез разоряващ полицейски рекет принуждават милиони водачи д а купуват застраховки и д а лепят тежко терористични холограмни оръжия на предни стъкла.ОКАЗВА СЕ ЧЕ тези НАГЛО ПРЕСТЪПНИЦИ МЕНКАЩИ НА ВЛАСТ групировки маскирани като партии не им пука/сега разрбали че Олимпик бил на оръжеен трафикант
141
4
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
С тоя влажен поглед :)
140
7
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Поредният театър на Ездачката и Еднокнижецът!!! Те и двамата са агенти на ,,Козяк,,...