Българинът одобрява оставките. Чака ли обаче чудо от президента Радев?

Каракачанов остава най-харесван от Патриотите, сочи проучване
18 сеп 2018 18:54, Красимир Ангелов
47
Българинът одобрява оставките. Чака ли обаче чудо от президента Радев?
Колаж: Dnes.bg

Мнозинството от българите подкрепят приемането на оставките на тримата министри – Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков, подадени във връзка с трагедията край Своге. Това показват данните от експресен телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл", проведен сред 932 души между 12 и 14 септември.

Още по темата

Цели 59% от пълнолетните българи са "за" приемането на оставките на тримата министри. Привържениците на ГЕРБ обаче са разделени на две равни половини "за" и "против" подобно решение, показват данните от допитването. На фона на това всеки трети – 32% от анкетираните посочва, че смята, че оставките на тримата в крайна сметка не трябва да бъдат приемани.

Социолозите смятат, че вероятно за категоричния резултат сред обществото роля играе и общото недоволство към политическия елит. За колебливия резултат сред привържениците та ГЕРБ пък роля играе активната защита за някои или всички министри, дошла от редовете на партията, на коалиционните партньори и на различни гилдии. За отбелязване е обаче, че повечето привърженици на патриотите също се изказват "за" оставките.

От проучването става ясно още, че 50% от отговорилите одобряват факта, че в крайна сметка Патриотите потърсиха начин за изглаждане на различията помежду си и с ГЕРБ и остават заедно в управлението. 43% са на обратното мнение, а останалите се колебаят. Две трети от привържениците на патриотите одобряват това решение, както и три четвърти от привържениците на ГЕРБ.

На въпрос на кого от често противопоставящите се трима лидери на Обединените патриоти вярват най-много, 40% посочват Каракачанов, а 30% избират опцията нито един. Доста по-назад остава Валери Симеонов и Волен Сидеров – съответно със 17% и 11% одобрение.

Затишието при патриотите обаче не отменя общото недоволство на българите срещу статуквото, отбелязват от "Галъп интернешънъл".

49% от анкетираните намират обвиненията на крупни бизнесмени за обосновани, а 27% - не. 24% очаквано не могат да формират мнение. Това се дължи най-вече на по-общото обществено желание за повече справедливост и отговорност.

Това желание се забелязва, когато стане дума за промяна на модела и търсене на генерални алтернативи: Според проучването скорошното изявление на президента в този дух събира одобрение сред мнозинство от 72%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До пСлед като питаш значи не можеш да мислиш. В такъв случай не ходи да гласуваш - все едно ще сбъркаш !
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РешетниковА ти не забравяй думите на ББ:"И едно магаре да ви сложа за кандидат - и него ще изберете!"И сложи Плевнелиев, и го "избраха"...
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия тримата на снимката не стават.................да се махат!!!
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВМРО - Вътрешна македонска революционна организация!!Каква революция ще правят пък тия?Освен това псевдо-държавата Македония вече се командва от албанската мафия............Каракачанов да пита Хашим Тачи - "Змията"-голям мафиот, наркобос, и търговец на органи, сега президент на псевдо-държавата Косово.
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румен Радев е достоен президент , за разлика от Роската П.Росен П. искаше да води война с/у Русия...............и да връща Крим от велика Русия на нео-фашистите в Киев.Няма ли кой да му каже на Роската П. че да подкрепя фашагите в Киев си е престъпление???
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой харесва Каракачанов?ВМРО................това българска партия ли е??Да си видят името първо!!!Каква Македония.....................какви пет лева??Няма Македония..................има само България.Тракия, Мизия , Македония......................географски понятия ...........те са части от България!!Каква революция ?
39
15
 
3
 
! Отговори
Решетников преди 5 години
Не забравяйте, че Грипен Радев ни беше избран за президент след документирана консултация на К.Нинова с руския ген. Решетников и неговото одобрение.
38
2
 
11
 
! Отговори
Българин преди 5 години
На българинът му е все тая за оставките, след като мафията продължава да си управлява! Само се чудя вие медийте къде сте?! Защо не отразявате всекидневните протести пред парламента и министерския съвет??? Защо не питате какво стана с парите от КТБ??? Какво стана с парите от фалиралото застрахователно дружество??? Къде отидоха всички пари от саниране, магистрали, ограда по границата, данъци от винетки и още безброй средства изпарили се безследно сред мафията?? Има ли една обективна медия в БГ???
37
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От прекъснат акт нищо не се ражда! Та ГЕРБ и 5 мандата да се пробват, все ялово ще е! Но няма кой да ги търпи толкова време. Трябва да кажем вече БАСТА!
36
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички ще изтрезнеят като дойдат първите сметки за парно и тока като застудее.
35
6
 
11
 
! Отговори
Мафията ГРОБ преди 5 години
Като се завъртите ей сега по заведенията около жълтите павета, поне 20 пъти ще чуете "Бате к*ре, кфо каат чефовете горе, от кфо че се дебелее таа година?". И се почва - "Аахале, леле, бате К*ре, пуца-бара-бримчорката.... " (тук сменям на разбираем език) тази година "ще се дебелее" от заменки, от зануляване на компенсаторки, от гола сеч, от рязане на далекопроводи за скрап, от кухи доставки за държавния резерв, от фиктивни трудови договори по програми за заетост. Така че не се учудвам, че баток*ровете са вършали навсякъде и са насъбрали доста папки, без да се замислят.
34
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква е ползата да се сменяват камилите в кервана, когато водачът на кервана си остава същият.
33
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За убийство на дете не се ли полага затвор ?А тук дори нямаме повдиганато обвинение !
32
3
 
17
 
! Отговори
до П преди 5 години
Питай си се каквото си искаш.А на българските граждани им писна всеки път да гледат герберски провали. Тези задължително се провалят винаги.
31
18
 
9
 
! Отговори
п преди 5 години
питам се защо да гласъвам за еврейката *** !?какво хубаво обеща да направо за мен !?да не би да ми намали данъците - не, даже напротил иска да махне 10%-тния ДОДда не би да обеща да не внася маимуночовеци - не !да не би да обеща повишение на заплатите и пенсийте - не !да не би да обеща да не вдига цените - не !за кво да гласувам за нея !?
30
7
 
27
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
ПО-ТОЧНО БЪЛГАРИНЪТ ОДОБРЯВА ОСТАВКИТЕ НЕ САМО НА ТРИМАТА, НО И НА ЦЯЛАТА ГЕРБАДЖИЙСКА СБИРЩИНА НАРЕЧЕНА ПРАВИТЕЛСТВО !!!
29
18
 
12
 
! Отговори
к преди 5 години
"Чака ли обаче чудо от президента Радев?"той Зеления Чорап да вземе да обуздае буйното Деси - да не шпори с 160 служебната кола на пияно и да не гази "доблесната" ни милиция кас се опитва да я изрекетира някой и друг лев
28
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам няма ли кой да обясни на герберските *** два много важни момента от пропагандата.Първия е да не повтарят като латерни за лошите комунисти от БСП, защото в техните редици има много повече комунисти в сравнение с останалите партии.И втория е да не пеят непрекъснато за провали на други правителства, защото Борисов всеки път се проваля с гръм и трясък по средата на всеки от мандатите си.
27
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупости - не искали оставки. Оставките трябва да почнат с Борисов. Няма да му е за пръв път.Просто сега ПАК не можа да се справи. Този няма завършен мандат. Всеки път след около две години така обърква конците, че не може повече да се справи. И ПОСЛЕ СЛЕДВА ПОРЕДНАТА ИЗБОРНА ДЕЛАВЕРА С ПОДПРАВИНИ ПРОТОКОЛИ И КУПЕНИ ГЛАСОВЕ. Некадърник и той и всичките му министри от трите правителства. Не знам не му ли омръзна всеки път да се проваля.
26
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Одобряваме оставка на кабинета - целия! А от Президента чудеса няма нужда да чакаме, а да мислим когато гласуваме! И най-вече, да гласуваме всички!