II рунд за деня, Радев към Борисов: Не става въпрос за война, а за закона!

Президентът бил отворен и готов за конструктивни решения
18 сеп 2018 15:45,
273
II рунд за деня, Радев към Борисов: Не става въпрос за война, а за закона!
Колаж: Dnes.bg

Президентът Румен Радев отвърна на премиера Бойко Борисов, като настоя, че не става въпрос за война между институциите, а за спазването на закона.

Тази сутрин министър-председателят отново настоя, че съгласувателната процедура за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР е формална.

По думите му става дума за волеизявление на Маринов, затова счел, че няма необходимост за съгласуване с президента.

Още по темата

"Както от командващ ВВС ставаш президент – кой да те спре? Ние можехме тогава да не го освободим по тази логика, но… главният секретар иска да стане министър… Какви мотиви да напиша? "Моля, подпишете, защото той иска да стане министър". Добре, ще напишем и това. Но считам, че е формално", разясни премиерът.

Борисов казал и на депутатите от ГЕРБ да изчакат разписване на указа, "за да не предизвикаме втора буря".

Бурята по оста "Дондуков" 1-2 не секва обаче вече втора седмица, а причината – бавенето на президентския указ за главсека на МВР, който е номиниран за министър.

"Законът не се коментира, а се спазва. Изглежда за правителството е непосилна задачата да спазят закона и това не е първият случай", настоя днес пред журналисти държавният глава в Букурещ, след участието си в срещата на върха на инициативата "Три морета".

"Елементарно е и е много лесно, стига да се изпълни това, което повеляват нормативните документи", посочи Радев, попитан дали има обозрим срок, в който е решил да подпише указа.

Той добави, че винаги е отворен и готов за конструктивни решения.

"Дай Боже всекиму такава изолация. А когато хора разбират от всичко и успяват да коментират всичко - от недвижима собственост до външна политика, виждате резултатът какъв е", коментира президентът твърденията на управляващите, че е изпаднал във "външна изолация".

Попитан за сезирането от него на Конституционния съд по повод разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Административно-процесуалния кодекс, президентът заяви, че мотивите му са много прости и ясни.

"Законността не е услуга, която правовата държава предоставя на гражданите, а условие за нейното съществуване", коментира държавният глава, който смята, че редица разпоредби в предложението за изменение на АПК не съответстват на Конституцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
0
 
5
 
! Отговори
Вижда се преди 5 години
Кой е ***, и кой редник. Относно учението и невежеството: пръв по неграмотност и невежество- "мильо" от Банкя. Оттук- нататък се подреждайте сиви другари, както си знаете- какво? Кой е по, по , най- ***. Степенуването е много важно в този случай, понеже дава пълна и реална представа за некадърността и некомпетентността на пребоядисалите се гербовистки комунисти.
243
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българският народ не мрази другите народи, както вие ни мразите. Българския народ е великодушен и миролюбив. Той не мрази даже народа който ни е поробвал и клал пет века. Вие сте тръгнали да харчите милиони за антируска омраза. За съжаление това е един от най-близките ни генетично и духовно народи на света, но няма как да ни накарате да мразим който и да е народ по света, включително вас, но призовавъм българи - нека якооооо да освиркаме американските волейболисти, за да се видят кой сее омраза
242
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АКО ИСКАТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДА ВИ УВАЖАВА, ЗАСЛУЖЕТЕ СИ ГО КАТО СПРЕТЕ ДА ФИНАНСИРАТЕ ОТПАДЪЦИТЕ НА ОБЩЕСТВОТО, ДА СЕЯТ АНТИРУСКА ОМРАЗА. САМО ГУБИТЕ ОТ ТОВА, И НЕ Е В ИНТЕРЕС НА ДВУСТРАННИТЕ НИ ОТНОШЕНИЯ. ВСЕ ЕДНО РУСНАЦИТЕ ДА НАКАРАТ КОСОВСКИТЕ АЛБАНЦИ ДА НАМРАЗЯТ ВАС АМЕРИКАНЦИТЕ, КАК ЩЕ СТАНЕ НИКОГА - ТЯХ ПЪК ВИЕ СТЕ ГИ ОСВОБОДИЛИ. който рови в профила ми да умре с целия му род, и с припечеленото от това да купи свещи на най-близките си най-напред. БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е ВЕЛИК А ВИЕ С КЪСА ИСТОР
241
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
продължение - колко ви е криворазбрано отношението към българския народ. Започнете да ни уважавате като съюзници и партньори. Нямате никакъв шанс да ни пренапишете историята, да ни накарате да мразим руския народ. Той ни е освободил. Ако го нямаше и нас нямаше да ни има. Разбираме геополитическите ви стремежи, но не можете да искате от нас да си мразим освободителя и да си фалшифицираме историята, колкото и да ровете по профилите на хората, защото истината боде очи.
240
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обръщение към американската шпионска мрежа в България:Скъпи безплатни ползватели на българска територия и внушители на платена омраза към всичко руско, демек на освободителите ни. Прекалихте с организираната провокация срещу деца-гимнастичките от руския в случая национален отбор. Когато написах че призовавам по същия начин да освиркваме американските волейболисти още повече че са мъже а не момиченца, вие напълнихте гащите и почнахте да ми ровите в профила. Това показва колко криворазбрано ви е
239
2
 
0
 
! Отговори
extremist преди 5 години
НАЛАГА СЕ ВРЪЩАНЕ НА СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ И СМЪРТНИ ПРИСЪДИ НА ВСИЧКИ "УПРАВЛЯВАЩИ" СВЪРЗАНИ С РЕЖИМА ПРЕДИ 1989. СМЪРТНИ ПРИСЪДИ ЩЕ ТРЯБВАТ И ЗА ВСЕКИ СВЪРЗАН С ДНЕШНАТА ПОЛИТИЧЕСКА МАФИЯ.
238
0
 
0
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ЗАКОНА Е ФОРМАЛНОСТ ЗА ВСИЧКИТЕ 239 ПРЕДСТАВИТЕЛЯ НА БКП В ПАРЛАМЕНТА, САМО ПОДКРЕПЯЩИТЕ КРАДЛИВАТА ПОЛИТИЧЕСКА МАФИЯ СЕ ПРАВЯТ НА ПРИЯТНО НЕРАЗБРАЛИ
237
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
комунист да бъда мамо - първа радост е за радев
236
0
 
7
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Да се абстрахираме от тролчетата и нека нормалните да погледнем нещата както трябва:Само забележете изказа на единия и другия! Първо премиера-селско изказване в което се разбира само, ама аз можеш да направя нещо, ама не го направих и сега той защо не ми дава, като не го прави.Изказа на президента-Закона е над всичко в една правова държава, когато документите са оформени както трябва, тогава ще разпиша.Забелязвате ли разликата? Единия говори за това какво можел да направи, а другия за закон!
235
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП обещават конкретни неща, които ако изпълнят и никой никога вече няма да гласува по свободна воля за герберастите. Ще им остане само ромско-турско-чиновническия електорат. затова толкова се води пропаганда срещу Корнелия Нинова - единствената която ще ги вкара на топло. Слави и партията на президента са патерици на герб.
234
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Караянчева как се хилосва ехидно на своя Винету, радва се колко безочно и арогантно сменя темата на депутатския въпрос, коронния му номер
233
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хунтата готви Гешев за главен прокурор, за да им прикрива гешефтите, сега го правят медийна звезда като Цацаров. Референдум - главния прокурор да се избира от народа. И Гешев да е да зависи от народа а не от депутатите марионетки на Боко и Белата Златка. .
232
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите не щем оставки на министри-бушони, па били и три. Искаме оставката на премиерчето, това ще е добро за неговото здраве, защото се е толкова оял от власт скоро ще заприлича на адвоката си Марковски. Хич прилича ли Винету да е толкова дебел.
231
3
 
1
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Радев губи НЕ ГОТВЯТ Я ЗА ПРЕМИЕР НА МЯСТОТО НА СИМИТЛИЙСКАТА БУЛКА.
230
5
 
7
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Абе като оня смахнатият плевналиев дето беше активист на шайката от ГЕРБ.
229
10
 
14
 
! Отговори
Вярно е, че преди 5 години
Имаме умен и достоен президент. Предният индивид (Плевенлиев) подписваше всичко, което му поднасяха глупавите тикви, дори без да прочете съдържанието, но с Румен Радев удариха на камък. Голям си господин президент Радев!.
228
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мутрисч товорисч, защо попречи на президента да ходи в ООН а ти се отмъкна там да говориш глупости - ето кой воюва с институциите - ти, самовлюбена мутро.
227
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хвала на една страшна за гербепите и отлична за България жена КОРНЕЛИЯ НИНОВА, лидер на опозицията измела парламентарната си група от вечни депутати и победила със отлична кандидатура за президент кандидатите на герб комиците Цачка Комуниската, и Плювня Комуниста, кандидати на Боко Комуниста. Убеден съм че ако изберем нея, с герб ще е свършено за само една година. ГЕРБ е партията на комунистическите хардлайнари.
226
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Остра левкемия за всички герберасти!
225
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб са гнусари крадци, лъжци, престъпници и отвратяги!