Намаляване на ДДС за хляба, а защо не и за другите стоки!

Финансовият министър да види дали е възможно, обяснява патриот
19 сеп 2018 22:08, Петя Славова
13

Предложението за намаляване на ДДС-то не трябва да бъде само за хляба, но и за другите стоки от първа необходимост. Финансовият министър трябва да сметне какви пари влизат от ДДС в бюджета и да каже дали е възможно. Може би говорим за стотици милиони. Лесно е, когато си опозиция, да предлагаш такива мерки. Това е тежък популизъм от страна на БСП.
Още по темата

Така депутатът от Обединени патриоти Александър Сабанов коментира в студиото на "Денят ON AIR" евентуалното увеличение с 0,30 лева на хляба в цялата страна.

"Не може министър да ходи да се договаря с веригите, които ако решат, на добра воля могат да направят нещо, но реално не са задължени. Трябва да има регулация. Веригата жито-брашно-хляб трябва да се регулира цялата. Ако производителите печелят по 6-7 стотинки, то търговците печелят около 2-3 пъти повече", обясни още депутатът.

По думите му определено 30 стотинки увеличение на хляба ще се отрази сериозно на финансовото състояние на определена група българи.

"България се изчисти от сенчестия бизнес, когато наложихме плоския 10% данък. По-лесно е, когато си платиш данъка, отколкото да се занимаваш да криеш данъци, продукция и т.н.", заяви още Сабанов.

Той е на мнение, че няма как държавата да контролира директно цената на нито една стока или услуга.

"Ние хлебарите казваме "никой не е по-голям от хляба", дори производителите. Не може да дигаме цената безпричинно. Няма как да регулираме цената и чрез Института за фуража и зърното. Това е борсова цена, няма как да задължим българските земеделци да продават по-скъпо или евтино. Всеки търси по-добрата цена", допълни още той пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 5 години
Не е възможно, как така ще им се намаляват парите за крадене на ГРОБ-ерите?!
11
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
10 процента ддс за хранителните стоки в германия е 7 процента днес хлябьте 1.20 лв
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДДС за храните и книгите трябва да е 5%. При днешната ситуация ГЕРБ се хвалят ,че държавата има 2,5 милиарда лева и те се чудят как да ги изядат. По данни на ООН ако едно семейство харчи повече от 16% от доходите си за храна то е бедно. У нас този процент е над 30.
9
3
 
3
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
До 6:Доларът и печатането на парите не тръгна при Жан,а при Стефан Софиянски!!!
8
1
 
6
 
! Отговори
Дания преди 5 години
В Дания - ток, води, газ, данък смет и сгради, им е 5% от средната заплата.В БГ е 35 % от средната заплата, а с новото поскъпване, не ми се мисли!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно сами ние и Дания не сме популисти. Всички останали държави в ЕС са популисти. Тяхното ддс върху храните от първа необходимост са много по-ниски от нашите. Процента е над десет. Какъв популизъм само от тези държави. Предлагам данък популизъм. Всеки политик, експерт или икономист, който изрече думата популизъм (както и разновидностите и) да плати синволичните 20 стотинки. Сумата ще е колосална.
6
4
 
7
 
! Отговори
признаха си преди 5 години
Очевидно социалистите са загубили надеждата да спечелят изборите.Социализъм означава "Държавно управлиение"Държавното управление включва плащане заплаи на държавни служители и държавни инвестиции. Ако не събира пари с данъци, трябва да взема пари за услугите които предоставя държавната администрация и от това следва да вдигне таксите.Другия вариант е на Жан Виденов с печатане на пари и инфлация. Това означава да отхвърлят борда и после долара да тръгне нагоре. Като при Жан.
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** как ще се намали ДДС за нужните стоки от първа необходимост? Ми хазартът? Какво ще правим с него? Сега той, като нещо от първостепенно значение, е с по-ниско ДДС!
4
0
 
19
 
! Отговори
Смешник преди 5 години
Във други по богати части на европа за хранителни стоки има драстично по ниско ддс
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наблегам основно на хлеба. Боко Тиквата и сие повеке да ядат, да ядат, та да.................
2
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не мислите, че цената на стоките от 1-ва необходимост ще спадне ако им махнете ДДС-то? Само печалбата на търговците ще се увеличи.
1
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хранителните стоки от първа необходимост трябва да бъдат без ДДС.