Борисов не хареса постановката: Унгарска драма, поставена в България

За втори пореден ден той обяви, че нямаме стратегия в подкрепа на Орбан
20 сеп 2018 15:45,
148
Борисов не хареса постановката: Унгарска драма, поставена в България
Бойко Борисов и Виктор Орбан. Снимка: архив, Reuters

В България се разиграва драма, която я няма в дневния ред на Европейския съвет - до този момент нито официално, нито неофициално се обсъжда налагането на санкции срещу Унгария.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Австрия, където участва в неформалната среща на държавните и правителствени ръководители на ЕС.

Премиерът Борисов отбеляза, че на вчерашното оперативно заседание на кабинета е било обсъдено разработването на стратегия от правителството, така че страната ни да има позиция, ако един ден се стигне до тази тема.

Още по темата

"Към днешна дата има една позиция и тя е ясно изразена от представителите на управляващото мнозинство в Европейския парламент. Раздвоението се явява в БСП", напомни премиерът Борисов.

Късно снощи той обяви от Залцбург, че на вчерашното заседание на Министерския съвет не е имало точка, касаеща евентуални санкции към Унгария.

"Колегите Симеонов и Каракачанов поставиха на обсъждане, ако един ден, след две години, се стигне до такова решение срещу Унгария, ние като правителство да се обявим срещу наказанието за Унгария в частта за отнемане на глас. Няма драма, няма нещо, което да е решено", добави премиерът и допусна, че може би Унгария трябва да направи корекция в политиките си в някои отношения.

Днес министър-председателят подчерта още, че по време на неформалната среща на лидерите в Австрия е била повдигната темата за необходимостта от създаване на корпус за реакция както при бедствени ситуации, така и за предотвратяване на нелегално преминаване през европейските граници на мигранти.

Премиерът отново акцентира върху важността на споразуменията с трети страни и посочи позицията на България по отношение на спирането на потока на нелегални мигранти към Европа.

"Обявил съм се за подкрепа за работа с Африка, споразумението с Турция работи и България е добре. Важно е другите страни - Италия, Португалия, Гърция, да имат подкрепа на границите. В България това, което сме казали, сме го доказали", категоричен бе Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
7
 
4
 
! Отговори
Херо преди 5 години
Добре, че е Борисов да ги стяга тия разпасаните бесепарски жмясове! Хубаво ги действа, защото има топки да се справи с тях! Продължаваме напред!!!
104
5
 
4
 
! Отговори
Яфката преди 5 години
Хайде скъпи червени ***, и дайте по един палец надолу, ако искате да ви храча у кривите гърла! Защото вие го заслужавате!!!
103
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Факт е, че Нинова и Радев са една неуспешна и провалена опозиция. Саморазпускане на червената *** заедно с Радев марионетката да стават и да се махат! Ще се направим, че никога не са съществували!
102
5
 
6
 
! Отговори
ОСТАВКА веднага преди 5 години
Борисов на връщане да прескочи до Германия и да си прибира неквалифицираните Консули към България , не вдигат Тел. и нищо не разбират от Германски Документи
101
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Австрия и Белгия са поискали спиране на всички евро средства към България, заради безконтролна корупция, облагодетелства не на олигархията и спазване на законите само по документи.
100
1
 
2
 
! Отговори
Уфи преди 5 години
Този Виц вече не е смешен, нямам толкоз вишки и матраци от РекламаТа;) Да хареса постановката по Валери Петров с участието на Касииел Ноа Ашар?
99
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА ПОДКРЕПЯШ БОРИСОВ , ВЕЧЕ Е Е РАВНО ДА ПОДКРЕПЯШ И ПРИЕМАШ БЕЖАНЦИТЕ
98
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бориската е върти-газо политик на всички е ясно че вече е минло
97
16
 
3
 
! Отговори
Орбан преди 5 години
Тази драма наистина я направиха комунисти и русофили,понеже в лицето на Орбан припознават техен човек,който ще разруши ЕС. Това обаче едва ли ще стане! Колкото и да не харесваме Бойко,позицията му е правилна!
96
3
 
14
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Май към списъка с психични отклонения на Бай Тиквонии, трябва да добавим и шизофрения. Тя поне ще обясни как едно създание може да страда от егоцентризъм и в същото време да има толкова ниско самочувствие и да страда от комплекс за малоценност. Боко, пий си хапчетата! А от лудницата - приберете си питомника, че съсипа държавата! Затова за депутат или министър - първо психотест (99% от сегашните ще отпаднат на него)!
95
2
 
16
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Страх ли надушвам в подобна (липса на) позиция? Премиерът-слънце не смее да лае срещу господарите си, но, от друга страна, дори на него май му е ясно, че българският народ подкрепя унгарците и Орбан. Абе кво ти подкрепя - възхищаваме се от тях!
94
3
 
13
 
! Отговори
Голям смях преди 5 години
Бойчето направи разногледи собствените си поддръжници. Вчера е говорил едно, а днес прави друго. Да ги съжали човек тиквите и измислените и лъжливи патрЕоти.
93
3
 
14
 
! Отговори
М даа преди 5 години
ГРОБ - МУТРИ УПРАВЛЯВАЩИ БЪЛГАРИЯ А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ПОДЧИНЕНИ НА МЕРКЕЛ - ОРБАН ГЕРОЙ НА СВОЯТА СТРАНА КОЙТО ЗАЩИТАВА СВОИ ИНТЕРЕСИ А НЕ ЧУЖДИ КАТО НАШИЯ ГЬО+ВЕРЕН..
92
1
 
6
 
! Отговори
Хюго Бос до 109 преди 5 години
Депутатите могат да гладуват както сди искат, но накрая е важно как ще гласува правителството. Ско Герб лъжат, както винаги- едно говорят тук, а друго в Брюксел- няма значение как гбласуваст депутатите им. А това как гхладуваст БСП и каск гжласуваст ПЕС хич, ама хич няма значение, защото не са те управляващите, не тяхното решение има з,начение. Герберската ти капацина схвана ли сега колко неадекватно сде изказа еднобуквеникът ти?!
91
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Найстина унгарска драма в България е зле но двойна позиция, която е резил в Европа си е много добре, ако е решил да им прави водевил.Их че комедия.Нас пак никой не ни пита, а ние пак бързаме да се натресем в конфликта.
90
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Треа си умствено недоразвит че да гласуваш за ГРОБ!
89
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смърделите от бсп за пореден път искат да кажат на бялото черно и затова на власт на кукувицата лято. Че депутатите на ГЕРБ в Европа гласуваха против санкции за Унгария а тези на бсп се покриха (демек гласа им отиде за така работи ЕС) а сергейчо лично натисна за. Че партньорите ви от дпс с които ще управлявате до един гласуваха за
88
4
 
27
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Президентът Радев определено е прав, че българското правителство има една позиция за Унгария и Орбан в България, и друга - в Европейския съюз. И ето ти го: точно днес, по новините Бойко разправя, че ГЕРБ е на странатана Орбан, а в Австрия разправя съвсем друго:" Няма драма, няма нещо, което да е решено", добави премиерът и допусна, че може би Унгария трябва да направи корекция в политиките си в някои отношения". т.е. виновен е Орбан, да се коригира.
87
3
 
23
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Баце май страда от РАЗМНОЖЕНИЕ на личността-иска да е едновременно Орбан,Меркел,Ердоган и дори Путин*!Ама накрая е едно няма нищо,слуга на неведоми тъмни сили.Тъмни,тъмни-колко да са тъмни?Току светнат с някоя бизнес-придобивка,като Цветелина Бориславова,да кажем.*Напоследък и Тръмп.
86
2
 
18
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
не схванах логиката на казанато но той е известен с подвий опашка навиците си в чужбина и величието и перенето си след като се върне в БГ става най велик на земятаслед това пак иде при мамче меркел и пак подвие като кутре опашка после пак си дойде в БГ и пак се наежва че е велик и от него само него зависи света и мира,после пак до европа да му свият перките и после пак у нас да почеше его за величие....и така до края на света