Партия на Румен Радев? Едва ли, по-скоро ще оглави БСП

Дебатът за оставките се превърна във вот на недоверие
Обновена: 20 сеп 2018 22:09 | 20 сеп 2018 21:52,
188


Тримата нови министри в кабинета "Борисов" 3 от днес са факт. В креслото на Валентин Радев като министър на вътрешните работи вече сяда Младен Маринов, Росен Желязков вече е транспортен министър, а регионалното ведомство пое Петя Аврамова. Рокадите в кабинета бяха предшествани от дебати, които продължиха близо три часа. На тях не присъства премиерът Бойко Борисов и вече бившите министри.

Дебатирането на оставките отново изостри напрежението в залата и отново се стигна до нападки и искане на оставки. От БСП и ДПС разкритикуваха работата на целия кабинет и поискаха предсрочни избори.

В студиото на "Денят ON AIR" журналистът Евгени Петров нарече политическия ден "класика в жанра". Според него дебатите за новите министри са се превърнали в дебат за вот на недоверие.

По думите му класиката беше и в поредната словесна престрелка между премиер и президент.

"Днес Борисов директно го призова да си направи партия, да спечели изборите или ако не направи партия, да оглави БСП", каза още Петров.

Журналистът изрази скептицизъм относно евентуална нова партия, чиито лидер да е президентът Румен Радев. Пред Bulgaria ON AIR Евгени Петров сподели мнението си, че е по-логично президентът да оглави БСП след време.

"Президентът просто не може да разбере какви са неговите функции по конституция. Изобщо не му е работа да дава оценки за министри", добави още журналистът.

Според Евгени Петров Румен Радев трябва да изразява единението и предстоят още търкания между премиер и президент, защото Радев ще трябва да подпише указ за нов главен секретар на МВР и нови посланици.

"На президента тази дреха вече му е тясна, той иска политическа изява, непрекъснато говори с политически език - това е проблемът", каза още Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
0
 
! Отговори
Друго е: преди 5 години
Та, казвам ви, друго е: Г-н Радев и сега, с всичките си реални пълномощия, единствено критикува беззъбо...
170
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е няма как да го оглви БСП когато и да е. Това ще е пълна излагация - ще докаже, че всичките му изяви като президент не са били независими, а като аватар на БСП в президентството.
169
1
 
0
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Всъщност Радев трябва да е благодарен на мамата на нацията и опитите да и намерят място за изява.
168
5
 
1
 
! Отговори
Болшевик преди 5 години
Народът е казал: "Пази Боже сляпо да прогледа!" . На зеления чорап му сложиха в ръцете длъжността президент ,но човекът си е с капаци -военен чорап , с капаци на очите. Какво да прави човечецът - слуша каво му шепнат отстрани и повтаря като папагал. Наистина Господ го е пропуснал когато е раздавал акъл! Вижда се ясно! Добре,че е само фигурант в държавата!
167
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората имат много повече доверие на президента,отколкото на управляващите,факт.И въпреки троловете тук,които се опитват да го окалят.Хубаво е и че има собствено мнение.Иска им се на герберите неодучилата РАПФАГаджийка Цецка,която да им върви по гайдата,но такава персона е неподходяща за президент,да не кажа дори срам.
166
5
 
8
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Анонимен 149 Каквото БЕШЕ управлениета на Борисов...Чакай бе , защо беше? Много бързаш да отпишеш Борисов.Чака го още един мандат и след това президент.Любимец на народа. А ти се мечтай за БСП и Корделка. Всеки с акъла си.Кво да праиш? Съдба!
165
2
 
7
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Радев ще си взима заплатата и пенсията докато е жив. Не му трябва никаква партия , най малко па БСП.Пет години на климатик и после шапка на тояга.
164
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе румба за чий ти е нова партия Та волен отдавна е създал твоята.партия на червените ескадрони.само за кинтите трябва да се разберете
163
5
 
12
 
! Отговори
Стига с този Радев, преди 5 години
дребнав и заядлив бивш военен- не е случайно, че в западния свят не се избират бивши военни на толкова високи позиции! Просто не са широко скроени !
162
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
факта че всички говорят за генерала Радев , е достстъчно признание колко достоен човек е!
161
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СтанинскиСтатията е за президента, затова коментираме него, когато влезем в статия за премиера и на него няма да му се размине. Ти защо си толкова пристрастен?
160
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех, Гендо, с каква жизнерадост и дръзновение громиш "врага", издигаш хипотези, после си разсъждаваш по тях ... Помислих, че са върнали чл.1! Спри се малко, твоето избива на болшевизъм, достоен за "Народна младеж"! Не усещаш ли, че след всяка твоя "оценка" рейтингът на Радев расте?
159
3
 
5
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До станински. Дай сега доказателствата за мутрата и "доказания" престъпник. Той и Данчо ментата се изхвърли така в парламента и после се наложи да се извинява публично пред всички като му заведоха дело за клевета. Ти може да си следващият.
158
3
 
15
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
Колко ли ще струва един DOLAR , ако Авиатора вземе властта в България????
157
11
 
16
 
! Отговори
слаб президент преди 5 години
Президента трябва да излъчва безпристрастност. Той е президент на целия народ. Трябва да бъде център на уважение и стабилност.За съжаление това не му се отдава и затова се опитва да измести въпроса от своята неспособност да се справи към лични нападки.Още три години ще трябва да го търпим.
156
2
 
8
 
! Отговори
светъл пример преди 5 години
Значи използвалият служебното си положение за медийна реклама, бял пиар, известност и пропаганда препоръчва същото на президента... Дал е светъл пример. И от това държавата цъфна и върза от далеч пред Румънците по доход отидохме безнадеждно назад... Щото тая пропаганда тоя светъл образ после се изплаща на финнасиралите го. Няма безплатен обяд. А както е видно по президента нонстоп се лее черен пиар а и едвам кретащи триколки се записват забързани, летят направо. Който е виждал с колко се движи т
155
15
 
11
 
! Отговори
Станински преди 5 години
Стига сте плюли по президента бе *** ! а41439президента, такъв бил,онакъв бил, а не ви пука че ви управлява мутра и доказан престъпник !
154
7
 
14
 
! Отговори
Ей тии! преди 5 години
Вербуваният за доностник на руските служби да си обира крушите и с чемадана на вакзала и право в Маскве!
153
13
 
17
 
! Отговори
Немедлено! преди 5 години
Импийчмънт за ***-прецедент!
152
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президента Радев би следвало да напусне, след като всеки ден прави само гафове и грешки. Румбата да се маха, ние ще се направим, че никога не го е имало, тази рядка издънка.