Радев поиска: Да преосмислим образователната ни система

"Вярвам, че човечеството е ковач на собственото си бъдеще"
Обновена: 21 сеп 2018 18:45 | 21 сеп 2018 18:43, Красимир Ангелов
30
Радев поиска: Да преосмислим образователната ни система
Снимка: Президентство

Важно е да преосмислим философията в образователната ни система, да преосмислим начините, по които предаваме нашите ценности на младите ни хора, заяви президентът Румен Радев, който отличи младежи, постигнали за първи път у нас златно ниво в международната младежка програма "Награда на херцога на Единбург – България".

В изказването си президентът постави въпросите доколко успяваме да приобщим младите към тези ценности, доколко успяваме да ги приобщим към процеса на познание и доколко създаваме среда, в която този процес на познание, на самоизграждане, е достатъчно забавен и емоционално привлекателен за тях.

Президентът посочи, че програмата стимулира младите хора да си поставят високи цели и високи амбиции, които сами формулират. Тази програма кара тези млади хора да бъдат много по-отговорни за собственото си бъдеще, сами до контролират това бъдеще и по този начин да допринасят за напредъка на цялото ни общество, отбеляза държавният глава, цитиран от своя прессекретариат.
 
По думите на Радев в днешно време на нашата планета има близо два милиарда младежи и всички те са изправени пред предизвикателства, непознати на поколенията преди тях.

Малко по-късно Румен Радев присъства на церемония по отбелязването на Международния ден на мира пред Паметника на Незнайния войн в София.

"Вярвам, че човечеството е ковач на собственото си бъдеще. Бъдеще, в което мирът няма алтернатива, а съхраняването на крехкия дар на разбирателството се превръща в обща отговорност и споделена задача", бе част от поздравителния адрес на държавния глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
Маленакисчето преди 5 години
Господин президент,пише ви учител,за когото тази професия е дар.Трябва да има нови изисквания към директори,инспекторати и родители.В момента нищо не е на мястото си.Цари страх,безобразия и липса на качество.Децата знаят,че наказанията са фиктивни и всичко се повтаря ежедневно.Учениците от горен курс масово не посещават учебни часове.Учителите са с вързани ръце от директори и инспектори.Загиваме Господин Радев,загиване.Помогнете!!!
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господин президент прав сте но за това няма пари.Вижте българското образование сега немското сега пак българското сега пак немското българското е пред закриване и отиваме към умствена смърт.Ако българското образование ще е с даскали като оная с БАлгарията по-добре да си спестим пари и да го закрием и да ги дадем за нещо по-смислено, примерно нов блок на АЕЦ Козлодуй, пък и вече Бойко официално каза че образовани не му трябват, били му трябвали общи бачкатори.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ- ТОВА ЗА КОЕТО ГОВОРИТЕ Е МНОГО, МНОГО СКЪП ПРОЦЕС- ПОГЛЕДНЕТЕ ДЪРЖАВИТЕ В ЕС КАКЪВ ПРОЦЕНТ ОТ ВП ОТДЕЛЯТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО СИ, СЕГА ПОГЛЕДНЕТЕ КОЛКО Е ВП- А СЕГА ВИЖТЕ И У НАС. КОГАТО НАШЕТО ОБЩЕСТВО ОСЪЗНАЕ КАКВО ТОЧНО ИСКА ТОГАВА МОЖЕ БИ ЩЕ СЕ СЛУЧИ НЕЩО. НЕ МОЖЕ УЧЕНИЦИТЕ ДА БИЯТ И ТОРМОЗЯТ УЧИТЕЛИТЕ СИ, А ТЕ СМАЗАНИ И НИСКОПЛАТЕНИ ДА ИСКАТ НЕЩО ДА СЕ ПРОМЕНИ. ЗАПОЧНЕТЕ ОТ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН МИНИМУМ ЧАСОВЕ В ДГ - АМО МАЙКАТА НЕ РАБОТИ- ЗАДЪЛБИТЕЛНИЯ ПРЕСТОЙ- 4 ЧАСА- ТАКА Е В ЕС
22
3
 
2
 
! Отговори
Уау преди 5 години
Само да питам . Този *** , има ли нещо от което да не разбира ? Всеки ден ръси мозък по всички въпроси .
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаш по-добро образование- свикай кръгла маса или Консултатиевн съвет с лидерите на партиите около идеята - как да подобрим образованието..... А не раздавай готови оценки
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да даваш оценки, свикай консултативния съвет работи за националната сигурност, работи за реформи, търси съгласие между всички партии, използвай правото на Вето, когато става дума за бюджета, обаждай се по-нарядко, но по-на място не се заяждай на дребно, търси чужди посланици за да не си в изолация.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе Радев ти като си толкова отворен, защо не коментираш какво направиха твоите хора за Образователната система. Нещо ти е лесна да даваш оценки, а предложения как да излезем от тинята не даваш.
18
0
 
2
 
! Отговори
Бай УЙ преди 5 години
До 4 Многознайко, преди детето да пападне в образователната система, то живее в НЯКАКВО "семейство" /а познай, защо го сложих в кавички/ Та...промяната трабва да започне от семейството, ама ...няма как!
17
4
 
7
 
! Отговори
Балонче с хелий преди 5 години
Радев е въздух под налягане. Не е достоен да се нарече лидер на българите, в него няма духът на Левски и Ботев! Поредната мижетурка заработваща рубли, за разлика от предната лапаща долари!!
16
6
 
7
 
! Отговори
Радев, ти си... преди 5 години
Радев, ти си като фамилията на руския президент! Даже Мухобойко е по убедителен от теб! Ще видиш втори мандат през крив макарон! Светлана Дончева е в пъти по,, мъж"от теб, жалък си!
15
2
 
0
 
! Отговори
;-) преди 5 години
До Тоя кат ОняНа Оня Тоя може само да му диша пушилката.
14
4
 
6
 
! Отговори
Тоя кат Оня преди 5 години
Радев ще достигне Плевнелиев по тъпизми! Жалко, че му се доверих, сбърках!
13
3
 
4
 
! Отговори
Бахмааму! преди 5 години
Ама какво да очакваме от генерал на два самолета, никога не водил истински битки, знаещ само да се оплаква от началниците си за резултатите от собствената си некадърност. И сега това велико чудо на коминтерна го направихме президент! Ами ще си го търпим! Боже, какъв ***!
12
1
 
12
 
! Отговори
Стига простотиии!!! преди 5 години
Ти президенте стама нямаш ли? Дребнотемие словоблудзтво, просто си оправдаваш огромната заплата!!! Виш какво, главно командващ си, армията е с теб, почни по малко да вършиш някаква работа! На първо време народа ще е доволен да вкараш в затвора политици, доказали се като крадци! Вторият проблем е с ***, не работещи, живеещи от помощи и престъпления! Обикновенните хора българи страдаме от тях! Свърши тая работа и ще останеш като най добрия политик направил нещо за България след Живков!!
11
2
 
3
 
! Отговори
Ццц преди 5 години
Айде бе
10
3
 
8
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Радев само скача от тема на тема. Подшушне му някой нещо и той издрънка една купчина лозунги в медиите.
9
3
 
7
 
! Отговори
Даскала преди 5 години
Президента вече преосмисли образователната система и даде личен пример: омъжваш се за генерал и той те назначава на тиха служба. Образованието не е важно.Поправка: може и да не се ожениш, стига генерала да е задоволен.
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идеята е добра, но не разбрах какви екипи от мъдреци събра, а задача постави ли, и какви действия предприе, за да покаже на народа Български, че има и по добра система. Няма да стане само с приказки по медиите, трябва работа, по организиране на потенциални бъдещи, отговарящи за образователната система.Продължава генерала да се държи като консултант, на собствения си народ. Едно в едно с съветниците си. А да предприема действия на него се полага. Стига е бил рупор на подсказвачите си. Малък е
7
10
 
4
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Оставка за шофьора на селскостопански самолет. Моят Президент е Росен Плевнелиев!
6
4
 
8
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
И Радев като Корнелия , искат и искат.А дайте и вие най после нещо де.