Нинова не забравя, поздрави за Септемврийското въстание

Зове за почит към загиналите в антифашистката борба
Обновена: 23 сеп 2018 16:46 | 23 сеп 2018 16:20, Камелия Цветанова
198
Нинова не забравя, поздрави за Септемврийското въстание
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова не забрави преврата на комунистите от преди 95 години.

"Днес е 23 септември. Почитаме онези мъже и жени, които дадоха живота си в антифашистката борба, които са били водени от чисти идеи и са мечтали за справедливо и солидарно общество, за благоденствието на всеки човек", написа тя в социалната мрежа Facebook, цитирана от пресцентъра на партията.

Още по темата
"Никой не е забравен, нищо не е забравено"- ни задължава да сме непримирими днес към всяка проява на фашизъм, на насилие и на разединение, посочва тя.

Септемврийското въстание от 1923 г. е организирано от Българската комунистическа партия (тесни социалисти) под натиск от Коминтерна, като опит за сваляне на режима на Демократическия сговор, установен с Деветоюнския преврат.

В него се включват също така леви земеделци и анархисти. Въстанието е насочено към "установяване на работническо-селско правителство“ в България.

Септемврийско въстание като понятие е наложено от българската марксистка историография.

Съвременната историография, като отчита организацията, мащабите и резултатите, характеризиращи септемврийските събития от 1923 г., ги окачествява като Септемврийски бунтове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
1
 
6
 
! Отговори
Кина преди 5 години
Едно от многото им престъпни деяния от миналия век и имат наглостта да искат почит към уродливото им поведение ! А тогава , в интерес на истината "великите" организатори на безредиците(спонсорирани отвън) спасиха мизерните си кожи, панически бягайки в чужбина.
174
2
 
5
 
! Отговори
смях в залата преди 5 години
Пролетарии от всички страни - извинявайте!На свръхбогатите въобще не им пука за пролетариите.Просто Нинова има фикс идея да си купи остров не къде да е а в Гърция. И сега прави всичко възможно да се докопа до обществените средства с едничката цел - да злоупотреби. А на такива измислени "антифашисти" ще им залепне стомаха на гърба от глад ако дойде някой Жан Виденов .
173
1
 
5
 
! Отговори
безпартиен преди 5 години
Като чуя за БСП и изтръпвам от ужас ако дойдат на власт. БСП това са Орешарски, Виденов, заплати по 3 долара на месец, купонна система и режим на тока!От БСП имам по голям страх отколкото евреите от Хитлер!По времето на Виденов цяла България беше един голям концлагер. А по времето на Орешарски единствените печеливши бяха полицаите защото им платиха извънредният труд (побоите над протестиращите). Ако искате всичкият този ад да се върне гласувайте за БСП!
172
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИдеолокАма все пак,предпочитаме БСП,а не дикатурата.
171
4
 
10
 
! Отговори
Идеолок преди 5 години
До ало прокуратуратаКакви идеологии,бе чичаци.Каквото и да си говорим,винаги става въпрос за пари.Борбата е за хляба и суджука и кой да го яде.То си личи вече.
170
3
 
8
 
! Отговори
ало,многознайци преди 5 години
Вместо да съдите другите,що не се погледнете в огледалото-ще се пръсне от дебелите ви шкембета.Управляващите са поразяващаа ръка и те трябва да бъдат съдени.Опозицията разполага само с безобидно ръмжене,от което нищо не зависи.Не,че не ви е ясно, ама те така-да се праим на интереси-като Тома рогатия и Антошка кокошка..
169
6
 
15
 
! Отговори
ало прокуратурата преди 5 години
Лъжливата Нинова поздравява онези които се опитаха да предизвикат гражданска война в България по примера на Октомврийската революция в Русия.Няма по-варварски режим познат на човечеството от комунистическия.Нинова трябва да бъде подведена под съдебна отговорност за пропаганда и опит да реабилитира престъпни идеологии.
168
2
 
14
 
! Отговори
Миков преди 5 години
Другарки Нинова,вашата пиарка- една млада русолява..дама,дадоха я с чисто ново БМВ - откъде накъде тази крехка възраст е събрала пари за това луксозно возило,с цена над 60 000 лева?? Не ви ли е НЕУДоБНо най- малкото? А вие плацикат ли се в басейна на Спа хотелчето? Видяхме д-р.Свиленски ..как изпи с поглед пухкава Деница Златева..плацикат се в басейнчето...играха си под водата на чичо Доктор...
167
4
 
1
 
! Отговори
Скитник преди 5 години
Ти кога живя при комунизъм?
166
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бита карта! От другата година няма да я има в Партията! Ще и бият шута за всички глупости напоследък!
165
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безочлива ***!
164
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарката Корнела Костова от СДС по настоящем главен секретар на БКП с корени от северозападНАЛА БългарияНЕ Е СЛУЧАЙНО ЧЕ Е СЕВЕРОЗАПАДНАЛА/ е горда че дедАи дигнАл въстание против фашизъма оше преди Мусолини да го е измислИл,ТЕ ТАВА Е!!!
163
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХАХАХА,ей ниновице ударихте дъното сЕстро,Италия трябва да плаща на България ПАТЕНТЕН ДАНЪК ЗА ИЗОБРЕТЯВАНЕТО НА ФАШИЗ-Ъ-МЪ според МУЛТИМИЛИОНЕРИТЕ ОТ БКП/ШиРОКО СКРОЕНИ ЦОЦИАЛИСТИ/ХАХАХА.КАК НЕ ВИ Е СРАМ ***,А ТИ СПЕЦИАЛНО СЕДЕСАРКЕ ДЕТО СИ СКАЧАЛА И ВИКАЛА КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН КОГА СТАНА ТАКАВА ВЪРЛА АНТИФАШИ-С-КА ***...ЕГАТИ НАГЛЯРИТЕ,ЕГА СИ И МУ И ЧУДОТО.Мусолини репа да яде,а па във филма за Иван Кондарев КОМУНИСТИТЕ ВИКАТ,НЕКА СЕ ТРЕПАТ ГРАДСКАТА И СЕЛСКА БУРЖОАЗИЯ а сега "антифашистко"било
162
4
 
15
 
! Отговори
Димитър Караманов преди 5 години
Довършвам от преднияда се пишат македонци и т.н. Тази партия трябва да бъде изтръгната от България. Ние на тъпите руснаци война не сме обявили. Не може да има паметници на някой който ни обявява война. Затова сме на това положение.
161
4
 
12
 
! Отговори
Димитър Караманов преди 5 години
Да ги поздравим и за Ньойския договор де Стамболийски го подписа и те там и заради това е въстанието. Да не забравим и надписите де са се били за мандри и други простотии. Да Уточним след потушаването на въстанието де е България. Защо ни учеха, че след 2 рата световна война е 3-та катастрофа, а Южна Добруджа е върната и да не казвам на кой така че тъпата Комунистическа демагогия няма край. Искам да им благодаря лично от всичките мои роднини, които за съжаление не са живи, са били накарани да се
160
3
 
2
 
! Отговори
23 IX 1923 преди 5 години
bg top
159
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои пак се размчтаха за комунизъм при ясните исторически факти, че той може да дойде и да се задържи само чрез терор над населението и задължително завършва с икономически крах и мизерия за населението. Комунистическото ръководство обаче винаги доре се обогатява и докато е на власт и след това. Колкото и да са нагли и прости последните , винаги се намират още по-прости които им се връзват на лакърдиите като изкуфял пенсионер на телефонен измамник.
158
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами Курнеля да вземе да поздрави и близките на жертвите от атентата в църквата "Св. Неделя" или десетките хиляди разстреляни и ограбени непосредствено след 9.09.1944г....... или да се извини. Говоря и аз глупости - комунистите никога не се извиняват за престъпленията си. С носталгия си спомнят за времената, когато са ги извършвали и се надяват тези времена пак да дойдат.Нали затова празнуват 9-ти Септември, защото тогава започват да убиват и да грабят.Какво да очакваш низши духом атеисти.
157
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАз нямам нищо общо с комунистите,но статията е лъжа,защото земеделците от БЗНС вдигат въстанията,останалите само солидарно се включват към тях.Въстанието не е организирано от комунистите.
156
23
 
16
 
! Отговори
До журналята преди 5 години
Плюйте колкото искате, но няма нищо по-добро от комунизма за обикновените хора. Колкото и години да манипулирате простолюдието, няма как да скриете истината, защото младите хора все повече четем и се просвещаваме. В България няма независима журналистика. Всички сте подчинени на Капитала. Само си мислите, че като получавате сравнително добри заплати и сте свободни. Горко Ви - много се лъжете. Вие носите най-голямата отговорност пред народа за положението, в което е страната.