България и САЩ имат да обсъждат доста теми, смята европеист

Вихър Георгиев с коментар за срещата между Бойко Борисов и Доналд Тръмп
Обновена: 24 сеп 2018 22:23 | 24 сеп 2018 22:16, Анисия Иванова
28

Премиерът Бойко Борисов и американският държавен глава Доналд Тръмп заедно на форум за борба с наркотиците. Двамата се срещнаха в Ню Йорк, където българският премиер участва в срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне с проблема с наркотиците", организирана по инициатива на Тръмп.

Днешното събитието е част от програмата на 73-та сесия на Общото събрание на ООН.

"България и САЩ имат доста теми, по които могат да си говорят. Може би едни от тях са сигурността и Западните Балкани. Това са взаимни приоритети", категоричен е европеистът Вихър Георгиев.

Експертът коментира и събитията около Brexit.

"Имаме сигнали за нови избори във Великобритания през ноември. Лейбъристите мислят дали да не предизвикат бързи предсрочни избори, за да яхнат вълната на недоволството във Великобритания. През последните дни правителството на Великобритания започнаха да публикуват най-различни статии относно изхода на държавата от ЕС. Властите се опитват да предупредят гражданите какво предстои", коментира още Георгиев в "Денят ON AIR".

Според него Великобритания иска да ползва всички облаги на вътрешния пазар на ЕС, но да не плаща никакви такси.

"Тереза Мей прекрасно знае какви са вариантите за Brexit - единият е "твърд Brexit", другият е "по-мекият" вариант. Този проблем обаче е доста сложен, защото дори в самата управляваща партия не знаят какво искат. Мей прие един пост, който е много неудобен в момента, но все пак тя успява да лавира горе долу между мненията в партията", допълни европеистът пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
САЩ в лицето на президент Тръмп да обсъжда с Б.Б. много теми - това звучи несериозно! Има си посолство на САЩ в София на Козяк 16 за тая цел. Само че то не обсъжда, а нарежда.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На този младежките пъпки не са му минали, а пък ще се сцепи акъл да дава.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България и САЩ имат доста теми, по които могат да си говорят. Може би едни от тях са сигурността и Западните Балкани. Това са взаимни приоритети", категоричен е европеистът Вихър Георгиев.----------------САЩ ще си свършат работата в Западните Балкани и без България. Въобще нсямат нужда от България. К`во има да си говорят, те на нас само заповядват.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това,1 което казва този виден европеист го пише по вестниците от две седмици. И той го е чел от там, и аз.
15
0
 
1
 
! Отговори
ЕВРОПЕИСТ преди 5 години
Премиерът Бойко Борисов и американският държавен глава Доналд Тръмп заедно на форум за борба с наркотиците. Двамата се срещнаха в Ню Йорк, където българският премиер участва в срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне с проблема с наркотиците", организирана по инициатива на Тръмп.....................................Това е ФАЛШИВА НОВИНА. НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ. ПРОСТО БОРИСОВ ПРИСЪСВА НА ФОРУМА, ЗАЕДНО С ОЩЕ 1000 ДУШИ. ВСЕ ЕДНО ДА КАЖЕШ, ЧЕ КАТО СИ БИЛ НА КОНЦЕРТ В АРЕНА А
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако въобще се срещнат двете тикви, темата ще е делото Магнитски и как тиквуна да излезе от срама
13
1
 
4
 
! Отговори
от сиднеиAaвстралия преди 5 години
Живял съм в западна европа много повече от тоя "европеист" следователно аз съм аристократ значи а може и цар
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой го не бръсне Бойко за слива. Ходи на протоколни срещи из ЕС и си мисли, че някой му се връзва. Помня навремето превеждат писмо на Камерън: "Скъпи Бойко Борисов...", явно и РR-ите му не са виждали писмо написано на английски преди това, та коментират като гробари археология. Стандартни протоколни изрази превеждат.Тогава How do you do?- All right!Сигурно се превежда: Как го правиш?- Винаги на дясно!
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко е последният човек, който ще бъде допуснат да говори с Тръмп. Едва ли има толкова пари да си плати за такава среща. Порошенко, дето е милярдер, имаше пари за едно ръкостискане и 2 снимки. Вярно, че Бойко обира българските еврофондове доста по - отдавна, но 1 милярд е много нещо. Едва ли е крал чак толкова.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Английските тарикати...................знаем ги тях!!Дъртата кралица-рептилка Елизабета Вторая жива ли е още или пукна??Сега показват нейна двойница..............според мен!!!
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докога ще има визи за българите, които искат да пътуват за САЩ???
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До VИ аз мислех, че не съм купувал нищо британско, но то се крие в други по-големи неща. Скоро една кола правеше проблем и счупеният "гад" си беше баш Made in England-бяха сложили бронзова втулка, а не лагер-като в немския аналог на същата кола. Такова пестене се прави...Едно време правеха хубави walkie-talkie, а на север уйски...абе има какво да продават
7
1
 
9
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Перчемът му е написал всичко, тиквунът е кимнал с глава, в знак на съгласие - и ето, разбрали се. Оня е ясен- който не говори английски , не се занимава с него!
6
1
 
20
 
! Отговори
Присъствал преди 5 години
Каква среща бе -едно ръкостискане за 0,67 секунди и Тръмп му обърна гръб като видя че не знае бъкел английска дума. Б.Б. Е позор за България
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имали сме теми за разговор, но на какъв език да се води разговора и на какво ниво? Как си въобразявате, че този телепортиран дънер ще бъде допуснат да разговаря? Освен, че не знае езици, той не умее да разговаря! В зависимост от ситуацията или само слушка или сам си говори!
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Вихър Георгиев с коментар за срещата между Бойко Борисов и Доналд Тръмп"?????Каква среща бе????????Вие тотално ПОЛУДЕХТЕ!!!!!!Тиквата отиде да иска автограф от Тръмп а тези го обявиха за среща.СМЕШНИЦИ и МАНИПУЛАТОРИ сте вие!!
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пореното платено *** на Тиквата и Цвинокио.СМЕХ!
2
0
 
18
 
! Отговори
Сега преди 5 години
Да има какво да им кажем,вън от България.
1
0
 
18
 
! Отговори
българина преди 5 години
тема номер едно, да си махнат базите, америка срещу България, бхк, ообщество, цру агентите от всички министерства и да спрат да подкрепят сепаратистки етнически партии дпс дост и бъдещите ци га нски такива.