Борисов към дипломатите: Никой не ни поиска информация!

Нито едно от посолствата у нас не се е свързало официално с властите
10 окт 2018 16:52,
70
Борисов към дипломатите: Никой не ни поиска информация!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов е изразил недоволството си от международните реакции по случая с убитата в Русе Виктория Маринова по време на днешната си среща с представители на Дипломатическия корпус у нас. Това коментираха източници от правителството пред БНР.

Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов информираха дипломатите за хода на разследването на убийството. В срещата в Министерския съвет участва и вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Още по темата

Борисов е бил недоволен и от факта, че нито едно посолство в България не е поискало официална информация, а в същото време са правени негативни коментари за страната ни и за работата на властите по случая.

По-рано днес на съвместна пресконференция в Министерски съвет Борисов също изрази недоволство от реакцията на международната общност.

"Тъй като знам, че сега в Брюксел доста хора ме гледат, аз умишлено разговарях с тях през тези дни, защото очаквах, че това, което са ни учили - да не се обвинява никой до категоричното доказателство, че това е виновникът. Те ни разсипаха", заяви премиерът на брифинг сутринта.

На срещата с дипломатите Борисов е заявил, че е готов да отговаря на всякакви въпроси по случая на следващия европейски съвет.

Заради международния натиск върху страната ни, за да не се попречи на същинската работа на органите на реда, в последните дни МВР било принудено да съобщава фалшиви версии за разследването, обяснил още премиерът пред посланиците.

На днешната среща нито един от тях не е отправял въпроси към представителите на властта. След края й посланиците не коментираха темата и пред журналистите в МС.

По-рано днес на извънреден брифинг официално беше съобщено, че 21-годишният Северин Красимиров е задържан късно снощи в Германия, по искане на българските власти. Той е заподозрян за убийството на Виктория Маринова, разследването по случая продължава, но мотивите за престъплението най-вероятно не са свързани с работата на жертвата. На брифинга премиерът Борисов се изказа остро за прибързаните реакции у нас и в чужбина по повод убийството на журналистката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
0
 
! Отговори
До 59 преди 5 години
Виктория Маринова заплати най-висока и ужасна цена за своята работа. Дали е имала журналистическо образование или не вече няма значение. Дали нейните съграждани ще намерят смелост да кажат добра дума за нея или не, има значение, но не за нея, а за тях. Никола Фичев - Уста Колю Фичето също не е имал диплома нито за строителен инженер, нито за строителен техник, но делата му го правят Строител.
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИНТЕРЕСНОТО Е, ЧЕ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ СЕ РАЗНЕСЕ НОВИНАТА, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ УБИВАТ ВОДЕЩИ ЖУРНАЛИСТИ И коментираха, коментираха...И какво от това, че някой щял да се извини, като момата вече не е честна?
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голямата мъка на Борисов е, че "приятелите" му които постоянно прегръща и целува страстно, веднага го изоставиха и се изказаха многократно и гневно по повод на убийството. Всички комисари, министрър председатели, лидери на партии и пр. го идоставиха моментално и започнха да плюят. При това всички повтаряха, че Вероника е разследвала корупцията на управляващите.Ей това е мъката на борисов, че никой не му вярва и веднага му забиха ножа в гърба.А и гробното мълчание на посланиците вчера е знак,
59
4
 
8
 
! Отговори
441115 преди 5 години
На каката няма да и дръпнат нищо,тя още не е на килимчето.Ама Резила за Баце е голям.Нали не си мислите ,че ония на Запад верват на Баце?То тук не му верва никой,та камо ли ония.*** такава студена вода изпи днес,че чак свят му се зави.
58
3
 
6
 
! Отговори
Розата преди 5 години
Най-големият кошмар за България е управлението на Баце и компания в последните 10 години.Така че,вий си го избрахте,наслаждавайте му се на глупостите,пред които света немее.Аферим,ашколсун.
57
6
 
2
 
! Отговори
ДО 60-441115 преди 5 години
НЕ ,,Баце",а дипломатите разбраха че са станали за резил като са прибързали и повярвали на сляпо на хора като Нинова,Таско и Кутев. И не са казали ,,гък".А и за ,,разследващата журналистка" са разбрали. Май на една кака ще и дръпнат килимчето,че бая гузно и притеснено изглеждаше тази вечер по телевизиите.
56
4
 
6
 
! Отговори
ТВ-Русе преди 5 години
И какво прочете в немската преса.Че Вебер ще се извини.И че не са знаели че Виктория не е журналист по образование ,а е завършила механотехникума. И мъжа и е купил тази гаражна,, телевизия и я е назначил за ,,административен директор.Тя е била повече модел,от колкото тв работник.Западняците са мислели че тя е като Анна Политковская,Вероника Герин илиДафне Галиция ,ако си спомняте и знаете кои са.Сега им става ясно че са излъгани и тя няма и един ден като журналист,камо ли разследващ.
55
6
 
0
 
! Отговори
До Розата преди 5 години
Децата -повече от милион и половина изчезнаха през 91-94 само за две три години ,а втората вълна беше след кошмара 96-97ма. Комунистите са виновни не само на нас,а навсякъде където са ,,управлявали".Погледни света и виж.Даже в Русия ги забраниха.България не е държава на 10 години.Защо Дания,Австрия,Белгия,Холандия,Люксембург,Норвегия,Швеция ,Швейцария-все малки страни от нашата черга,нямат нашите проблеми? Защото не са строили,,НЕДОНОСЧЕТО"социализъмкакто го нарече Т.Живков.И още 20 г поне-мъка
54
3
 
8
 
! Отговори
441115 преди 5 години
Що мълчите бе,тролчета на Баце нещастни?Щото Баце стана за резил с тия дипломати?Я четете немската преса и тогава се лигавете тук.Той,Баце се е земал насериозно,ама иде Видов ден и ония от Брюксел ще му дръпнат килимчето из-под краката.
53
1
 
7
 
! Отговори
Розата преди 5 години
И ние не ревем ***,ревете Вие че си отивате На вас все комунистите са ви виновни.няма да можете да си онождате жените, и пак комунистите са виновни.Разбирам ви,какъвто е тулупът,такива сте и вие-все с кукувичи мозъци.
52
2
 
7
 
! Отговори
Розата преди 5 години
До 51:Моето дете е тука,вашите ги няма.Децата на България ги няма.Целувайте ръка на Юда от Банкя-това на вас ви отива.Един стойностен човек никога не би търпял подобни *** да го управляват.Нищо лично,просто коментар.
51
2
 
9
 
! Отговори
Защо? преди 5 години
Защо и как допуснахме в последните почти десет години, България да се "управлява" от простотията?!
50
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами защо някой чужд па макар и дипломат трябва да ви иска информация -информация за липса на закони и ред ли да ви искат то като няма такави -каква информация да ви искат
49
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Негативният отзвук по света след това убийство е знак че вече за никой не е тайна какво се случва в България при СУЛТАНСТВОТО на ***.Иде края на банкянската Гайда.
48
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата се държи като малко дете.Но на западняците тези номера НЕ МИНАВАТ!!!А факта че посланиците не са обелили дума е много лош знак за ***!!!Той не го разбира но ще го усети на един по-късен етап.Западняците не прощават такива изцепки.
47
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Два Курнински трола в диалогов режим - много сте убедителни, и както винаги - разполагате с мисъл, аргументи и остроумие.С вилите от обора - напред!
46
5
 
6
 
! Отговори
дядо Соци преди 5 години
Не разбирам що се възмущавате. Както построихме соца , така ще построим и капитализма. Кво да праиш ?Съдба народна.
45
21
 
6
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Розата 45 Никой не е изгонил децата ти. Те избягаха от социализма ,дето съсипа държавата ни.На всички по равно , а?Сега не ревете.
44
8
 
18
 
! Отговори
Съобщение от НИМ преди 5 години
След срещата на г-н Борисов с акредитирани дипломати, 36 посолства в Столицата се тресяха от смях. Регистриран е трус с магнитут 3.5 по скалата на Рихтер.
43
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберасти и кво стана сега - който не харесва Банкянския неандертслец, значи е комунист.А и то ви ще изкарате комунисти 87 % от населението на България.