Петков отряза пенсионерите: Каквито увеличения – такива!

Повече от предвиденото социалното министерство няма да даде!
112
Петков отряза пенсионерите: Каквито увеличения – такива!
Снимка: Dnes.bg

Социалният министър Бисер Петков даде да се разбере, че предвижданите увеличения на пенсиите за догодина са възможните и други няма да има.

Коментарът му е по повод протеста на пенсионерите пред сградата на Министерския съвет. Сред исканията на възрастните хора е ръст на минималната пенсия, която да стане 55% от минималната заплата.

Още по темата

Петков коментира, че вече са направени стъпки за увеличение и ако преди година минималната пенсия е било около 160 лв., от 1 юли 2019 г. ще е към 220 лв.

По думите му, ако увеличението стигне 308 лв., колкото искат пенсионерите, ще се получи дисбаланс в цялата система.

"И сега голяма част от пенсиите са на минимален размер, а това, което правителството прави, е за ежегодно индексиране на всички пенсии", посочи министърът.

По думите му общо планираните разходи за пенсии за следващата година приближават границата от 10 млрд. лева и са повече с 500 млн. лв. от тези за настоящата година

Водим разговор с организациите на пенсионерите, вслушваме се и се опитваме реалистичните искания да бъдат удовлетворени, обобщи Бисер Петков.

Той съобщи, че правителството е приело промените в Закона за хората с увреждания, които вчера обсъди НСТС.

В законопроекта се регламентира основно искане на протестиращите майки на деца с увреждания - индивидуалната оценка, която ще е с по-голяма тежест. От януари интеграционните добавки се заменят с месечни помощи, обвързани с линията на бедност и диференцирани според степента на увреждане.

Предвижданите мерки са обезпечени с 486 млн. лв. Петков напомни и че премиерът Бойко Борисов обеща допълнително 150 млн. лв., които също са включени за следващата година.

Законопроектът ще бъде внесен в парламента до края на седмицата. Петков каза, че лично ще уведоми за това протестиращите майки и омбудсмана Мая Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тия хрантутници се гаврят с хората построили тази държава,гаврят се с нашите майки и бащи!!!Защо мълчим и търпим,защо?????
94
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се получи единствено и само дисбаланс в джобовете ви нагли и алчни съсипници и рушители на България и на целия български народ. Съсипахте ни, съсипахте България и всичко в нея. Това е геноцид към нас, българския народ. Прогонихте голяма част от населението на България. Унищожихте всичко хубаво и свято в живота ни, и в живота на нашата прекрасна България. Подигравате се нагло и нахално в очите всеки ден с пенсионерите, с децата, с целия български народ, за да сте добре вие и пълни джобовете ви
93
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Vashta .. i mafiotite skapani
92
2
 
1
 
! Отговори
Реалност преди 5 години
Само 64 казва самата истина. Повече приказки са излишни.
91
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това на жена си и децата си дали го казва ..... ! Даже и да не е по силите на правителството, трябва да намери Уважителният тон към тези хора!!! Те не са виновни за това, че КРАДЛИВИТЕ КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАРИ /имам в предвид ВСИЧКИ - няма БСП, няма ГЕРБ, СДС-та, НДСВ-та и вс. други ИЗДЪНКИ/ и тем подобни не можахме да ги ЗАДОВОЛИМ! Окрадоха де що може от изграденото, сега не спират и продължават - Евросубсидии, програми, по всички линии - НЯМА ПО-ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ в ЕС от тук! Яма без ДЪНО !!!
90
1
 
23
 
! Отговори
Атонимен преди 5 години
Как тези хора да живеят с 200 лв. на месец. Може ли един човек да изкара цял месец с тази сума, в която са включени комуналти, храна, лекарства, за друго нямат право и да си помислят. Все пак и нашите родители са в това число на искащите....
89
0
 
21
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Некомпетентното правителство щом не може да даде справедливи пенсии да си ходи. Не по къщите си , а директно в затвора с мафиота си.
88
1
 
23
 
! Отговори
Mariec преди 5 години
Нагли, безочливи, ненаядени непрокопсаници. Дори държава не знаете и не можете да управлявате, а сте се цопнали там, където сте най-ненужни и нежелани. А тези отворковци, които са надвили на масрафа си, могат поне да не пишат. Има знаещи, можещи, образовани, но не всеки попада на точното място в точното време. Аз честен капитализъм не знам да има а реалния убива духовноста. Има уредени държави и такива с продажни управленци.
87
2
 
16
 
! Отговори
Дядо Пенс преди 5 години
Скоро и ние ще ги отрежем !!!
86
40
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да им дадат по 500 лева та загубеняците да има какво да хвърлят през балкони, прозорци, огради и т.н.
85
54
 
6
 
! Отговори
иван IT специалист преди 5 години
Е на българина все парите му не стигат еми като не сте учили хванете си втора работа с реване не става
84
7
 
38
 
! Отговори
ДЕПУТАТ преди 5 години
""ако преди година минималната пенсия е било около 160 лв., от 1 юли 2019 г. ще е към 220 лв.Та такава сума е сметката в един средно-статистически ресторант,за обяд на 4 човека, без никакво разточителство.
83
1
 
32
 
! Отговори
ERICH преди 5 години
До азззззззззззззз** А според мен, господата от парламента и не само този,а и от всички останали след 1989 трябва да бъдат разстреляни=Като това се отнася и до всички забогатели по мистериозен начин
82
1
 
32
 
! Отговори
азззззззззззззз преди 5 години
Според мен ГОСПОДАТА от парламента трябва да останат без пенсии!Сега заплатите са им достатъчни.И без това после пари няма да им трябват!
81
3
 
13
 
! Отговори
Грую преди 5 години
68, само като прочета "ДЗФ" ми става ясно че си партенка на гербавите и черешаря.
80
3
 
30
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 5 години
Гледай ги тези пенсионери увеличение искат ами никак не мислите за политиците че вашата пенсийка е тяхното гориво за един ден .ресторант не написах защтото техния алкохол струва колкото вашата пенсийка.
79
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БИСЕР ПЕТКОВ КОПАЕ ГРОБА НА ГЕРБ.
78
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Минимална пенсия не трябва да има. Сега заради нея, хора, които са се осигурявали на реалните си доходи, получават, колкото тези, които са укривали доходи и са се осигурявали на минимума, което е несправедливо. Щом на някой трябва да езима 100 лева пенсия, да си я взима, а не да взимат от парите на другия и двамата да получават еднаква пенсия - минималната.
77
4
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
АЙДЕ СТИГА С ОПРАВДАНИЯ. ПРЕДИ ГОДИНА ДВАМА ИКОНОМИСТИ ПУБЛИЧНО ЗАЯЯВИХА, ЧЕ ПАРИ В НОИ ИМА ЗА ПЕНСИИ НО НЕ ИСКАТ ДА ГИ ДАВАТ. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО. КАКЪВ ДИСБАЛАНС БЕ ***. АМИ ДА НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ, ПОЛИЦИЯ, ВОЕННИ ,МИНИСТЕРСТВА, ДЕПУТАТИ ОСИГУРОВКИТЕ ИМ СЕ ВНАСЯТ ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ А НА ТЯХ ИМ УДЪРЖАТ САМО ПЛОСЪК ДАНЪК. ЗАТОВА ЛИ ЩЕ ИМА ДИСБАЛАНС. ПРОДЪЛЖААВАЙТЕ ДА СИ ВДИГАТЕ ЗАПЛАТИТЕ ТЕ И ОСИГУРОВКИТЕ СКАЧАТ АМА НЕ ОТ ВАШИЯ ДЖОБ А ОТ ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА. ХЕПТЕН ЗА БАЛЪЦИ НИ ВЗЕМАТ.
76
2
 
45
 
! Отговори
12345 преди 5 години
А как се индексират депутатските заплати - за тях никой дума не проронва... За тях увеличение може, за хората - не....