Елизабет II прие Радев, той пък я покани в България

Какво е отговорила британската кралица остава в тайна
125

Снимка: Прессекретариат на президента

12
След аудиенцията си при британската кралица Елизабет II президентът Румен Радев съобщи, че я е поканил на посещение у нас.
Още по темата

Ако тя не можела, да дойдел член на кралското семейство във връзка и със 140-годишнината от установяването на дипломатическите взаимоотношения с Великобритания, която ще бъде отбелязана догодина.

"На място да се запознае с нашата богата история, с вековните културни традиции на нашия народ, които присъстват и в Британския музей и в Британската библиотека", каза държавният глава.

Той обаче отговори уклончиво на въпроса дали кралица Елизабет II е приела поканата.

"Ще разберете", локонично каза Радев.

Иначе според него аудиенцията при кралица Елизабет II не ражда новини, тя е новина сама по себе си.

"Тя е знак за приятелските отношения между България и Великобритания, между тях има стратегическо партньорство и отличен политически диалог, има активно сътрудничество в редица области. Поканата за аудиенция е знак за уважение между двете страни, за чието развитие работят нашите държави. Това беше потвърдено и по време на тази аудиенция", заяви държавният глава.

Румен Радев коментира още, че отношенията между Великобритания и ЕС са важни за двете страни и Brexit не може да промени тази даденост.

Румен Радев е четвъртият български президент, който се среща с Елизабет II. 

На аудиенця при Нейно Величество са били Петър Стоянов и Росен Плевнелиев. Желю Желев е присъствал на обяд с Елизабет II, а Георги Първанов се е срещал само с представители на кралската фамилия. 

Кралският протокол е изключително строг, не само за външния вид, но и за поведението. Трябва да се спазва дискретност за разговорите, които са водени по време на аудиенцията – не се обсъждат лични въпроси и остри политически въпроси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-жа Радева кога ще научи протокола?! Непрекъснато се излагаме. Може ли да сложи червен лак на среща с кралицата?! Отново излагация!
80
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РешетниковПшел ты, суходрочка! Много ви е яд, не можете място да си намерите, ама това е положението! Радев поне може да проведе разговор с Нейно Величество, докато Б.Б. единствено може да гледа с влажния си кравешки поглед. Там няма да му разрешат да се хвърли да я целува.
79
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Божичко, колко безвкусно е облечена бабката.
78
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодаря Ви господин Президент !
77
1
 
4
 
! Отговори
офшорки преди 5 години
запазена за годините си да не се е преработила,интриги интриги не ви ли омръзна ми 6 ли ми 5 какви сте все ми е тая не ме интересува не се интерсувайте и вие интриганти
76
4
 
7
 
! Отговори
изтънчени китки преди 5 години
кой стои зад тази баба е интересно
75
3
 
6
 
! Отговори
,,масонска ложа,, а преди 5 години
масонството е сатанинско,никой не ви е длъжен с нищо насилници извратени
74
9
 
10
 
! Отговори
ми 6 преди 5 години
тази знае ли този кой е
73
0
 
17
 
! Отговори
любопитен преди 5 години
Казал ли е -конграчулейшън,ние всички тука парле ву англе?
72
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дис ис дъ президънт бай дъ уей между другото. Да ви врътне ли едно коремно или да пишем Локо Сф и да си ходим?
71
12
 
7
 
! Отговори
дедо поп преди 5 години
баба дали го е галила по главата ?
70
14
 
11
 
! Отговори
акуд преди 5 години
генералката този при клек явно го е тренирала в външната тоялетна у крушовица
69
7
 
14
 
! Отговори
бай х преди 5 години
.. не се обсъждат лични въпроси и остри политически въпроси ..... а само празни приказки и английско лицемерие
68
4
 
13
 
! Отговори
Друг преди 5 години
До Винету.Личи че си индианец.Ако дадат на Цецо да прави избори,то Бб ще го изберат и за президент на Сащ.Гл секретар го направи Симеон в замяна на чистенето на покерджийското досие и прочие.Кмет??-да виж по каква схема се работи- Фънди ще отнесе.Три пъти премиер?Да- след като е т***п и не го бива отива на поправителен,виж му коалициите и как избира и кои!! Май го познаваш лично,да питам..хапва ли суджук?...
67
17
 
6
 
! Отговори
Решетников преди 5 години
А бе друг, кралицата КАНИ, защото такъв е стандартният протокол. Да не мислиш, че е примряла за тази руска ***. То си личи колко го уважава с отказа да върне визитата. А това, че някой държавник няма половинка до себе си е стечение на обстоятелства. Тя и Деса не е била там, още повече, че тя е second hand.
66
19
 
10
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До другия. Та този Боко, за твое сведение, е бил главен секретар на МВР, два пъти кмет на столицата, три пъти премиер. Колко българи са постигали това, бе келлеш червен? Случайно ли се постига всичко това, бе червен галошш? А ти какво си постигнал в невзрачния си жалък живот, та му държиш сметка? Ей, гнусни червени парццали?
65
4
 
20
 
! Отговори
Друг преди 5 години
За сведение на ББ- лизците. Кралицата КАНИ.. при нея не отива т@ по и дебело,тикви и пъпеши. Лакеите спират пред дверите и! Ако винету..се.бе снимал с нея( поне снимка),какво щеше да се чуе и лее в ефира.Но..хората знаят кой колко учил и струва. Пък..с коя дама ще се яви бб?? Някоя танцьорка..
64
12
 
12
 
! Отговори
Бай Тошо преди 5 години
Хе-хе, веднага става ясно, че кралицата е отсвирила поканата на позитанския лакей. Евентуално може да изпрати личния си коняр да върне визитата.
63
12
 
12
 
! Отговори
Решетников преди 5 години
А бе, стига с тая тъппа, елементарна опорка, че Радефф бил приет от кралицата, пък Боко не. Това е просто една стандартна протоколна среща. А Борисов се срещна с папата, а *** не. Е, и?
62
9
 
4
 
! Отговори
Тъпи преди 5 години
За какво я кани в България ? И Боко Норко канел Тръмп в България .Не съм съгласен да ми харчат от данъците ми за глупостите от които полза няма.Българския народ се нуждае от достатъчен доход,спокойствие и много е-б-а-н-е .