Ананиев: Не може "здрав" вот с "болни" аргументи!

Работни групи ще изработят конкретни предложения
15
Ананиев: Не може "здрав" вот с "болни" аргументи!
Кирил Ананиев. Снимка: БТА

"Здрав" вот на недоверие не се прави с "болни" аргументи. Така отговори на всички критики на опозицията казани по време на дебата по вота на недоверие срещу кабинета "Борисов" 3 заради реформата в здравеопазването ресорният министър Кирил Ананиев.

Той увери, че е говорил с всички заинтересовани институции – пациентски организации, лекарския, фармацевтичния съюз, представители на държавни и частни болници, за да съгласува идеите си за смяна на модела.

"Може да сте свикнали на командно-административния подход, но аз съм друг човек и искам, когато тръгна към МС, зад мен да стоят повечето от тези хора, а не резултатът да е никакъв", обърна се Ананиев към опозицията.

Още по темата

Той обяви, че след първия разговор с организациите само пациентските организации и синдикатите са се обявили срещу промяна в системата, а всички останали казали, че това е едно добро начало и дебатът трябва да продължи.

Така че до 26 ноември работни групи ще изработят конкретни предложения или за подобряване на двата модела, предложени досега – демонополизация на здравната каса или задължителна здравна застраховка, или изработване на трети.

Ананиев увери, че след това ще бъде проведен широк дебат.

Той обвини червената шефка Корнелия Нинова, че се е срещнала избирателно с организации и след това е казала, че те са против, което не било вярно.

"Това е нечестно", скочи министърът.

Според него в мотивите на левицата към вота са верни единствено констатациите за недостатъците на системата, които обаче и той е описал.

"Само че, когато аз ги представям, това е за да подобрим нещата, а от БСП ги използват, за да инициират вот на недоверие", обвини той.

"Аз предпочитам да търся консенсус, не сте виждали такъв подход, но може би трябва да видите", обобщи Ананиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
A3arh преди 5 години
Zasto vi e zdravna kasa?! Nali si imate chudotvorni ikoni i dyhovni doktori s zlatni drehi i kaski pod zlatnite kubeta...?!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Здраве и лечение се правят с медицина! Ананиев, един ден ще разбере, че дори да си плати (над и под масата), без медицина ще му паят свещи! Не вярвам, че с допълнително застраховане лечението ще е гарантирано по простата причина, че пак едни ще плащат, а други само ще ползват! Днес научавам, че моя позната е изгубила ценно време докато разбере колко и на кого трябва да даде и сега е на химиотерапия без особени щансове ...
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата държава е болна, Ананиев, цялата държава. Вие "здрав" вот търсите.
10
9
 
4
 
! Отговори
БСП преди 5 години
Нинова - като дойда на власт няма да има болни защото ще са мъртви и всички пишещи без пръстчета.
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ананиев, цялото ви словоблудство и лъжи се разбива в един единствен аргумент: България е първа по смъртност в Европа и втора в света след Лесото! При нас няма война като в Сирия! Тогава защо? Въпросът е реторичен!
8
2
 
18
 
! Отговори
жестока истина преди 5 години
В гробищата няма вече места,крематориума работи вече два пъти в седмицата,умират млади хора а този дрънка глупости,народа е подложен на тотален геноцид а те си играят игрички.
7
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неадекватен Анани нищо не каза, или каза редовните измислици. Зад цялата кампания на Ананитата стои желанието парите за здравеопазване да преминат в частни ръце и да станем зависими от частни застрахователи, коитоо ще се самоиздържат, ще се рекламират най-безсрамно с парите за здраве, ще плащат само на своите частни болници от картела им. Българският народ и пациент трябва да е много глупав, за да се хване на обърканите дрънканици, които крият истинската цел - приватизация на здравеопазването.
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви болни аргументи,бе,хаптал!НЕКАДЪРНИЦИ И КРАДЦИ!
5
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 5 години
пълна приватизация на болниците и няколко здравни каси да не се ояждат и да се изринат ченгетата от ДС или поне да се конкурират. Оказа се че Ветко е милиардер нямат наяждане
4
4
 
11
 
! Отговори
стига бе преди 5 години
Може да сте свикнали с командно-аминистративния подход, но не и аз" ...Тц, тц, тц, на това се вика кога стана гербераст, кога му почерня г-то и на тоз.Щото той никак не е запознат с цитираният от него подход след като 1980г. постъпва на работа в МФ.Аман от подобни самозабравили се и...ти!
3
10
 
17
 
! Отговори
Ивн Иванов преди 5 години
Когато един т/ъпанар стане министър, то е за сметка на обществото! И както виждате то страда. Вместо да се засрами и да признае, че здравеопазването е тотално сринато, той се прави на... Хайде да идват изобрите и да изметем тази пасмина наречена ГЕРБ. Крайно време е президентът да се вземе в ръце и да поведе хорото!
2
5
 
22
 
! Отговори
ей изроди преди 5 години
Не може вместо да спрете грабежа и да запушите дупките в здравната система да искате още пари от народа който се чуди как да оцелее....
1
3
 
20
 
! Отговори
Ханко преди 5 години
Тия министерски височества явно живеят в друг свят , свят на пълна задоволеност и липса на връзка с действителността , че нали всеки , който е имал досег със здравната ни несистема и перачница на пари се моли Богу горещо да не му се налага пак...