Симеонов към протестиращите майки - "група кресливи жени". Те: Оставка!

Според вицепремиера законът е "опит да се угоди на една група хора"
Обновена: 19 окт 2018 15:00 | 19 окт 2018 13:00,
356
Симеонов към протестиращите майки - "група кресливи жени". Те: Оставка!
Валери Симеонов: Снимка: архив, Булфото

Протестиращите родители на деца с увреждания поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради изказването му, че майките са "група кресливи жени, които спекулират с децата си".

Този коментар той направи след Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което се обсъжда законопроекта за хората с увреждания.

Според Симеонов законът е "заченат в грях" и е "опит да се угоди на една група хора".

"Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си. Манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин за постигане на техните чисто материални цели", каза във вторник той пред телевизия СКАТ.

Думите му разгневиха протестиращите майки на деца с увреждания и те настояха в Народното събрание вицепремиерът да напусне поста си. Заради случая и БСП поиска оставката на вицепремиера и настояха, че той не може да остане на този пост.

"В никоя цивилизована държава не може да остане такъв човек и минута повече на поста си. Призовавам премиерът да се определи, това ли е мнението на правителството, това ли ще е политиката, която ще провеждат за тези деца", запита соцлидерката Корнелия Нинова.

Според протестиращите майки е недопустимо Валери Симеонов да изразява такова мнение. Те настояха той да си подаде оставката лично и го поканиха да дойде при тях на палатките.

"Като родители имаме богат набор от управленски обиди към нас. Обидно е, че нашите деца не са уж болни. Очевидно е болно и обществото, за да има на управленски постове такива хора. Обществото ни е болно, ако този човек остане на поста си. Нямам идея как премиерът ще погледне някого изобщо в очите. Такива хора нямат място като лице на България. Лицето на България е моето дете, тези жени. Те не са кресливи. За да крещят, значи някой не ги е чул", коментира емоционално една от протестиращите майки.

Запитани дали не се притесняват, че на брифинга в Народното събрание застават до Корнелия Нинова и Антон Кутев от БСП, протестиращите родители настояха, че "техните проблеми нямат политически цвят".

Родителите се заканиха с протести и гражданско неподчинение, ако вицепремиерът Валери Симеонов не напусне поста си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от една страна е прав валерито, но да не е толкова остър, при тези истерички с тези думи само проблеми си създаде допълнително...
287
1
 
1
 
! Отговори
Fraternite преди 5 години
Razvitieto na proizvoditelnite sili i na proizvodstvenite humanni otnoshenia sa blokirani v rbg ot ortodoksalni bankovi i doktorski teroristi.
286
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много простаци се събраха в управата на България.
285
3
 
16
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
За нивото на развитието на едно общество и неговия хуманизъм се съди, и по грижите,които полага и средствата,които то отделя за хората с различни здравословни проблеми.Винаги като морален компас ми служи една мъдрост на източните народи "Днес аз,утре-ти.Небето е над нас".То тъпотата,простащината, наглостта е божа благословия,но с нея не бива да се прекалява.Това същество Симеонов, с минимални когнитивни възможности,във всяка нормална държава отдавна да си е подало оставка,ако има достойнство
284
11
 
5
 
! Отговори
Истината боли преди 5 години
Тези деца трябва да се отлеждат в домове, а не нонстоп да се дават едни пари //безотчетни/ на ръка и после - дайте още. ОК, но тяхно е решението да родят и отгледат такова дете. Кой им е длъжен за техните решениея? Какво да кажат възрастните инвалиди от катастрофи, злополуки, те не са ли хора? А пенсионерите? А децата сираци? А самотните майки, които се блъскат да работят и да си гледат децата, бащата плаща мизерна издръжка, а държавата щезрите 35 лв? Не може да се налива все на едно място.
283
6
 
7
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
До 307Да се позоваваш на Краси Радков и Слави Трифонов и по-голяма простотия от това да си гласувал за Винкела!
282
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този *** най-добре го охарактеризирва Краси Радков , когато се превъплъщава в него обръщайки се към Слави Трифонов с.... " Ко искаш, УА?!"
281
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов, разгласил си секретни данни за дейността на руския полковник-патриарх свързани с доставка на цигари за миряните. Затова оставката немедлено! Ако питаш мене, най-добре е да събориш правителството и без друго то буксува на едно място от 6 месеца.
280
4
 
13
 
! Отговори
! преди 5 години
Този е ненормален. Позор за нацията ни, че е вицепремиер. Срам!!!
279
3
 
9
 
! Отговори
mt преди 5 години
Не мога да повярвам, че човек може да каже това. Всички деца заслужавт да живеят достоен живот. Те не са виновни за това, което се случва. И какво общество сме, да се отричаме от болните деца. Доста коментари изчетох по темата и не искам да вярвам, че се превърнахме в ***, то и от на-долните. Аз лично ако видя това нищожество от снимката, най-малко ще му се изплюя в лицето.
278
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко е заложник на Симеонов ако го изрита и Боко си заминава с министрите си и отиваме на избори
277
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради такива *** като тоя дето иска да е цар заминават всички в западна Европа
276
13
 
4
 
! Отговори
Защо тези деца преди 5 години
Са навън?!Тези найки не се грижат за тях, а ги използват!Следвах децата да им бъдат отнети!
275
1
 
4
 
! Отговори
negro mangasar преди 5 години
eh toq e sqshtia predatel kato gerberite, ... gledat da namalqvat broikata na bqlgarite, ... samo Bog znae kvo shte stane v Bg i dali shte ima Bg izobshto, s takiva politici mani mani maika vi jalna ... to te imat za qdene a sit na gladen ne vqrva ... tok, voda, parno, gas vse za tqh cenite sa niski i trebe da se vdigat, a zabravih mandjata ama mojete i na vqzduh ... taka e spored tqh,dobre che vqzduha e bezppaten ... zasega a da i dqjda i slqnceto,shte stane kato v tyrsko vreme sultanaSimeonov
274
3
 
12
 
! Отговори
1 преди 5 години
До яeeeeeх, моли се, ама много се моли да не те стигне съдбата на тези "лелки" и никога да не ти се наложи да погледнеш в очите на болното си дете или внуче и нищо да не можеш да направиш, а само да ревеш.
273
3
 
22
 
! Отговори
Че преди 5 години
*** вън от системата! Но българската Майка не я барайте! Тя е раждала (и ще роди) герои! и това, че на 1000 една е родила дете с увреждания не е нейна вина, и ние всички 999 трябва да я подкрепим, за да имаме достойнство и гордост като нация!
272
3
 
11
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
ооо неразумний юроде поради что се срамиш да се наречеш българин?срам ме е защото ме управляват и си избирам психично болни лабилни арогантни падари
271
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** 280Ако се спрат всички фалшиви ТЕЛКове на ултравиолетовите, болни от астма и епилепсия по цели села, ще има пари за всички наистина болни, но за това не ревеш, нали, чаа)ве?
270
0
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
.vlastta opianiava I te kara da se chuvstvash nedosegaem ,gubish vrazka s realnostta ..osobenno ako si po -prost !!! Ot 30 godini nasam "kutso,kioravo I sakato" v politikata ! Tova e rezultata !!!
269
3
 
9
 
! Отговори
Че преди 5 години
Далавери е на път (а може и вече да го е актувал) да грабне лакомо парче от Слънчака = перлата в короната на придобивките му. След това, оставката ще е неговото спасение и индулгенция... Колко удобно, нали. Този хлъзгав монголоид, както и коалиционния му партнер НЕволен са за електрическия стол - директно! И двамата правят всичко по най-НЕдискретния начин единствено и само в посока личния си интерес и финансово облагодетелстване.