Скандал, не скандал... Борисов няма да иска оставка на Симеонов

Ако действал силово щял, да хвърли страната в хаос
Обновена: 22 окт 2018 16:18 | 22 окт 2018 15:23, Камелия Цветанова
371
Скандал, не скандал... Борисов няма да иска оставка на Симеонов
Снимка: Reuters, архив

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че няма да иска оставката на вицето си Валери Симеонов, защото това би означавало да хвърли страната в хаос.

Още по темата

Той е на посещение в ОАЕ и оттам коментира поредните скандали в "Обединени патриоти". Сред крехкото примирие, което постигнаха лидерът на "Атака" Волен Сидеров и Симеонов през септември, страстите отново се нажежиха заради изказването на вицето по адрес на протестиращите майка на деца с увреждания.

Симеонов ги наречи "кресливи", а децата им - "уж болни", което изкараха на протест под прозорците на властта не само майките и провокира Сидеров да поиска незабавно свикване на Коалиционния съвет на ГЕРБ-Обединени патриоти, в което премиерът да се включи с конферентна връзка от Дубай и да бъде разгледан въпросът с "недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер".

Борисов обаче предупреди, че това е опасно.

"Ако поискам силово оставката на Валери Симеонов това ще счупи цялата конструкция, с подобен акт правителството ще падне", коментира той, цитиран от "24 часа".

Той обясни, че само по решение на коалицията на обединените патриоти може да има оставка на Симеонов, защото иначе би нарушил коалиционното споразумение.

"По-сложно е отколкото изглежда, но мое еднолично решение не би имало правна стойност. Разбирам, че между Волен Сидеров и Валери Симеонов има огромно напрежение, но те трябва да си решат вътрешно отношенията", настоя Борисов.

Той допълни, че от името на Симеонов не може да поеме ангажимент и вече е изразил възмущението си от казаните от него две думи, които са обидили майките с деца с увреждания.

"Какво искате да направя, да си подам аз оставката вместо Валери Симеонов и да хвърля страната в тежка катастрофа? Няма да стане! Затова стискам зъби и си върша работата и мисля, че си я върша добре като имаме предвид какви са показателите на страната и как ни приемат навън", коментира премиера.

На бележка от журналист, че Волен Сидеров искал конферентна връзка премиерът отсече: "Аз имам телефон, нека ми се обади".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
310
0
 
7
 
! Отговори
seira преди 5 години
БОЙКО БОРИСОВ:"Какво искате да направя, да си подам аз оставката вместо Валери Симеонов и да хвърля страната в тежка катастрофа?...""ДРУГАРЮ" БОРИСОВ,ВАШАТА ОСТАВКА НЕ Е НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ ЗА БЪЛГАРИЯ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПЪК "ТЕЖКА КАТАСТРОФА"...ИЗКАЗВАНИЯ В СТИЛА "ДЪРЖАВАТА, ТОВА СЪМ АЗ!", ПОКАЗВАТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НИСКОТО НИВО НА "ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЕЛИТ" И ПЪЛНАТА МУ НЕАДЕКВАТНОСТ СПРЯМО ОБСТАНОВКАТА В СТРАНАТА!ИСТИНАТА Е ЕДНА:140 ГОДИНИ СТИГАТ!ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА!!!
309
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един сценарий Ереван'99 му трябва и на нашия парламент.
308
0
 
11
 
! Отговори
психология преди 5 години
Емпатия, съпричастност и съчувствие към другите не изпитват само психопати, социопати или страдащите от нарцистично разстройство на личността и тем подобни. Вие си правете изводите какви хора управляват не само тук, но и в света...И да спрем да се "учудваме"
307
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срам и позор! 78 000 инвалиди са около 1% от населението на страната и правителството не може да се погрижи за тях. Не разбирам как се оказаха такъв проблем, след като в бюджета, предния месец се оказаха 2-3млрд.излишък. Е, всичко до последната стотинка ли трябва да се усвои от шуро-баджанаците...Нямат ли милост поне към дечицата инвалиди?
306
0
 
11
 
! Отговори
НАХАЛСТВО И ЦЕНИЗЪМ преди 5 години
ТОВА Е ПОВЕДЕНИЕТО НА СЕМИОНОВ.Ясно се вижда подкрепата му от ОЛИГАРСИТЕ. Затова се държи като недостгаем.Да се нахвърлиш върху болни деца със такава злоба показва колко е опропастен душевно.Но на този свят всичко се връща и то тъпкано.Злото се връща като бумеранг и достига даже недосегаемите!
305
7
 
1
 
! Отговори
НФСБ преди 5 години
Майките са червени комунистки и агентки на Путин, Ердоган, Нетянахо и на ***. Никакви отстъпки пред тях. Не си даваме Валерката. Нема па , нема да го дадеме и Борисов го каза
304
3
 
2
 
! Отговори
Паци преди 5 години
Когато комунистите дойдат на власт ще отворятот отново концлагерите и ще хвърлят членовете на ГЕРБ на прасетата. мислете му!!
303
4
 
0
 
! Отговори
Нагли комунисти преди 5 години
В България само Бойко Борисов, аз и ГЕРБ не са комунисти и агенти на ДС.
302
6
 
0
 
! Отговори
дедо Спас преди 5 години
Бойко е велик деца. Да живее 300 години!
301
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери, - като Ви искат оставката - Вие пък не им давайте обещаните за тях помощи! Като дойдат избори и комунистите си спечелят властта - те да им дадат!
300
6
 
3
 
! Отговори
дедо Спас преди 5 години
- Деца, то се видя - комунизмът и Богу не е драг! Навремето, бяхме хо- бедни от сега и нас ни излъгаха червените. Поне Вие, младите, не се лъжете!
299
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да не са точните думи но смисела на казаното от Валерката е точен. Майките са изкарали безотговорно на студ и пек болните си деца и спекулират с тех. Рискуват здравето им за материални придобивки и за да си начешат егото. Най мразим някой да крещи колко бил болен, беден и нещастен. Истински болните и бедните не ходят да крещят по митинги и на тях няма кой да им обърне внимание.
298
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално. Сега няма да дадат пари за майките, само защото БСП застанаха зад тях. А БСП е опозицията на Бойко и всякакви бойковици. Жалка българска картинка.
297
1
 
10
 
! Отговори
Див селянин преди 5 години
"Какво искате да направя, да си подам аз оставката вместо Валери Симеонов и да хвърля страната в тежка катастрофа? Няма да стане! Затова стискам зъби и си върша работата и мисля, че си я върша добре като имаме предвид какви са показателите на страната и как ни приемат навън", коментира премиера.Вицът на века! хахахахаха. "Мисля, че си я върша добре." С какво мислиш, тикво?
296
12
 
5
 
! Отговори
Нагли комунисти преди 5 години
- Никога повече БСП и турците на власт!
295
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дженсърите от БСП да си подават оставките от парламента и бегом към Сибир. Тука мандатът им изтече отдавна.
294
2
 
22
 
! Отговори
Живите мъртви в БГ преди 5 години
А по този въпрос: Всеки втори български ученик: Чете! Но нищо не разбира!? Какво мисли бизнесът? Патриотите или Борисов? Обслужването на бизнеса спокойно да краде, е основната задача на това правителство. Това излезе наяве днес. Сега въпросът е какво трябва да се направи за България, т.к. очевидно правителството не мжое и не иска да направи нищо положително.
293
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали видяхте кой крепи правителството,олигархията стой зад Валерката,а Валерката се явява главен стожер на властта.А иначе болници фалират в държавата,хората *** по селата като мухи но,по важното е да не падне вицето!Че това видите ли ще срути цялото правителство.
292
2
 
32
 
! Отговори
СТРАНАТА И СЕГА преди 5 години
Е В ХАОС , КАК ЩЕ МУ ИСКА ОСТАВКАТА ТОГАВА ЩЕ ЛЪСНАТ ВСИЧКИТЕ ИМ ДАЛАВЕРИ !!! ВЗАИМНО СЕ ПАЗЯТ .
291
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, крадциииии.... нямате ли поне малко срам!?